Connect with us

Social

Cum să alegi forma unui covor în funcție de cameră

Publicat

în

Deși este adesea trecută cu vederea, forma unui poate avea un impact major asupra aspectului unei camere. Alege o formă de covor greșită pentru un spațiu și vei avea instantaneu o senzație bizară că ceva nu este în regulă.

Poate funcționa un covor rotund în bucătăria ta? Care este forma covorului ideal pentru baia ta? Cum alegi o formă pentru un hol? Dar pentru sufragerie? Având în vedere că forma covorului afectează estetica unei camere, este important să o alegi pe cea potrivită. Iată cum.

Reguli generale pentru forma unui covor

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Covoarele dreptunghiulare sunt cea mai tradițională formă de covor și sunt perfecte pentru acoperirea suprafețelor mari, precum și pentru încadrarea în spații lungi și înguste.

RETIM

Covoarele circulare sunt mult mai casual și adesea mai distractive. Un covor rotund se potrivește mai bine spațiilor mai mici sau încăperilor de formă circulară, dar există câteva excepții.

Covoarele pătrate sunt ideale pentru camere pătrate și pentru a se potrivi cu mobilierul pătrat, cum ar fi o măsuță de cafea.

Forme de covoare pentru o zonă mare de relaxare

Cheia pentru o zonă de relaxare precum sufrageria este să alegi un covor extins, suficient de mare. Dacă alegi un covor mic sau mai multe covoare mici pentru o zonă mare, există riscul de a face camera de zi să pară neuniformă și prost aranjată. Pentru a evita acest lucru, fă camera să se simtă confortabilă și asigură-te că curge frumos cu un covor mare dreptunghiular.

Asigură-te că partea din față a picioarelor canapelei se află pe covor pentru un efect estetic. Pentru spații deschise în mod excepțional, un covor circular mare poate crea un punct focal remarcabil. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă mobilierul se poate potrivi confortabil pe covor. De asemenea, poți reflecta forma circulară cu o măsuță de cafea circulară sau un taburet pentru picioare în centrul covorului. Dacă spațiul de relaxare este destul de mic, te poți juca în continuare cu un covor circular. Dar, în loc de unul mare care se potrivește sub toată mobila, alege un covor circular mai mic, cu numai o măsuță de cafea deasupra. Acest lucru poate adăuga cu adevărat ceva unic unui spațiu dreptunghiular.

Forme de covoare pentru o sufragerie

Ar trebui să alegeți întotdeauna o masă și scaune înainte de a selecta un covor. Trebuie întâi să cunoști dimensiunea mobilierului, astfel încât să poți găsi forma corectă a covorului, suficient de mare pentru ca mobilierul să se potrivească confortabil. Dacă ai o masă dreptunghiulară, alegerea unui covor dreptunghiular va fi cea mai bună pentru spațiu. Alternativ, dacă ai o masă circulară, investește într-un covor circular!

Forme de covoare pentru copii

Alegerea unui covor pentru spațiul de joacă sau dormitorul unui copil este întotdeauna distractivă, deoarece este momentul să devii jucăuș și creativ cu alegerea covorului și a formelor! Covoarele circulare sunt adesea mai casual și mai distractive în comparație cu alte forme de covor și astfel se pot potrivi perfect în dormitorul unui copil. Pentru copiii care împart dormitorul și au fiecare un pat, un covor dreptunghiular se poate potrivi perfect între cei doi. Acest lucru adaugă confort și leagă spațiul frumos!

Forme de covoare de bucătărie

În general, covoarele de bucătărie tind să fie mai bune în formă dreptunghiulară. Majoritatea bucătăriilor au formă dreptunghiulară, astfel încât un covor de această formă este cel mai bun mod de a umple spațiul. Bucătăriile sunt o zonă aglomerată și, prin urmare, este mai bine să le păstrezi frumoase și simple!

Forme de covoare pentru baie

De obicei, alegem covorașe tipice mici, dreptunghiulare pentru a le așeza în baie și adăugăm o notă mai jucăușă cu ajutorul culorii și a unor texturi mai speciale. Cu toate acestea, în băile mari lucrurile se schimbă și poți adăuga un covor dreptunghiular sau pătrat mai mare.

Forme de covoare pentru hol

La un hol de formă lungă este important să nu alegi un covor circular sau să plasezi un covor dreptunghiular orizontal, deoarece acest lucru va face spațiul să se simtă închis. În schimb, optează pentru un covor lung și dreptunghiular, precum traverse.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Femeia bolnavă, care dormea sub pod, a ajuns la spitalul din Lugoj

Publicat

în

Femeia despre care semnalam, în urmă cu câteva zile, că doarme sub un pod din Lugoj a fost dusă la spital de către reprezentanții Direcției de asistență socială. Primarul interimar, Bogdan Blidariu, spune că, pentru moment, situația ei este rezolvată.

„Colegii de la Asistență socială au găsit-o și au reușit să o convingă să accepte internarea în spital, unde se află sub supravegherea medicilor. Din câte am înțeles a și suferit o intervenție medicală și așteaptă rezultatul mai multor analize. Are momente în care este cooperantă, dar sunt momente în care e greu de înțeles cu ea. În același timp, s-a luat legătura cu una din fetele femeii, care a început să colaboreze cu noi. Căutăm o soluție finală, ca să nu mai ajungă pe stradă”, a anunțat Blidariu.

Înainte de intervenția Primăriei, femeia a dormit mai multe zile sub pasarela pietonală din Cotu Mic și a declarat că a fost scoasă din casă de copii, pentru că este bolnavă de cancer și miroase urât. La un moment dat a avut și o tentativă de a se arunca în apele Timișului, dar a fost oprită de către un grup de tineri.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Unde poți face cumpărăturile la Lugoj cu cardul oferit de guvern ca ajutor pentru persoanele din grupele de risc

Publicat

în

Guvernul a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Din cei peste 2,5 milioane de români, aflați în situații de pericol material sau risc de sărăcie, 2,1 milioane au primit deja aceste ajutoare în valoare de 250 lei.

Tichetele pentru produse alimentare și mese calde se pot folosi doar la unitățile partenere. Aceste tichete, trimise la beneficiari sub formă de carduri, pot fi folosite doar la unitățile afiliate pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în baza buletinului de identitate. Unităților partenere le este strict interzisă acordarea de rest de bani la tichetele electronice pentru masa caldă.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

Totodată, tichetele electronice pentru mese calde nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

RETIM

Ce alimente poți să cumperi:

♦ 1 litru de ulei – 11,49 lei;

♦ 1 kg de făină – 4,55 lei;

♦ 1 kg de zahăr – 3,20 lei;

♦ 500 g de cafea – 26,90 lei;

♦ 500 g de mălai – 6,30 lei;

♦ 310 g de bulion – 5,85 lei;

♦ 2,5 kg de cartofi – 9,49 lei;

♦ 2 l de apă plată – 3,65 lei;

♦ 800 g de mazăre – 9,40 lei;

♦ 1 kg de carne tocată – 14,90 lei;

♦ 1 kg de piept de pui dezosat – 30,90 lei;

♦ 2,5 kg de ceapă – 7,99 lei;

♦ 300 g de cârnaţi – 11,80 lei;

♦ 500 g de brânză de vaci – 11,20 lei;

♦ 350 g de caşcaval – 15,50 lei;

♦ 170 g de şuncă feliată – 11,40 lei;

♦ 350 g de salam – 27,10 lei;

♦ 1 kg de castraveţi – 13,99 lei;

♦ 1,8 l de lapte – 13,20 lei;

♦ 160 g de ton în ulei – 15,70 lei.

Rețeaua de parteneri din Lugoj:

♦ Abc Luke, Str. Herendestiului, 8,

♦ Agil, Str. 20 Decembrie 1989, 36,

♦ Agil, Str. Mocioni, Fn,

♦ Agil, Str. Traian Grozovescu, 2,

♦ Agroindimpex, Str. Nicolae Balcescu, 14,

♦ Agroindimpex, Str. Timisorii, 13,

♦ Alimentara La Maria, Str. Olari, 29,

♦ Ameno, Str. Salcamului, 1,

♦ Ardelean, Spl. Tineretii, Fn,

♦ Ardelean Company, Str. Timisorii, 91,

♦ Bini Distribution, Str. Victor Vlad Delamarina, 30,

♦ Brumărel, Str. Valentin Rosada, 32,

♦ Cămara Cu Arome, Str. Somesului, 26,

♦ Carmangeria Vasluianu, Str. 13 Decembrie, 43,

♦ Căvărănțana, Str. Nera, Fn,

♦ Căvărănțana Company, Spl. Tineretii, Fn,

♦ Collini Com, Str. 20 Decembrie1989, Fn,

♦ Collini Com, Str. Andrei Mocioni, 17,

♦ Dasianthus, Str. Cotu Mic, 89,

♦ Dasianthus Netely, Spl. Tineretii, Fn,

♦ Dasianthus Netely, Str. Coloman Walisch, 21,

♦ Denisa Any Magazin Alimentar, Str. Olari, 23,

♦ Francbol, Str. Timisorii, 110,

♦ Kuhntop, Str. Jabarului, 82,

♦ La Cata & Alina Impex, Str. Olari, 10,

♦ La Doi Pasi, Str. I.L. Caragiale, 2,

♦ La Doi Pasi, Str. Memorandului, 2,

♦ Lanico Car, Str. Banatului, 4,

♦ Magazin Soralifan, Str. Timisorii, 110,

♦ Miruna International Impex, Str. Tesatorilor, 16,

♦ Parabo, Str. Tesatorilor, 16,

♦ Raxi Market, Str. Nera, 35,

♦ Restaurant Clasicjadore, Str. Caransebesului, 12,

♦ Senpinto, Fdt. Olari, 8,

♦ Simply M & D Market, Str. Bocsei, 16b,

♦ Simply M & D Market, Str. Jabarului, 2.

Citiţi mai departe

Social

Tabără Ortodoxă pentru copiii din zona Lugojului

Publicat

în

Peste 50 de copii din proximitatea parohiilor Jdioara, Mănăstirea Sf. Treime Pereu și parohia Tapia s-au bucurat, în perioada 12-13 august, de prima ediție a „Taberei Ortodoxă a bucuriei”. Locația taberei a fost, în prima zi, la Mănăstirea Pereu, iar a doua zi, gazdă a copiilor a fost parohia Jdioara.

„Bucuria a fost și mai mare când la această tabără de vară s-au alăturat și copii din alte Județe precum Sibiu, Brașov și chiar diaspora, Irlanda, Spania sau Italia, spre exemplu. Fiecare zi a început cu Sfânta Liturghie la care s-au împărtășit toți copiii. În cele două zile de activități intense se regăsesc atelierele de pictură, jocurile de comunicare, dezvoltare personală, activități de echipă, drumeții, si cel mai așteptat dintre toate, focul de tabăra, încheindu-se toate acestea prin cântece religioase și patriotice. Prin această tabără s-a urmărit unirea tinerilor cu Hristos și apropierea lor de Biserica strămoșească dar si creșterea frumoasă a acestora în tinda Bisericii, pentru ca ei să devină la rândul lor, mai târziu, propovăduitori ai dreptei Credințe”, spune Ieromonahul Nicolae, duhovnicul Mănăstirii Pereu, unul dintre organizatori.

Alături de el au fost și preotul Cristian Rujoni, de la Tapia, si preotul Ungar Vali, de la Jdioara, împreună cu o echipa întreagă de tineri voluntari care au dăruit din timpul lor pentru ca bucuria copiilor sa fie deplină! Organizatorii își doresc ca, această tabără, să devină o tradiție pentru această parte a Banatului, iar anul viitor, în luna iulie va avea loc cea de-a doua ediție.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

RETIM

Citiţi mai departe

Social

O femeie bolnavă de cancer doarme sub un pod din Lugoj de mai bine de o săptămână

Publicat

în

O femeie din Lugoj locuiește de aproximativ o săptămână sub pasarela pietonală din Cotu Mic. Este bolnavă de cancer și susține că a fost abandonată de familie.

„Din ce am aflat până acum, ar fi stat cu fata în diferite locuri, în chirie. Ea are nevoie de tratament și trebuie să fie operată urgent. Susține că a scos-o fata din casă, pentru că pute. E posibil din cauza bolii să miroase urât, dar e foarte curată. Dacă e așa, trebuie intervenit de urgență și trebuie operată, însă cei de la Asistență socială, de la Primărie, trebuie să preia acest caz și să o convingă că are nevoie de intervenție medicală. Apoi trebuie ca cineva să se ocupe de caz, să-i asigure un loc unde să stea. Nu poate fi abandonată așa, sub un pod!”, a declarat sursa publicației noastre.

Primarul interimar Bogdan Blidariu ne-a declarat că nu știa de acestă situație, dar spune că va discuta cu cei de la Asistența socială și vor încerca să găsească o soluție.

Explorează vara bine echipat, cu un premiu din SPOT câștigat!

 

RETIM

 

 

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite