Connect with us


Administrație

CONFLICT intre primaria Lugoj si ISU Banat din cauza ciorilor! Meridianul executa operatiuni periculoase

Publicat

în

ciori au trecut peste drum de la primarie la biserica si scoala foto lugojeanul 2014 (6)Ciorile din parcurile Lugojului stau de câteva zile la baza unui conflict ce a izbucnit între administrația locală și ISU Banat, asta după ce instituția publică a cerut ajutorul pompierilor pentru a scăpa de păsările care și-au făcut cuiburi în copacii din zona primăriei și din alte locații din oraș. După ce au înaintat o cerere scrisă către subunitatea de pompieri din Lugoj, în care solicitau intervenția acestora cu o mașină cu scară pentru a distruge cu jet de apă cuiburile din copaci, reprezentanții primăriei au fost trimiși la plimbare de către pompieri.

RETIM

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat”, care subordonează subunitatea din Lugoj, răspunsul a fost același. „În Timiș avem doar o singură autospecială cu o scară suficient de mare care să ajungă la acea înălțime. Din nefericire, nu putem lăsa descoperită Timișoara pentru a interveni în cazul unor ciori, așa că nu am putut să ne ajutăm colegii de la Lugoj de această dată. Totuși, noi credem că relația dintre primăria Lugoj și ISU Banat este una foarte bună”, a declarat Sindia Vlaia, purtătorul de cuvânt al inspectoratului.

Pe de altă parte, Boldea a declarat în conferința de presă de marți că situația este una deloc roz, având în vedere ajutorul primit mereu de pompieri din partea orașului. „Noi am făcut tot ce ne-a stat în puteri să îi ajutăm mereu. Ultima dată le-am oferit, prin colegii de la Jena, o autospecială de transport care a fost deja folosită în zeci de intervenții. Îmi pare rău și chiar vă rog să consemnați că nu au putut măcar acum, când este prima dată când le cerem ceva, să ne ajute și ei pe noi”, a declarat Francisc Boldea, primarul orașului.

Intervenția de curățare a copacilor de cuiburile de ciori se face acum cu ajutorul celor de la Meridian, cu ceea ce seamănă cu o cușcă prinsă de o macara, care este ridicată la înălțime și din care un muncitor acționează cu un jet de apă sub presiune asupra cuiburilor. Intervenția, pe lângă faptul că este greoaie, este și periculoasă, angajații Meridianului nefiind antrenați pentru asemenea proceduri.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se caută doi șefi pentru Primăria Lugoj. Posturile au fost scoase la concurs

Publicat

în

Primăria Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, de: Șef birou, clasa I, gradul II-Biroul investiții, Direcția tehnică și Șef birou, clasa I, gradul II-Biroul agricol cadastru, Direcția administrație publică locală.

RETIM

Proba scrisă se va desfășura în data de 08 aprilie 2021, ora 11.00, iar proba de interviu se va desfășura în data de 14 aprilie ora 11.00, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 465 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare; trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în ramura științe inginerești, respectiv master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalent; minim  5 ani vechime în specialitatea funcțiilor publice de conducere.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs: 08 martie –29 martie 2021.Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.

Detalii suplimentare găsiți aici.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul rămâne fără Centrul de Informare Turistică

Publicat

în

RETIM

Ciuperca de pe malul Timișului, ridicată pentru a servi drept Centru de Informare Turistică, va fi demolată. Anunțul a fost făcut de către primarul Claudiu Buciu, într-o conferință de presă. Edilul a vorbit despre faptul că această clădire și-a dovedit inutilitatea de-a lungul anilor. În locul ciupercăi, pe malul râului vor apărea piste de biciclete și trotuare.

“Vom reamenaja malurile Timișului, între cele două pasarele pietonale. Vom construi piste de biciclete și zonă pietonală, totul pe fonduri europene. Infocentrul acela îl vom demola, în momentul amenajărilor. A fost zero ca utilitate pentru oraș. Turismul e important, dar promovarea se face altfel”, a precizat Buciu.

Viitorul centru de informare turistică va fi amenajat într-un spațiu deja existent, cel mai probabil undeva în centrul orașului. Ciuperca turistică a costat lugojul aproape 120.000 de euro, bani europeni.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojenii sunt invitați la dezbatere publică pentru construirea noului magazin LIDL

Publicat

în

Primarul Municipiului Lugoj intenţionează să organizeze o dezbatere publică în data de 10.03.2021, începând cu ora 14.00, cu tema “Planul Urbanistic Zonal (PUZ) –Construire supermarket LIDL și amenajare locuri de parcare în incintă, amplasare panouri publicitare pe teren și fațadă, amplasare totem, amenajare accese, împrejmuire proprietate, organizare de șantier, municipiul Lugoj, județul Timiș, str. Caransebeșului”.

RETIM

Dezbaterea publică se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință, respectiv platforma “Zoom Meetings”. Pentru accesarea platformei menționate vă rugăm să utilizați următoarele date:ID 4929674126 și parola: CLM2020

Documentațiile aferente pot fi consultate la avizier -ul instituției și pe site -ul Primăriei Municipiului Lugoj, (aici)

La dezbaterea publică sunt invitați să participe cetățenii municipiului Lugoj, presa locală, precum și orice persoană interesată.

Citiţi mai departe

Administrație

Avertizarea de la Primărie: Unele locuri de joacă pot pune în pericol viața copiilor

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, aduce la cunoștința cetățenilor că 10 complexe de joacă pentru copii din municipiu prezintă defecțiuni grave ale elementelor de joacă iar utilizarea lor poate pune viața copiilor în pericol.

RETIM

„Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la sigilarea acestora și s-a solicitat supravegherea acestor zone de către Poliția Locală pentru a nu fi rupte benzile de delimitare și interdicțiile de utilizare. Este vorba de locurile de joacă din următoarele locații:1.Micro I2.Str. Astalaș -în spatele grădiniței3.MicroIV –centrala termică4.Parc G.Enescu –joc de lemn vechi5.Cartier I.C. Drăgan –Buziașului6.Parcul Gării7.Mondial Bocșei -Herendeștiului8.Stadion I9.Parc Ștrand10.Str. Făgetului –Spital Neuro. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă informăm că municipalitatea are în vedere înlocuirea acestor complexe de joacă cu unele noi, moderne, care să poată fi folosite în siguranță de către copii”, a anunțat Primăria Lugoj, printr-un comunicat de presă

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite