Connect with us

Actualitate

Clanul Cârpaci din Lugoj, luat pe sus de mascați

Publicat

în

mascati-lugoj-1-640x426Operațiune de amploare a avut loc în această dimineață, organizată de polițiștii de la „Crimă Organizată”, împreună cu cei de la Serviciul de Acțiuni Speciale. Aceștia au descins la șase locații din Lugoj ale clanului țigănesc Cârpaci, pentru a ridica mai multe persoane care sunt acuzate de trafic de persoane, într-un dosar instrumentat de DIICOT Timișoara. Mascații au doborât ușile pentru a intra în imobile, deoarece suspecții au refuzat să le deschidă acestora.

„În una dintre locaţii, trupele speciale au dărâmat o poartă de doi metri înălţime, după ce locatarii au  văzut poliţiştii, dar nu au vrut să tragă zăvorul. După câteva lovituri cu berbecul, uşa s-a prăbuţit.  Anchetatorii au găsit în locaţii şase dintre suspecţi şi o parte dintre victime”, notează pressalert.ro în această dimineață. Majoritatea victimelor sunt minore şi provin din familii destrămate, fiind terorizate de traficanţi pentru a “produce” bani. Una dintre fete a spus că traficanții au răpit-o din faţa şcolii, au legat-o la ochi şi au ținut-o într-o locaţie necunoscută zile întregi.

sursa foto: PressAlert.Ro

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

VIDEO Coadă interminabilă la serviciul de buletine la Lugoj in ziua alegerilor. Ce spune legea despre situație

Publicat

în

Fiecare alegeri vin cu incidentele lor, așa cum se întâmplă de 30 de ani încoace nu doar la Lugoj, ci și în restul orașelor și satelor din Timiș și din țară. Până la această oră, în municipiul de pe Timiș nu au avut loc niciun fel de incidente la secțiile de votare. Singura situație intens mediatizată pe rețelele sociale este cea de la serviciul de eliberare buletine din Lugoj, acolo unde începând cu orele dimineții, sute de persoane au stat non-stop la coadă, pentru a-și primi buletinele sau a depune cereri pentru acte de identitate expirate sau pierdute.

Cei care au văzut cozile spun că oamenii care stau la aceste cozi o fac pentru că sunt motivați financiar să voteze cu un anumit candidat, pentru vize de flotant sau alte din alte motive motive, însă acest lucru trebuie demonstrat pentru a putea fi începută o anchetă. Legea permite acestor persoane să își elibereze buletinele chiar și în ziua votărilor, dacă serviciul de eliberare al documentelor este deschis. Alți lugojeni au filmat și transmis în direct pe Facebook cozile, în spirit de jurnalism civic, însă odată filmați, cei de la cozi nu s-au arătat prea interesați să vorbească.

Polițiștii nu au ce să le facă celor care stau la coadă, pentru că legea le permite să o facă. Agenții, în frunte cu șeful poliției din oraș, au intervenit de mai multe ori pentru a-i distanța pe votanții care își eliberează buletinele, pentru că normele de distanțare socială impuse de pandemie nu sunt respectate în totalitate. Cei cărora le-a expiră actul de identitate sau l-au pierdut, își pot face altul, chiar în ziua alegerilor, pentru a-și putea exercita dreptul la vot. Taxa pentru eliberarea actului de identitate este de 7 lei și se plătește la direcțiile de taxe și impozite din județ.

Până la orele 21 și chiar și după ora închiderii urnelor, Lugojeanul.ro te va ține la curent cu cele mai importante evenimente ale zilei. Aici vei afla cum decurge procesul electoral, care sunt cele mai noi informații de la urne, care este prezența la vot la Lugoj, precum și cine va conduce orașul de pe Timiș în următorii patru ani. Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment care poate deveni o știre, te rugăm să ne lași un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Citiţi mai departe

Actualitate

Câți lugojeni au votat până la orele 13 la alegerile locale pentru primar, consiliul local și județean

Publicat

în

Lugojul votează deja de mai bine de 6 ore, la alegerile pentru primar și consiliu local, dar și pentru consiliu județean și președintele acestuia. Prezența la vot la Lugoj până la ora 13 dimineața este de 5.904, adică 15,14% dintre alegătorii cu drept de vot.

Cele mai active secții de până acum sunt următoarele:

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.13 226 – 294 votanți;

-SALA SPORTURILOR ”LAVINIA MILOŞOVICI” 237 – 261 votanți;

-SALA SPORTURILOR ”IOAN KUNST GHERMĂNESCU” 221 – 255 votanți.

La polul opus se află secțiile de mai jos, cu prezența cea mai scăzută din oraș:

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.5 TĂPIA 239 – 45 votanți;

-ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 231 – 46 votanți;

-CĂMINUL CULTURAL MĂGURI 238 – 71 votanți.

Până la orele 21 și chiar și după ora închiderii urnelor, Lugojeanul.ro te va ține la curent cu cele mai importante evenimente ale zilei. Aici vei afla cum decurge procesul electoral, care sunt cele mai noi informații de la urne, care este prezența la vot la Lugoj, precum și cine va conduce orașul de pe Timiș în următorii patru ani. Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment care poate deveni o știre, te rugăm să ne lași un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Citiţi mai departe

Actualitate

Călin Dobra acuză membrii unei secţii de votare din Lugoj de abuz

Publicat

în

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra,  acuză că nu este lăsat să-şi exercite dreptul la vot. Dobra este infectat cu coronavirus şi a cerut să voteze cu urna mobilă. Membrii secţiei 227 din Lugoj, de la Liceul Valeriu Branişte, nu vor însă niciunul să se prezinte cu urna mobilă acasă la preşedintele CJT.

„VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituțional! Dar, în secția de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situația nu este singulară. În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măști și păstrând distanța virusul nu se transmite. Și nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical. Tind să cred că e rea voință și chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii și un pretext pentru a-mi îngrădi mie și altor zeci de mii de oameni aflați în aceeași situație, un drept prevăzut de Constituție.”

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite