Connect with us

Social

Un lugojean conduce unul dintre cele mai de succes restaurante românești din centrul Timișoarei

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean care operează cel mai important serviciu de catering din Lugoj și din zona de vest a țării a deschis de curând un restaurant dedicat bucătăriei și obiceiurilor din Banat. Pentru un restaurant cu specific și înfățișare tradițională, locația aleasă de către antreprenor este una cel puțin inedită. Mai exact, restaurantul se află la parterul uneia dintre clădirile de business de top din Banat, în Iulius Town.

Octavian Batori a deschis lângă Starbucks, într-o zonă ultracentrală a Timișoarei, restaurantul Ana Lugojana. Brandul l-a cumpărat, iar locația este cât se poate de autentică și duce clientul cu gândul la hanul care a făcut celebre clătitele bănățene cu același nume. 

RETIM

“Ideea principală din spatele restaurantului a fost cea de a promova tradițiile noastre lugojene și bănățene în marile centre de afaceri, cum este cel din Timișoara de la Iulius Town. Suntem exact în mijlocul centrului de business cel mai râvnit din Banat și printre cele mai populare din țară. Nu există loc mai potrivit pentru a prezenta tinerilor care lucrează în cele mai importante companii din România și din lume mâncarea și tradițiile noastre deosebite”, a povestit Octavian Batori, managerul restaurantului.

Criza pandemică 

Să administrezi un restaurant în cel mai scump centru de afaceri din capitala Banatului nu este tocmai ușor, din punct de vedere logistic și financiar. Criza cauzată de pandemia de coronavirus a afectat și restaurantul Ana Lugojana.

“În martie aveam toate mesele ocupate în fiecare weekend. Erau rezervări enorm de multe. Normal cum a venit criza, oamenii au încetat să mai vină, o perioadă bună nu a funcționat deloc, apoi am început cu delivery sau pickup. Acum începe să-și revină, suntem la 60% din cifra de afaceri și mergem pe un trend ascendent”, susține Batori.

Corporatiștii iubesc mâncarea tradițională

Clienții principali ai localului sunt corporatiștii care lucrează în clădirile uriașe din Iulius Town, dar și cei care vizitează mall-ul pentru cumpărături. Aceștia au răspuns foarte bine la conceptul de restaurant tradițional în mijloc de business city, la mâncărurile delicioase și cunoscute de toată lumea, cum sunt clătitele bănățene, ciorba de burtă sau micii din trei tipuri de carne. Meniul zilei este ieftin, bun și îndestulător, iar seara, mai ales în weekend, clienții se pot delecta cu meniul a la carte și cu muzică live bănățeană.

“Corporatiștilor le place mâncarea, vin să mănânce meniul zilei, care costă 20 de lei și vine cu felul 1 și felul 2, iar seara pot face rezervare la meniu a la carte. Joi, vineri și sâmbătă avem pe Doru Țăranu care interpretează cântece bănățene, iar în rest avem artiști care prestează prin rotație”, a mai explicat antreprenorul lugojean.

Restaurantul Ana Lugojana se află în Iulius Town Timișoara, Piața Consiliul Europei nr. 2, Timișoara, în clădirea UBC 1 și lângă Starbucks. 

Orar de funcționare:

Duminica – Miercuri 10:00 – 22:00

Joi – Sâmbătă 10:00 – 02:00

Bucătărie

Luni – Joi: 10:00 – 22:00

Vineri – Duminica: 10:00 – 02:00 (noaptea)

Informații și rezervări la 0726 979 219.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

FOTO Tunelul Iubirii de la Lugoj, imortalizat de către un pasionat de fotografie

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Chiar dacă celebrul Tunel al Iubirii din Caraș-Severin este istorie, datorită scoaterii din funcțiune a liniei de cale ferată unde a fost inițial descoperit, astfel de locuri se formează oriunde există vegetație deasă în jurul liniilor de tren. Un astfel de loc se găsește și la Lugoj.

Undeva în spatele spitalului municipal, un fotograf amator a reușit să imortalizeze câteva imagini de-a dreptul spectaculoase. Tunelul creat în mod natural și artificial, de pomii din jurul liniei de cale ferată și trecerea garniturilor pe lângă aceștia, arată impresionant în fotografii.

Unul dintre lugojenii care a surprins Tunelul Iubirii din oraș este Alex Domanyek, care a și împărtășit pozele cu restul comunității lugojene, prin intermediul rețelelor sociale.

RETIM

sursa foto: Alex Domanyek/Facebook.com

Citiţi mai departe

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite