Connect with us

Actualitate

Cum va funcționa spitalul din Lugoj după 15 mai. Cum procedăm când avem nevoie de asistență medicală

Publicat

în

Foto Arhiva

Spitalul din Lugoj menține și după 15 mai o serie de restricții. Conform unui comunicat, transmis de conducerea unității medicale, rămâne interzis accesul aparținătorilor (vizitatorilor) în incinta spitalului.

„Consultațiile din ambulatoriile de specialitate vor fi efectuate după o programare telefonică prealabilă (cu cel puțin 24 de ore înainte), începând cu data de 18.05.2020, la numărul de telefon 0256354912, în intervalul orar 07.30-13.00, de luni până vineri. În cazul pacienților care au nevoie de însoțitor, se permite accesul unei singure persoane pentru însoțire. Eliberarea prescripțiilor pentru afecțiuni cronice se va face conform metodologiei actuale”, se arată în comunicatul transmis către Lugojeanul.ro, de către conducerea spitalului.

În cazul urgențelor medico-chirurgicale, vă puteți adresa Compartimentului de Primiri Urgențe, respectând triajul epidemiologic și timpii de așteptare. Persoanele care se adresează sediului CAS, din incinta spitalului, sunt îndrumate să o facă telefonic la numărul 0736203656.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Toți pacienții care ajung la spitalul din Lugoj trebuie să poarte obligatoriu mască și mănuși.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Sindicatul care îi reprezintă pe angajații din Primăria Lugoj îl dă în judecată pe Claudiu Buciu

Publicat

în

Procesele nu s-au încheiat pentru Claudiu Buciu, odată cu aflarea sentinței pentru demiterea din funcția de primar. Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara, care îi reprezintă și pe angajații din Primăria Lugoj, anunță că îl va da în judecată pe fostul primar.

Motivul procesului este legat de mai multe postări de pe rețelele de socializare, după care angajații s-ar fi simțit jigniți și denigrați. La începutul lunii septembrie, după o astfel de postare, liderul de sindicat, Tiberiu Negrei i-a transmis o notificare fostului primar, prin care i-a cerut să înceteze cu acest tip de comportament (vezi aici).

„Dl. Buciu recidivează cu afirmațiile denigratoare la adresa angajaților din Primăria Municipiului Lugoj și este preluată postarea de pe pagina lui personală imediat de presă. Avem toate motivele să-l chemăm în instanță pentru aceste denigrări! Azi, am vorbit telefonic cu avocatul nostru pentru a începe formalitățile necesare! Avem nevoie de semnăturile colegilor de la primărie/serviciile publice din subordinea Consiliul local Lugoj, cei care doresc să-i reprezentăm în acest demers”, ne-a declarat Tiberiu Negrei.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Vă reamintim că, Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara a câștigat deja un proces cu Primăria Lugoj, prin care a reușit suspendarea mai multor hotărâri de desființare a unor servicii, suspendarea noii organigrame și a unor concursuri de angajare.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Un sat al dacilor este scos la lumină la Crivina – Nădrag, de arheologii de la Muzeul Național al Banatului

Publicat

în

Arheologii Muzeului Național al Banatului au continuat cercetările în așezarea dacică de la Crivina-Leopoldsberg (com. Nădrag, județul Timiș), de la poalele Munților Poiana Ruscă. De această dată au descoperit resturile unei clădiri distruse de un puternic incendiu, petrecut cel mai probabil, la sfârșitul ultimului secol dinaintea erei noastre.
„Prinse între dărâmăturile antice, numeroase vase ceramice stau mărturie naturii domestice ale acestei clădiri. Multe dintre ele vor avea nevoie de mâna îndemânatică a restauratorilor pentru a putea fi readuse la forma lor inițială. Altele, mai norocoase, par ca și când ar putea fi folosite și astăzi. Pe lângă acestea, câteva fragmente de bijuterii din sticlă stau mărturie asupra bogăției de culori existente în portul zilnic dacilor de pe aceste meleaguri. Pentru a duce la bun sfârșit demersul din acest an, specialiștii MNaB au beneficiat de ajutorul mai tinerilor doctoranzi ai Institutului de Arheologie și Istoria Artei din Cluj și masteranzi ai Universității de Vest din Timișoara. Totodată, echipa a beneficiat și de ajutorul comunității locale din satul Jdioara, reprezentată îndeosebi de domnii Sebastian Weiss și Petru Eugen Bănățean Dunea cărora le mulțumim cu acest prilej”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

Citiţi mai departe

Actualitate

FOTO Cum arată noile mașini japoneze ale Poliției Locale Lugoj

Publicat

în

Poliția locală din Lugoj a primit recent trei autoturisme noi. Modelele alese pentru patrula polițiștilor locali sunt de la Toyota, producătorul japonez aflat în topurile vânzărilor de mașini din lume. Mașinile au venit echipate cu lumini și sirenă pentru a putea fi utilizate în misiuni.

Agenții au scos deja autoturismele pe străzi, putând fi observați în patrulă pe străzile din centrul orașului, luni după-masa. Mașinile Toyota au costat în jur de 20.000 de euro bucata, “locala” intrând în posesia a trei astfel de mașini. Toyota Corolla model hibrid ajunge la 100 de kilometri la oră în 10,9 secunde și are o viteză maximă de 180 de kilometri la oră. Dispune de 5 locuri la interior, cu sistem de pornire la buton și climă în două zone.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Un neajuns des invocat de către polițiști pentru lipsa de activitate în oraș l-a reprezentat dotarea slabă din trecut. Administrația locală continuă să doteze polițiștii locali pentru ca aceștia să își poată îndeplini sarcinile cât mai eficient.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în zona 0 Ghizela – o campanie trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș

Publicat

în

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Nu ratați ocazia să le predați legal și gratuit la containerul RETIM! 

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș organizează în perioada 03 octombrie – 29 noiembrie 2022 o campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din zona 0 Ghizela a judeţului Timiş. Sunt cuprinse localitățile Lugoj, Buziaș, Recaș, Balinț, Bara, Bogda, Boldur (Ohaba-Fogaci și Sinersig), Brestovăț, Chevereșu Mare (și Dragșina), Coșteiu, Criciova (și Jdioara și Cireșu), Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Nițchidorf, Racovița, Sacoșu Turcesc, Secaș, Știuca, Topolovățu Mare (Topolovățu Mic și Șuștra), Victor Vlad Delamarina, Belinț. 

CINE poate preda deşeuri voluminoase

Cetățenii din localităţile menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos. 

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:

RETIM

 • mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative
 • mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice
 • covoare, carpete, preșuri
 • canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete,saltele
 • oale
 • ceasuri
 • perdele, draperii
 • dulapuri de baie, suporturi prosoape
 • lustre, tablouri
 • obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă
 • obiecte mari de folosință îndelungată precum : calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri, etc

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

 • NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale,periculoase
 • NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase

 

 

 

 

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro  si www.adidtimis.ro/stiri.

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite