Connect with us

Actualitate

Declarații înspăimântătoare făcute de directorul spitalului din Lugoj în ședința Consiliului Local

Publicat

în

Erwin Floroni/ FOTO Arhiva

În efortul de-al convinge pe primarul Francisc Boldea să aloce fonduri pentru spital, managerul Erwin Floroni a făcut mai multe declarații în legătură cu situația actuală, în criza coronavirusului la Lugoj. Floroni a solicitat bani pentru achziționarea aparatelor de ventilat necesare pentru secția ATI.

Meniul zilei Octavian

„Haideți să vă spun despre ce este vorba. Dacă îmi permiteți? Până am făcut prima hârtie, am cerut rectificare să cumpăr de urgență concentratoare de oxigen, ceilalți bani din cauza faptului că bugetul e limitat și nu mai pot face achiziții, că nu mă mai lasă să fac achiziții materiale sanitare, am cerut niște bani într-un fel sau altul. Eu nu știu chestiile economice. Urmează să vedem cum putem face rectificările bugetare. Nu am vrut să încarc bugetul primăriei, nu am vrut să cer mai mulți bani pentru aparatură, pentru ATI, pentru că am fost la o videoconferință la care a fost ministrul și toată celula de criză la nivel național, în care ni s-a spus să solicităm bani, pentru toate spitalele de linia a doua, la minister. Am făcut hârtia către minister și până acum ministerul nu a dat niciun semn. Mai mult, am luat legătura telefonic cu cineva din minister și mi-a spus că se merge pe același principiu de cofinanțare cu primăriile. Atunci am îndrăznit, am avut tupeul, să cer să mă ajutați dumneavoastră cu acea sumă. Ca să fiu pregătit, că dacă ne explodează bomba și va exploda bomba, să nu ne moară oamenii în Lugoj și să ne uităm la ei fără aparate de ventilație, pentru că oamenii aia putem fi oricare dintre noi”, i-a spus Floroni primarului Francisc Boldea.

Edilul șef a promis că toți banii de care spitalul îi are nevoie îi poate primi de la primărie, dar doar în limita bugetului aprobat.

Erwin Floroni a declarat că are nevoie de 150 de mii de euro pentru achiziția aparatelor de ventilare necesare pentru încă zece paturi de la secția de ATI.

RETIM

„Până acum ne-am achiziționat materiale de protecție și pot să spun că am avut de toate. Dar de acum, dacă încep să vină cazurile, materialele încep să se termine pentru că trebuie să le folosim, obligatoriu… Eu am venit să vă prezint situația spitalului din Lugoj. Vreau să vă spun că în momentul de față spitalul a fost foarte bine pregătit, personalul a luat pe semnătură toate îndrumările…Vreau să vă mai infomez că, în momentul de față, avem un medic CPU contaminat cu coronavirus, medic care nu s-a contaminat la serviciu, acesta fiind în contact cu mama dânseia, care s-a autoizolat la domiciliu pentru că DSP nici măcar nu i-a dat izolare, mamă care era pozitivă și a contaminat medicul. În interiorul spitalului cazuri nu au existat, dar în momentul de față medicul a venit la serviciu și vom vedea mai departe ce o să se întâmple după efectuarea anchetei epidemiologice”, a mai spus Floroni.

Managerul spitalului spune că s-a creat deja o stare de isterie și că medicii vor să se autoizoleze la domiciliu. Floroni e de părere că nimic nu poate evitat și că oricine poate să fie contaminat.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un lugojean a scos la vânzare una dintre cele mai râvnite mașini vechi din lume

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Un autoturism VW T2 Camper Westfalia a fost scos la vânzare pe internet de către un lugojean. Potrivit anunțului de pe OLX, modelul a fost fabricat tocmai în anul 1979, iar motorul este complet funcțional. Prețul cerut pentru mașina extrem de râvnită în rândul colecționarilor este de 6.990 de euro. 

Motorul de pe camper este cel original de 1.600 cmc, răcit pe aer, iar proprietarul asigură că acesta funcționeză și pornește usor. Interiorul mașinii este dotat cu accesorii de camper, încălzire auxiliară pe gaz, pat rock&roll, frigider, spălător, aragaz, draperii cu șină originală și altele.

Mașina se adresează colecționarilor care se ocupă cu restaurarea acestor autoturisme extrem de râvnite în toată lumea. Un camper restaurat de acest fel poate ajunge și la 50.000 de euro printre cei mai dornici fani ai modelului.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Trenuri suplimentate pentru vacanța de 1 Mai și Paști. Unul trece și prin gara din Lugoj

Publicat

în

CFR Călători va suplimenta, în perioada 30 aprilie – 4 mai, numărul trenurilor către cele mai solicitate destinaţii cu ocazia minivacanţei de 1 Mai şi Paşti.

Meniul zilei Octavian

Vor fi asigurate legături suplimentare cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi/Suceava, Timişoara Nord(via Lugoj), Arad, Craiova, Baia Mare, Cluj-Napoca, Braşov spre Constanţa şi staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia.

CFR Călători recomandă călătorilor să îşi planifice din timp călătoria, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie şi să îşi procure din timp legitimaţiile de călătorie.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale: online – de pe www.cfrcalatori.ro(unde gasiti și mersul trenurilor); de la automatele de vânzare bilete din gări; direct de la casele de bilete din gări şi distribuitorii autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei faţă de celelalte persoane.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Lugojul revine la normal. Rata de infectare, pe un trend descendent și sub patru la mie

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Lugojul revine încet la un normal relativ, mai ales după ce guvernanții au impus restricții pentru localitățile cu 4/1000 de locuitori rată de infectare. De câteva zile, Lugojul se află pe o pantă descendentă ca număr de cazuri și deci rată de infectare.

În ultimele zile, la Lugoj rata de infectare a fost de 3,84/1000 de locuitori. Pe zile, au fost raportate sub 10 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Dacă trendul rămâne descendent, în weekend la Lugoj se vor ridica restricțiile impuse de către autorități.

Actualele restricții prevăd închiderea magazinelor la orele 18 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, dar și interzicerea circulației pe drumurile publice fără motiv, de la orele 20 până la 5 în dimineața următoare.

RETIM

foto: Alin VELICI

Citiţi mai departe

Actualitate

Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor a dat în judecată Primăria Lugoj

Publicat

în

Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor, asociația evacuată după 30 de ani, din sediul Primăriei Lugoj, a deschis un proces pentru „îndreptarea unor erori materiale”, în sentința de evacuare.

Meniul zilei Octavian

„Erorile care s-au comis, se referă doar la anul 2008, în care am avut un contract și nu s-a luat în considerare hotărârea Consiliului Local din anul 2003, cu perioadă nedeterminată. Președintele LDICAR-EU a solicitat o tolerare pentru evacuare, întrucât respectăm hotărârile judecătorești, cât și hotărârile Consiliului Local al Municipiului Lugoj”, se arată în adresa transmisă Consiliului local.

Cei de la Liga Dreptății Împotriva Corupției și Abuzurilor anunță că vor evacua spațiul, dar cer păsuire pentru mutarea documentelor adunate în ultimii 30 de ani de activitate.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite