Connect with us

Lugoj

CSS Lugoj, implicat in scandalul national al alegerilor presedintelui Federatiei Romane de Fotbal

Publicat

în

casa fotbalului frf scandal css lugoj alegeri presedinte burleanuCȘS Lugoj, clubul școlar al municipiului de pe Timiș, este implicat într-un scandal de proporții ce privește alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal, despre care președintele AJF Giurgiu spune că au fost măsluite. La acuzele lui Viorel Leșeanu, care a contestat în instanţă alegerile din 5 martie, motivând contestația prin prezenţa la vot a reprezentanţilor cluburilor de drept public şi a unor conducători care, conform Statutului, s-ar fi aflat în imposibilitatea de a-şi reprezenta cluburile, Tribunalul Municipiului București nu a validat ieri președinția FRF, amânând cauza pentru 6 mai.

RETIM

„Tribunalul Bucureşti a luat act de contestaţia făcută de AJF Giurgiu şi nu a validat noua conducere a Federaţiei. Instanţa a fixat un nou termen pentru 6 mai. „Instanţa a luat act că există o problemă şi nu a certificat actuala conducere a FRF. Ceea ce trebuie subliniat este că, timp de o lună, Federaţia nu va avea conducere. Pe 6 mai a fost fixat un termen pentru dezbatere”, a precizat avocatul Adrian Raţiu, reprezentantul AJF Giurgiu”, scrie Prosport, care arată că pe lista prezentată a cluburilor incompatibile spre a vota se află și numele CȘS Lugoj, alături de alte 23 de cluburi.

Unul dintre reprezentanţii de AJF care a votat la alegerile din 5 martie explică situaţia complicată în care UEFA a pus cluburile de drept public din România: „Nu înţeleg de ce înaintea alegerilor nu s-a făcut o Adunare Generală prin care să fie şters acest articol din ROAF. S-a introdus un articol care mai mult ne-a încurcat, pentru că, nu uitaţi ceva foarte important, noi am rămas în continuare cluburi afiliate FRF şi jucăm în competiţii organizate de Federaţie. E imposibil ca LPS-urile sau CŞS-urile să aibă altă încadrare juridică, pentru că legea civilă nu permite acest lucru. Este încă un episod din serialul în care legile sportive se bat cap în cap cu legile civile”, a spus pentru ProSport Marius Cociu, reprezentantul LPS Banatul.

Autoliv angajează!

Federaţia Română de Fotbal a publicat pe site-ul oficial un punct de vedere legat de decizia de ieri a Tribunalului Municipiului Bucureşti. „Ca urmare a decizie Tribunalului Municipiului Bucureşti de astăzi, dar mai ales ca reacţie la speculaţiile privind efectele ei precizăm: instanța a luat act că există o cerere de intervenție, nu „o problemă”, cum dezinformează reprezentantul legal al AJF Giurgiu; s-a pronunțat o amânare pentru a se lua la cunoștință de cererea de intervenție; nu s-au purtat discuții suplimentare, nu s-a pus în discuție legitimitatea conducerii FRF, valabilitatea alegerilor sau orice alte chestiuni de natură juridică; nu a fost vorba de o certificare a conducerii FRF;

La fiecare cerere de înscriere a organelor de conducere FRF de pînă acum au existat astfel de cereri de intervenție. Ele au tergiversat înregistrările respective, dar nu au avut efecte juridice; până în prezent, FRF a avut conducere, astfel că are și în continuare; domnul Gino Iorgulescu nu poate fi președintele FRF „până pe 6 mai”, pentru că președintele FRF este Răzvan Burleanu”.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

1 Comment

1 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Când vor avea lugojenii un ștrand. Promisiunea noului primar

Publicat

în

Călin Dobra, noul primar ales al Lugojului, a anunțat că una dintre prioritățile sale imediate este redeschiderea ștrandului orașului, care a fost închis de aproape 20 de ani.
„Vara viitoare, obligatoriu trebuie să deschidem, indiferent ce probleme sunt acolo. N-am acces la informații. Am solicitat prin consilieri, de multe ori, o expertiză tehnică. La bazinul exterior nu avem. Au fost numai povești că s-a făcut expertiză, s-a închis, nu există așa ceva. Sunt niște discuții. Mi-au spus unii că pânza freatică, crește nivelul Timișului intră apa în bazine, în pompe. Nu există să nu găsești specialist, să nu rezolvi orice problemă. Iar asta este o prioritate, pentru că deja suferim de patru ani. Lugojenii se duc tot prin alte părți și încep să se obișnuiască și să știți când încep să se obișnuiască, fie că vorbim la Timișoara, la Mănăștiur, la Caransebeș sau în Ungaria, cam să greu să-i mai aduci după aceea înapoi”, a declarat Dobra, pentru emisiunea Direct la Subiect.

Ștrandul, reabilitat timp de aproape șase ani sub administrația fostului primar Francisc Boldea, a fost închis în anul 2000, la doar un an de la redeschidere, din cauza unor probleme tehnice. Administrația următoare, condusă de Claudiu Buciu, nu a mai deschis ștrandul, invocând dificultăți insurmontabile, mai ales după ce firma responsabilă de lucrări, care oferise o garanție de 20 de ani, a intrat în faliment.

RETIM

Dobra este încrezător că există timp suficient până vara viitoare pentru a rezolva toate problemele ștrandului, astfel încât lugojenii să se poată bucura din nou de această facilitate.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Lugoj

S-a schimbat codul rutier. Testarea cu drugtestul sau alcooltestul e obligatorie în anumite cazuri

Publicat

în

Modificările din Codul Rutier care vor intra în curând în vigoare vizează reguli mai stricte pentru șoferii care au consumat băuturi alcoolice sau droguri înainte de a se urca la volan. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, se va implementa și utilizarea camerelor video inteligente pentru a amenda șoferii care nu respectă legislația rutieră.

RETIM

Noile reglementări stabilesc pedepse mai aspre pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, precum și pentru refuzul testării de către polițiști. Aceste măsuri sunt menite să reducă riscurile pentru viața șoferilor și a celorlalți participanți la trafic. Pentru cei care au consumat o cantitate infimă de alcool în mâncare sau dulciuri, există o măsură de siguranță. Șoferii prinși la volan cu o alcoolemie sub 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat pot solicita retestarea în 15 minute.

Principalele modificări ale Codului Rutier includ reținerea permisului de conducere pentru șoferii care refuză testarea cu drugtestul sau alcooltestul, până la primirea rezultatului de la INML. Polițiștii vor putea imobiliza mașina șoferului care refuză testarea. Restituirea permisului de conducere se va face doar după o evaluare medicală pentru șoferii prinși sub influența alcoolului sau drogurilor. De asemenea, conducătorii de biciclete și trotinete electrice vor avea obligația să se supună testării pentru consumul de alcool și substanțe psihoactive, refuzul constituind contravenție și fiind sancționat.

Autoliv angajează!

Testarea pentru consumul de alcool sau droguri devine obligatorie în cazurile în care în mașină se află băuturi alcoolice deschise sau substanțe psihoactive, dacă șoferul a fost amendat în ultimii trei ani pentru conducerea sub influența alcoolului sau dacă șoferul a fost condamnat în ultimii trei ani pentru conducere sub influența alcoolului sau drogurilor.

Camerele video inteligente vor putea depista abateri precum încălcarea limitei de viteză, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, depășirea coloanei de mașini, conducerea pe banda de urgență a autostrăzii, conducerea agresivă (frânare bruscă, distanță foarte mică față de alte mașini) și trecerea ilegală a căii ferate.

Textul complet al modificărilor aduse prin O.U.G. nr. 84/2024 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor a fost publicat de Universul Juridic.

Citiţi mai departe

Lugoj

Concertul susținut de către Corul „Ion Românu” al Filarmonicii „Banatul” la Lugoj poate fi urmărit online

Publicat

în

Concertul coral susținut joi, 27 iunie, de către Corul „Ion Românu” al Filarmonicii „Banatul” Timișoara în Catedrala Sfântului Spirit din Lugoj a putut fi urmărit live pe ecranul din piața J.C. Drăgan, precum și pe conturile de socializare ale Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” și Asociației Scena Muzicală, organizatorii acestui eveniment.

RETIM

Lucrările compozitorului Ola Gjeilor au fost prezentate publicului lugojean în primă audiție sub cupola lăcașului de cult, unde au răsunat imnuri religioase de o puternică intensitate emoțională, printre care amintim „Ubi Caritas”, „Ave generosa”, „Northern Lights” și „Lux beata Trinitas”. Stilul cinematografic și evocator, sunetul luxuriant și armonios, toate calități pentru care compozitorul este recunoscut și apreciat în lumea corală actuală, au caracterizat interpretarea plină de viață a artiștilor.

Corul „Ion Românu” a fost condus cu energia și pasiunea specifică, la fel ca în ultimii 27 de ani, de către maestrul dirijor Iosif Todea care, alături de Rut Iovescu – soprană, Regina Csermak – pian, Simona Mehedinți – vioară, Damaris Prisăcariu – vioară, Maria Ghiga – violă, Anca Lăzărescu – violoncel și Gabriel Drăgoi – oboi au oferit audienței o experiență muzicală de excepție.

Autoliv angajează!

Concertul poate fi, în continuare, vizualizat integral aici.

Evenimentul face parte din Marea Muzică, un proiect cu tradiție în orașul Lugoj, ce se află deja la cea de-a treia ediție. Acesta este dezvoltat de Asociația Scena Muzicală și Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” pentru comunitatea lugojeană, cu sprijin financiar obținut din bugetul local al Municipiului Lugoj.

Concertul coral medalion Ola Gjeilo s-a desfășurat, de asemenea, cu sprijinul Episcopiei Greco-Catolică de Lugoj.

Asociația Scena Muzicală este o organizație dedicată promovării și perpetuării muzicii clasice în comunitatea locală, oferind publicului larg oportunitatea de a participa la manifestări artistice deosebite, chiar în vecinătatea casei lor. Aceasta organizează concerte, recitaluri și festivaluri care explorează diversitatea și profunzimea repertoriului muzicii clasice, contribuind astfel la îmbogățirea cunoașterii și aprecierii acestui gen muzical.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Probleme cu avionul. Dezinsecția de la Lugoj a fost amânată

Publicat

în

FOTO Florin Blaga

Primăria Municipiului Lugoj informează că operațiunea de dezinsecție aeriană pentru combaterea țânțarilor, insectei tigrul platanului și artropodelor, programată inițial pentru data de 21 iunie 2024, este reprogramată. Din motive tehnice legate de aeronava destinată acestei activități, dezinsecția va avea loc sâmbătă, 22 iunie 2024, între orele 04:30 și 09:00.

RETIM

Crescătorii de albine sunt rugați să ia toate măsurile specifice de prevenire pentru a evita producerea de pagube materiale în timpul operațiunii.

„Vă mulțumim pentru înțelegere!” a transmis Primăria Municipiului Lugoj.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite