Connect with us

Administrație

Cu o muie nu se face primavara

Publicat

în

muie„Muie!
Tu muie!

Muie!”

Meniul zilei, Octavian

Stiau ca sunt filmati, stiau ca reprezinta orasul si ca ar trebui sa aiba un comportament exemplar, si totusi doi consilieri lugojeni, Nicu Bădina și Albin Gaidos, au facut-o lata si s-au injurat putin in sedina de consiliu de joi. Adevarul e ca nici nu se discuta mare lucru, s-a schimbat viceprimarul și alte câteva zeci de puncte importante, a fost prima sedinta din an, un an electoral, deci nu a fost prea mare stres. Si totusi, cei doi au decis sa-si trimita cate o portie de muie in fata camerelor, chiar daca doar verbal, nu fizic (Doamne ajuta!)

Desi si-au adresat cuvintele jignitoare unul altuia, de fapt injuratura este pentru fiecare lugojean in parte. Faptul ca cei doi nu au avut nicio jena sa vorbeasca asa intr-o sedinta de consiliu in care se dicta viitorul orasului, lasa sa se inteleaga ca stimatii consilieri sunt de neatins, sunt zei printre oameni si pot face si spune orice, chiar si sa-si dea muie in fata camerelor de luat vederi, si nu erau deloc putine.

Nu am stiut cum sa reactionez cand am urmarit videoclipul, e mare noroc ca a fost prins pe „banda”, insa cu siguranta am simtit scarba. Am simtit cum lugojenii sunt improscati cu noroi, cum acesti indivizi nu mai au nicio limita si isi fac de cap in orasul asta de parca ar fi pe o arena de la sat, fapt ce nu poate decat sa iti intoarca stomacul pe dos.

RETIM

Daca de la Badina nu ma asteptam la mare lucru, este de-a dreptul jenant ca unul dintre cei doi consilieri, ala de e #boss la Autolugojana, face parte din Clubul Rotary. Clubul asta este o organizatie caritabila mondiala care mie imi este foarte draga, pentru care ma zbat (deocamdata din postura de membru Rotaract, ca nu am varsta pentru Rotary) si care e musai sa aiba reputatia intacta pentru a putea ramane credibila.

Nu vreau sa dau sfaturi gratuite, ca nu am atata vechime in club, insa comportamentele de acest fel ar trebui pedepsite de clubul din care cel care se abate de la bunele maniere face parte. Altfel, munca a zeci sau sute de oameni ar putea fi anulata intr-o clipita de o iesire nepotrivita, ca cea a domnului in cauza.

Rusinos, sunt totusi oameni batrani…

P.S.: Imi cer scuze pentru cuvantul nepoliticos pe care l-am folosit in acest articol. Nu imi sta in fire sa scriu sau sa vorbesc asa, nu voi face in niciun caz o obisnuinta din a posta folosind asemenea cuvinte pe acest blog.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Consilierii lugojeni, convocați să aprobe agenda acțiunilor sportive și regulamentul CSM Lugoj

Publicat

în

Primarul Claudiu Buciu a convocat Consiliul Local al Municipiului Lugoj în şedinţă extraordinară pentru data de luni, 17.05, orele 1400, în sistem online. Pe ordine de zi, sunt trei proiecte:

Meniul zilei, Octavian

  1. Proiect de hotărâre privind alocarea din bugetul local a unei sume necesară pentru  acțiunea cultural – educativă “Tabăra de creație a scriitorilor din Banat” Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al  Clubului Sportiv Municipal Lugoj, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 105 din 19.08.2002 . Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea agendei acţiunilor sportive pe anul 2021, propuse pentru a fi cofinanţate din  bugetul local capitolul 67.02 – „Cultură, recreere şi religie”, subcapitolul 05.01  „Acţiuni sportive”. Iniţiator: Primarul Municipiului Lugoj.

Citiţi mai departe

Administrație

Fostul primar al Lugojului, criticat vehement pentru achiziții în domeniul floral, are un moștenitor

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a fost mereu criticat pentru sumele exorbitante pe care le plătea pentru flori, pe care angajații de la Sere și Spații Verzi le montau prin oraș în fiecare an. Zeci de mii de lei a plătit primăria orașului pentru flori în fiecare an. 

Noul primar, Claudiu Buciu, a strâns un adevărat cult „anti-floral” în jurul său, înainte de alegeri, promițând lugojenilor că nu va cumpăra flori sau arbuști pentru oraș, din puținii bani publici, ci doar gazon.

Deși s-a ținut de promisiune cu iarba, noul edil al orașului a ajuns la a doua achiziție de flori și arbori pentru municipiu, în ciuda promisiunilor. Primăria a plătit nu mai puțin de 32.000 de lei pentru 5.000 de mușcate, flori care vor fi livrate și plantate în curând în diferite zone din oraș. Pe magnolii, achiziționate de curând, Buciu a mai dat 8.220 de lei. Primăria nu a comunicat niciuna dintre cele trei achiziții, de magnolii, mușcate sau gazon, acestea fiind însă publice datorită platformei SEAP.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Cinematograful din Lugoj se redeschide. Data la care vei putea merge la film

Publicat

în

Meniul zilei, Octavian

Cinematograful din Lugoj este primul dintre obiectivele de interes din oraș care se redeschid, la mai bine de un an de când a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit administrației locale, locația urmează să fie deschisă pentru public începând cu 1 iunie.

Deocamdată primăria nu a anunțat dacă cinematograful se deschide complet sau la capacitate redusă, însă cert este că în interior lugojenii vor trebui să poarte masca de protecție, dar și să păstreze o distanță de cel puțin un scaun între ei.

Un alt obiectiv important pentru care se decide sau nu redeschiderea este piața ocico de vechituri.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj are 5,5 milioane de lei, din care vrea să cumpere mai multe clădiri din oraș

Publicat

în

Consilierii locali au aprobat alocarea a 5,5 milioane de lei pentru achiziția mai multor imobile din Lugoj. Unul dintre acestea este cel care găzduiește Casa de Cultură a Sindicatelor, unde primarul Claudiu Buciu a declarat că s-a început o corespondență cu marile confederații sindicale, care dețin în proprietate imobilul și se așteaptă răspunsul acestora la oferta Primăriei Lugoj.

Meniul zilei, Octavian

O altă clădire „celebră” și terenul aferent, pe care Primăria ar vrea să și-o treacă  în proprietate este Unitate A, a fostei Intreprinderi Textile Lugoj. Primarul Lugojului spune că, aici, ar urma să funcționeze sediul celor trei noi societăți ale consiliului local: cea de apă și canal, cea de salubritate și cea de administrare a patrimoniului public.

Tot din banii menționați mai sus, primarul mai speră să achiziționeze și clădirile actualei societăți Meridian 22, care sunt în executare silită din cauza datoriilor și vor fi scoase la licitație, clădirile de pe Insula din Cotu Mic, cu care Meridianul a garantat un împrumut bancar, dar și terenurile aferente Școlii Generale nr.1.

 

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite