Connect with us

Actualitate

Declarații înspăimântătoare făcute de directorul spitalului din Lugoj în ședința Consiliului Local

Publicat

în

Erwin Floroni/ FOTO Arhiva

În efortul de-al convinge pe primarul Francisc Boldea să aloce fonduri pentru spital, managerul Erwin Floroni a făcut mai multe declarații în legătură cu situația actuală, în criza coronavirusului la Lugoj. Floroni a solicitat bani pentru achziționarea aparatelor de ventilat necesare pentru secția ATI.

RETIM

„Haideți să vă spun despre ce este vorba. Dacă îmi permiteți? Până am făcut prima hârtie, am cerut rectificare să cumpăr de urgență concentratoare de oxigen, ceilalți bani din cauza faptului că bugetul e limitat și nu mai pot face achiziții, că nu mă mai lasă să fac achiziții materiale sanitare, am cerut niște bani într-un fel sau altul. Eu nu știu chestiile economice. Urmează să vedem cum putem face rectificările bugetare. Nu am vrut să încarc bugetul primăriei, nu am vrut să cer mai mulți bani pentru aparatură, pentru ATI, pentru că am fost la o videoconferință la care a fost ministrul și toată celula de criză la nivel național, în care ni s-a spus să solicităm bani, pentru toate spitalele de linia a doua, la minister. Am făcut hârtia către minister și până acum ministerul nu a dat niciun semn. Mai mult, am luat legătura telefonic cu cineva din minister și mi-a spus că se merge pe același principiu de cofinanțare cu primăriile. Atunci am îndrăznit, am avut tupeul, să cer să mă ajutați dumneavoastră cu acea sumă. Ca să fiu pregătit, că dacă ne explodează bomba și va exploda bomba, să nu ne moară oamenii în Lugoj și să ne uităm la ei fără aparate de ventilație, pentru că oamenii aia putem fi oricare dintre noi”, i-a spus Floroni primarului Francisc Boldea.

Edilul șef a promis că toți banii de care spitalul îi are nevoie îi poate primi de la primărie, dar doar în limita bugetului aprobat.

Erwin Floroni a declarat că are nevoie de 150 de mii de euro pentru achiziția aparatelor de ventilare necesare pentru încă zece paturi de la secția de ATI.

„Până acum ne-am achiziționat materiale de protecție și pot să spun că am avut de toate. Dar de acum, dacă încep să vină cazurile, materialele încep să se termine pentru că trebuie să le folosim, obligatoriu… Eu am venit să vă prezint situația spitalului din Lugoj. Vreau să vă spun că în momentul de față spitalul a fost foarte bine pregătit, personalul a luat pe semnătură toate îndrumările…Vreau să vă mai infomez că, în momentul de față, avem un medic CPU contaminat cu coronavirus, medic care nu s-a contaminat la serviciu, acesta fiind în contact cu mama dânseia, care s-a autoizolat la domiciliu pentru că DSP nici măcar nu i-a dat izolare, mamă care era pozitivă și a contaminat medicul. În interiorul spitalului cazuri nu au existat, dar în momentul de față medicul a venit la serviciu și vom vedea mai departe ce o să se întâmple după efectuarea anchetei epidemiologice”, a mai spus Floroni.

Managerul spitalului spune că s-a creat deja o stare de isterie și că medicii vor să se autoizoleze la domiciliu. Floroni e de părere că nimic nu poate evitat și că oricine poate să fie contaminat.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un ambulanțier din Lugoj a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Publicat

în

Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș a anunțat astăzi, că unul dintre ambulanțierii din Lugoj a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. Nicolae Pantalia împlinise, în 15 ianuarie, 56 de ani.

RETIM

„De astăzi SAJ Timiș, a devenit mai sărac, a pierdut un coleg, un prieten, un om, a cărui absență va fi mereu resimțită. COVID-19 este UN ADEVĂR , DIN NEFERICIRE UNUL UCIGAȘ, FERIȚI-VĂ DIN CALEA LUI!”, au postat cei de la Ambulanța Timiș, pe pagina lor de socializare.

Colegii săi spun că s-au rugat pentru însănătoșirea lui Nicu, însă, astăzi, au primit vestea tristă.
„Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoșirea lui, dar acest cumplit virus a fost mai puternic și l-a smuls dintre noi. Îl vom păstra pe mai departe în amintirea noastră. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina sa”, au mai scris aceștia.

Citiţi mai departe

Actualitate

Eșec la Lugoj în prima zi de vaccinare COVID -19, din etapa a doua. De ce au stat oamenii la coadă

Publicat

în

FOTO Arhiva

A început și la Lugoj vaccinarea persoanelor din etapa a doua. Cum pe platforma de vaccinare apar trei centre, înscrierile permise au fost pentru cele trei fluxurile de vaccinare. Din păcate, la Lugoj funcționează, în momentul de față, doar un centru, la spital. Încă două, care sunt pregătite la Sala de sport „Lavinia Milosevici” nu au fost deschise încă, ceea ce a dus la o situația neplăcută. La centrul de la spitalul din Lugoj, zeci de persoane au așteptat să le vină rândul la vaccinare, personalul nu a reușit însă să facă față la toate programările.

RETIM

Ionuț Cocoș, directorul unității medicale din Lugoj a transmis că toate persoanele înscrise vor fi vaccinate.

„Vom face eforturi ca toate persoanele înscrise pe platformă să fie vaccinate. Dacă situația o impune, o să fie contactate telefonic pentru reprogramare în timp util. Pentru orice informații suplimentare, oamenii ne pot suna la 0786.397.206”, ne-a transmis conducerea Spitalului „Dr. Teodor Andrei”.

Cele două centre de la Sala de sport „Lavinia Milosovici”, ar urma să fie deschise la sfârșitul săptămânii, atunci când vor avea asigurat și personalul necesar.

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojenii se implică în sprijinirea lui Aris, care se confruntă cu cea mai mare încercare a vieții lui

Publicat

în

RETIM

Aris, un lugojean pentru care viața s-a schimbat radical după ce a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (cancer limfatic) are nevoie de ajutorul nostru. Pe rețelele sociale a început o strângere de fonduri pentru o operație care îi va salva viața lugojeanului, însă care costă 40.000 de euro. Tratamentul post-operator costă încă 30.000 de euro, intervenția urmând să aibă loc la Viena.

Răspunsul lugojenilor a fost unul rapid și impresionant. Pe lângă cei care donează de la sine, există și licitații online prin care unii dintre lugojeni își pun la vânzare anumite obiecte dragi, doar pentru a strânge cât mai repede suma necesară.

Unul dintre lugojenii care au decis să se implice în strângerea de fonduri este Silviu Cadia. Tânărul, cunoscut pentru călătorille prin toată lumea, a scos la vânzare mai multe obiecte pe care le-a adunat în timpul cât a vizitat India.

“Daca doriti sa faceti o fapta buna, eu pun la vanzare ce mi-a mai ramas de prin India, cu mentiunea ca tot ce vedeti este nou iar toti banii merg catre Aris.

3 x shaluri din pashmina la 220RON/buc

4 x shaluri din lână de yac la 120RON/buc

2 x geci de copii (yak si polar) la 150RON si 100RON buc

1 x geaca tibetana XL (yak si polar) la 170RON

1 x haina dama cu motive traditionale din Kashmir, cusute manual 1000RON negociabil”, scrie Silviu Cadia pe pagina lui de Facebook.

O altă lugojeancă, ce se implică în acțiunea de strângere de fonduri, este Cătălina Muntean, o artistă care vinde picturi pentru a sprijini inițiativa.

“D-na Cătălina Muntean ofera spre vanzare câteva tablouri pictate de ea pentru a veni în ajutorul lui Aris. Dimensiune tablouri 50 ×40 pret 70 lei /tablou. Doamna Catalina Muntean împreună cu mine ne vom ocupa de livrarea tablourilor”, scrie Henrieta Szabo, care s-a implicat de la început în campania de strângere de fonduri, pe Facebook.

Mai mulți lugojeni cu situație financiară bună au decis să îl ajute pe Aris. Primarul Claudiu Buciu, la rândul său, a cerut ajutorul lugojenilor și a donat la rândul său bani pentru sprijinirea inițiativei.

Aris Marta are 41 de ani și este cunoscut ca fiind un om liniștit, bun și care obișnuia să sară în ajutorul semenilor lui de fiecare dată când a avut șansa. Povestea lui o găsiți aici, alături de documente și fotografii care explică situația dificilă în care se află. Îl puteți ajuta donând o sumă de bani direct în contul său, la: 

Iban: RO36BRDE360SV32355313600

Brd – Cod Swift BRDEROBU

Moneda : Lei

Titular cont : Marta Aris Richard

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite