Actualitate
Digul din aval de Lugoj, rupt de inundații, făcut de o firmă care a dat șpagă pentru lucrare
Digul rupt de ape acum două săptămâni pe râul Timiș, în aval de Lugoj, a fost construit de o firmă care a dat șpagă 2,3 milioane de lei și un teren, totul pentru a primi bani europeni pentru lucrare. Zeci de gospodării au fost inundate în urma rupturii, iar Podul de Fier din Lugoj a fost închis pentru a proteja șoferii de eventualele probleme.
Digul a fost realizat de o firmă care i-ar fi dat mită fostului director de investiții de la Apele Române, Vasile Ofimiaș, ca să primească finanțare pentru lucrarea contractată în 2007, după inundațiile din 2005, au precizat pentru g4media.ro surse judiciare. E vorba de firma Tehnodomus din Arad, reprezentantă de Sorin-Virgil Henț, care a recunoscut faptele la DNA Oradea.
„Lucrările nu pot fi de calitate dacă sume mari de bani sunt deturnate pentru a plăti mita oficialilor de la toate nivelurile”, au explicat sursele g4media.ro.
Potrivit rechizitoriului publicat de DNA în decembrie 2017, fostul director de investiții de la Apele Române, Vasile Ofimiaș, a fost deferit Justiției pentru că ar fi primit mită aproape 9 milioane de lei ca să acorde contracte sau finanțări pentru lucrări de îndiguire și regularizare.
Printre „serviciile” oferite de Ofimiaș în schimbul șpăgii se număra și promisiunea „să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010”.
Astfel, fostul șef al Apelor Române ar fi primit mită 2,3 milioane de lei și un teren de 8.800 de metri pătrați, în valoare de 82.000 lei, pe platoul Padiș din localitatea Budureasa, județul Bihor, ca să îl ajute pe Sorin Virgil Henț de la firma Tehnodomus Arad să obțină finanțare de la Guvern pentru lucrarea de pe râul Timiș.
Citiți aici ancheta realizată de G4Media
Actualitate
Un lugojean a scos la vânzare una dintre cele mai râvnite mașini vechi din lume
Un autoturism VW T2 Camper Westfalia a fost scos la vânzare pe internet de către un lugojean. Potrivit anunțului de pe OLX, modelul a fost fabricat tocmai în anul 1979, iar motorul este complet funcțional. Prețul cerut pentru mașina extrem de râvnită în rândul colecționarilor este de 6.990 de euro.
Motorul de pe camper este cel original de 1.600 cmc, răcit pe aer, iar proprietarul asigură că acesta funcționeză și pornește usor. Interiorul mașinii este dotat cu accesorii de camper, încălzire auxiliară pe gaz, pat rock&roll, frigider, spălător, aragaz, draperii cu șină originală și altele.
Mașina se adresează colecționarilor care se ocupă cu restaurarea acestor autoturisme extrem de râvnite în toată lumea. Un camper restaurat de acest fel poate ajunge și la 50.000 de euro printre cei mai dornici fani ai modelului.
Actualitate
Trenuri suplimentate pentru vacanța de 1 Mai și Paști. Unul trece și prin gara din Lugoj
CFR Călători va suplimenta, în perioada 30 aprilie – 4 mai, numărul trenurilor către cele mai solicitate destinaţii cu ocazia minivacanţei de 1 Mai şi Paşti.
Vor fi asigurate legături suplimentare cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi/Suceava, Timişoara Nord(via Lugoj), Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj-Napoca, Braşov spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.
CFR Călători recomandă călătorilor să îşi planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie.
Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale: online – de pe www.cfrcalatori.ro(unde gasiti și mersul trenurilor); de la automatele de vânzare bilete din gări; direct de la casele de bilete din gări şi distribuitorii autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei faţă de celelalte persoane.
Actualitate
Lugojul revine la normal. Rata de infectare, pe un trend descendent și sub patru la mie
Lugojul revine încet la un normal relativ, mai ales după ce guvernanții au impus restricții pentru localitățile cu 4/1000 de locuitori rată de infectare. De câteva zile, Lugojul se află pe o pantă descendentă ca număr de cazuri și deci rată de infectare.
În ultimele zile, la Lugoj rata de infectare a fost de 3,84/1000 de locuitori. Pe zile, au fost raportate sub 10 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Dacă trendul rămâne descendent, în weekend la Lugoj se vor ridica restricțiile impuse de către autorități.
Actualele restricții prevăd închiderea magazinelor la orele 18 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, dar și interzicerea circulației pe drumurile publice fără motiv, de la orele 20 până la 5 în dimineața următoare.
foto: Alin VELICI
Actualitate
Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor a dat în judecată Primăria Lugoj
Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor, asociația evacuată după 30 de ani, din sediul Primăriei Lugoj, a deschis un proces pentru „îndreptarea unor erori materiale”, în sentința de evacuare.
„Erorile care s-au comis, se referă doar la anul 2008, în care am avut un contract și nu s-a luat în considerare hotărârea Consiliului Local din anul 2003, cu perioadă nedeterminată. Președintele LDICAR-EU a solicitat o tolerare pentru evacuare, întrucât respectăm hotărârile judecătorești, cât și hotărârile Consiliului Local al Municipiului Lugoj”, se arată în adresa transmisă Consiliului local.
Cei de la Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor anunță că vor evacua spațiul, dar cer păsuire pentru mutarea documentelor adunate în ultimii 30 de ani de activitate.
-
Actualitateo zi în urmă
Lugojul revine la normal. Rata de infectare, pe un trend descendent și sub patru la mie
-
Social4 zile în urmă
Campanie de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor
-
Politicăo zi în urmă
Directorul DSP Timiș se apără cu exemplul Lugoj și Făget:”Carantinarea nu ține cont de culoare politică”
-
Administrație4 zile în urmă
RETIM preia gratuit deșeurile periculoase în cadrul unei noi campanii trimestriale de colectare