Connect with us

Actualitate

Declarații înspăimântătoare făcute de directorul spitalului din Lugoj în ședința Consiliului Local

Publicat

în

Erwin Floroni/ FOTO Arhiva

În efortul de-al convinge pe primarul Francisc Boldea să aloce fonduri pentru spital, managerul Erwin Floroni a făcut mai multe declarații în legătură cu situația actuală, în criza coronavirusului la Lugoj. Floroni a solicitat bani pentru achziționarea aparatelor de ventilat necesare pentru secția ATI.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Haideți să vă spun despre ce este vorba. Dacă îmi permiteți? Până am făcut prima hârtie, am cerut rectificare să cumpăr de urgență concentratoare de oxigen, ceilalți bani din cauza faptului că bugetul e limitat și nu mai pot face achiziții, că nu mă mai lasă să fac achiziții materiale sanitare, am cerut niște bani într-un fel sau altul. Eu nu știu chestiile economice. Urmează să vedem cum putem face rectificările bugetare. Nu am vrut să încarc bugetul primăriei, nu am vrut să cer mai mulți bani pentru aparatură, pentru ATI, pentru că am fost la o videoconferință la care a fost ministrul și toată celula de criză la nivel național, în care ni s-a spus să solicităm bani, pentru toate spitalele de linia a doua, la minister. Am făcut hârtia către minister și până acum ministerul nu a dat niciun semn. Mai mult, am luat legătura telefonic cu cineva din minister și mi-a spus că se merge pe același principiu de cofinanțare cu primăriile. Atunci am îndrăznit, am avut tupeul, să cer să mă ajutați dumneavoastră cu acea sumă. Ca să fiu pregătit, că dacă ne explodează bomba și va exploda bomba, să nu ne moară oamenii în Lugoj și să ne uităm la ei fără aparate de ventilație, pentru că oamenii aia putem fi oricare dintre noi”, i-a spus Floroni primarului Francisc Boldea.

Edilul șef a promis că toți banii de care spitalul îi are nevoie îi poate primi de la primărie, dar doar în limita bugetului aprobat.

Erwin Floroni a declarat că are nevoie de 150 de mii de euro pentru achiziția aparatelor de ventilare necesare pentru încă zece paturi de la secția de ATI.

RETIM

„Până acum ne-am achiziționat materiale de protecție și pot să spun că am avut de toate. Dar de acum, dacă încep să vină cazurile, materialele încep să se termine pentru că trebuie să le folosim, obligatoriu… Eu am venit să vă prezint situația spitalului din Lugoj. Vreau să vă spun că în momentul de față spitalul a fost foarte bine pregătit, personalul a luat pe semnătură toate îndrumările…Vreau să vă mai infomez că, în momentul de față, avem un medic CPU contaminat cu coronavirus, medic care nu s-a contaminat la serviciu, acesta fiind în contact cu mama dânseia, care s-a autoizolat la domiciliu pentru că DSP nici măcar nu i-a dat izolare, mamă care era pozitivă și a contaminat medicul. În interiorul spitalului cazuri nu au existat, dar în momentul de față medicul a venit la serviciu și vom vedea mai departe ce o să se întâmple după efectuarea anchetei epidemiologice”, a mai spus Floroni.

Managerul spitalului spune că s-a creat deja o stare de isterie și că medicii vor să se autoizoleze la domiciliu. Floroni e de părere că nimic nu poate evitat și că oricine poate să fie contaminat.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe

Actualitate

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de infectare la Lugoj din valul patru

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Valul patru al pandemiei de coronavirus a ajuns și la Lugoj, Marți la prânz, autoritățile au raportat cele mai multe cazuri într-o singură zi la nivel de oraș, dar și la nivel județean. Astfel, la Lugoj au fost descoperite luni, 20 septembrie, 25 de cazuri de infectare.

La nivel județean, au fost descoperite 481 de cazuri noi, dintre care 271 la Timișoara. În satele din jurul orașului, cum sunt Coșteiu, Boldur, Belinț, Bara, Dumbrava, Fârdea, Margina, Racovița, Tomești și Victor Vlad Delamarina, au fost descoperite 20 de cazuri noi de infectare.

Numărul mare de infectări noi vine și de la numărul de teste efectuate, la fel mai mare ca în vară, astfel că au fost efectuate peste 3300 de teste în 24 de ore în Timiș. O persoană a murit fiind depistată cu SARS-CoV 2, în județ, în ultima zi.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite