Connect with us

Actualitate

DOSAR DNA! Suma imensă pe care o cerea Octavian spitalelor din Timișoara pentru ridicarea morților de Covid

Publicat

în

Crama Aramic

Octavian Batori, patronul firmei de pompe funebre din Lugoj, cerea 7.000 de lei pentru ridicarea unui mort diagnosticat cu coronavirus, în timpul pandemiei, din spitalele din Timișoara. Batori este parte într-un dosar de corupție și trafic de influență al DNA Timișoara, în care a fost găsit vinovat și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit pressalert.ro, ancheta DNA Timișoara în cazul lui Florin Răvășilă, fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei Timișoara în timpul administrației Nicolae Robu, a scos la iveală că era pregătit să facă trafic de influență oricând pentru patronul SC Casei Funerare Octavian și Adi SRL din Lugoj, Octavian Batori. 

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a rămas, în martie 2020, fără contract pentru ridicarea morților infectați cu Covid 19 și a sunat la firmele de pompe funebre care apăreau în lista pusă la dispoziție de Prefectura Timiș. Vă reamintim că Răvășilă se lăuda că este „prieten” cu prefectul Liliana Oneț și că a trimis o lisă scurtă în care firma lui Batori era prima.

RETIM

Pentru ridicarea decedaților infectați cu Covid 19 s-a stabilit un preț de 400 lei, iar pentru restul cazurilor de 100 lei. Ulterior, firma de pompe funebre a ridicat trei cadavre și a trimis o factură în care prețul pentru un caz era de… 7.000 de lei. Spitalul a refuzat să plătească deoarece erau facturate și alte servicii, iar legislația prevede că familia poate să-și aleagă firma cu care să lucreze. Factura a fost stornată, dar Batori a intervenit la Răvășilă ca să obțină condițiile care-i convin de la spital. 

După un mesaj de la intermediarul Alin Agafiței, directorul i-a scris să sune că a vorbit. Batori dorea obținerea unui acord pe care l-a transmis și în care se prevedea că spitalul nu plătește nimic și costurile sunt suportate de familie sau de primării. Scopul era evident de a factura sume mult mai mari decât cele stabilite cu spitalul. 

Directorul Institutului de Boli Cardivoasculare, Constantin Luca și directorul economic, Aurora Bojin, au refuzat propunerea deoarece încălca legislația. După ce Bojin i-a trimis pe Whatsapp o fotografie cu un fragment de legislație, Batori a răspuns nervos „la 22 seara, nu vi-s normali la cap, ajungem ca Suceava”.

Citeste deznodământul cazului pe PressAlert

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Consultarea populației pentru Alianța Orașelor Verzi, care cuprinde: Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița. Vă puteți spune părerea

Publicat

în

UrbanizeHub România a lansat primul proiect pentru transformarea unor comunități din vestul țării în orașe verzi. Alianța Orașelor Verzi cuprinde Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița, municipii pentru care se pregătește o strategie care va sta la baza transformării lor. Grațian Mihăilescu, liderul UrbanizeHub România, spune că pentru a fi un proiect de succes este necesară și implicarea locuitorilor din aceste zone.
„Alianța Orașelor Verzi va fi primul proiect de acest gen în România, deschizând drumul unor astfel de inițiative și comportamente sustenabile, susținute de administrație și comunitate. Soluții inovatoare pentru orașe verzi este un proiect pe care l-am demarat împreună cu administrațiile din Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița prin care ne propunem să transformăm aceste comunități în orașe verzi. Transformarea trebuie să se realizeze de ambele părți. Pe de-o parte administrațiile trebuie să genereze proiecte în acest sens și să se coordoneze cu alți actori importanți de la nivel local pentru a realiza inițiative pentru oameni.
Dar și cetățenii trebuie să adopte măsuri și să-și schimbe comportamentul pentru a acționa și a trăi mai sustenabil. Noi am elaborat câte o strategie pentru fiecare din cele 4 orașe, care va fi semnată de primari și adoptată în HCL. De asemenea vom realiza un Urban Talks în primăvară la Timișoara pentru a promova și a dezbate despre această inițiativă unică în România. Timișoara Capitală Europeană a Culturii va găzdui dezbaterea care va forma Alianța Orașelor Verzi. Acest proces trebuie susținut și promovat de cetățeni. De aceea am lansat această campanie de consultare, unde invităm cetățenii din Vestul României să se implice în viitorul și modelarea celor 4 orașe”, spune Grațian Mihăilescu, liderul UrbanizeHub România.
Chestionarul de consultare publică poate fi găsit cu un simplu click aici

Crama Aramic

Citiţi mai departe

Actualitate

Final de discuții în legătură cu stația de carburanți MOL. Ce decizie s-a luat

Publicat

în

MOL România va trebui să desființeze stația de carburanți pe care o deține în Lugoj, pe str. Caransebeșului. În ciuda tuturor demersurilor făcute de către reprezentanții companiei, contractul pentru concesionarea terenului se va încheia la sfârșitul lunii februarie, așa cum era prevăzut.

Crama Aramic

În urmă cu câteva zile, reprezentanții companiei au transmis o scrisoare administrației locale, în care doreau să fie primiți în audiență pentru a discuta o posibilă variantă în care să nu fie obligați să mute stația. Primarul interimar, Bogdan Blidariu spune că a discutat cu cei de la MOL, însă, nu există nicio cale legală pentru prelungirea contractului.

„E adevărat, m-am întâlnit cu oamenii. Ei s-au arătat dispuși să-și continue activitatea în zona respectivă. Au fost de acord și cu modificarea condițiilor, adică să plătească mai mult pentru concesionare, dar din punct de vedere legal nu mai e posibil. Am verificat situații similare și în alte părți, au fost controale ale Curții de Conturi, au fost chiar și procese în urma acestor controale, unde instanța a decis că astfel de asocieri nu sunt permise și nu mai pot fi prelungite aceste contracte”, spune Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Dezafectarea zonei în care funcționează stația urmează să intre în sarcina MOL România, iar costurile sunt extrem de mari din cauza reglementărilor de mediu. La sfârșitul anului viitor, expiră și contractul de concesiune pentru stația OMV, unde situația este identică, iar consiliul local nu va mai prelungi contractul. Reprezentanții celor două stații vor putea să cumpere teren la intrările sau ieșirile din oraș unde își vor putea construi stații noi.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

VIDEO Produsele bune, au căutare! Salami a mai deschis încă un magazin de mezeluri la Lugoj

Publicat

în

Carmangeria Salami, care a deschis la începutul lunii decembrie mai multe magazine în județul Timiș, dintre care unul în Timișoara, unul în Lugoj și unul în Făget, a mai deschis, zilele trecute, încă un magazin în Lugoj. Acesta se află în Micro 3, în zona cunoscută sub numele „Eurogen”, pe str. Primăverii nr.17.

Crama Aramic

„Ne bucurăm că produsele noastre sunt foarte căutate de lugojeni și acest fapt ne-a făcut să mai deschidem încă un magazin, deoarece încercăm să fim cât mai aproape de clienții noștri. În această idee, probabil că vom mai deschide și alte magazine în Lugoj, pentru ca oamenii să aibă produsele noastre cât mai aproape de casele lor. Așa acum am mai spus, noi am pornit în acest proiect și ne vom lupta să promovăm produsele autentice românești. Venim din Transilvania, din zona Alba, o zonă în care încă mai există produse tradiționale și producători locali. Nu vrem să auzim de E-uri, de aditivi, de conservanți. Produsele noastre sunt fabricate după vechile rețete. Sunt porci crescuți de noi, nu e carne importată din alte țării, așa cum se găsește în supermarket. Păstrăm aceeași abordare și în cazul procesării cărnii, unde majoritatea proceselor sunt făcute manual, așa cum se făceau și în trecut. Inclusiv afumarea cărnii la noi se face tradițional, cu lemn de fag”, spune Alexandra Borcea, reprezentanta carmangeriei și lanțului de magazine Salami.

Brânzeturi, de la producători locali din zona Bistriței

Pe lângă produsele din carne, în magazinele Salami găsiți, mai nou, și produse lactate.

„Am început să aducem, din zona Bistriței, și produse lactate care nu se găsesc în această parte a țării. E vorba despre telemea, urdă, smântână, unt și așa mai departe. La fel ca și produsele din carne sunt proaspete, făcute de producători locali care sunt interesați să facă produse de calitate. Ținem foarte mult la calitatea și prospețimea produselor, pentru că acesta este atuul nostru, în comparație cu celelalte magazine. Având în vedere că avem carmangeria și vom deschide și abatorul la Lugoj, putem aproviziona de cel puțin de două ori pe zi magazinele cu produse proaspete. Tot ca noutate, avem cașul de carne, pe care îl făcea înainte Stempel. Bătrânul ne-a dat rețeta și îl producem exact așa cum îl făcea el pe vremuri. E un produs care se găsește doar în magazinele noastre și e de o calitate excepțională”, mai spune spune Alexandra Borcea.

RETIM

În magazinele Salami, găsiți zilnic produse proaspete: cârnați, caltaboș, pateu, slănină, jumări, șuncă, șoric, urechi de porc etc. Puteți comanda chiar și jumătăți de porc sau porci întregi, pregătiți după metoda tradițională, pârliți cu paie, cum se făcea în trecut. De asemenea, Salami produce și diverse sortimente de salam, parizer și crenvurști care se fac în combinație cu carne pui sau de vacă.

În momentul de față, Salami are prima carmangerie deschisă la Lugoj și două magazine în: Lugoj, str. Nicolae Bălcescu nr. 9 și pe str. Primăverii nr.17.

Citiţi mai departe

Actualitate

Două femei spitalizate după un accident provocat de un tânăr pe autostradă lângă Lugoj

Publicat

în

Crama Aramic

Accident de circulație duminică, pe autostrada A1 din apropiere de Lugoj. Un bărbat, în vârstă de 20 de ani, șoferul al unei mașini de pază care patrula pe autostradă, a fost cel care a provocat nefericitul eveniment rutier.

Acesta a condus un autoturism pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe banda 1, sens de mers Margina-Timișoara, iar la kilometrul 437, în dreptul localității Traian Vuia, din județul Timiș, a intrat în coliziune față-spate cu autoturismul care circula în fața sa, condus de un bărbat, în vârstă de 64 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea a două femei, în vârstă de 36 și 46 de ani,  pasagere în autoturismul condus de bărbatul, în vârstă de 64 de ani. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

RETIM

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite