Connect with us


Administrație

Cine e vinovat că spitalul s-a făcut de râs în proiectul european, cu Mako, fiind dat în judecată

Publicat

în

boldea-spital-finantare-inaugurare

După ce actualul director al spitalului, Erwin Floroni, a scăpat într-o conferință de presă informația că spitalul din Lugoj a fost dat în judecată de spitalul din Mako, în primul proiect european, derulat în 2013, l-am căutat pe Florin Voichescu, directorul de pe timpul căruia s-a desfășurat proiectul să ne explice ce s-a întâmplat.

RETIM

Contactat de Lugojeanul.ro, Florin Voichescu a declarat că totul a ținut de Primăria Lugoj și de primarul Francisc Boldea, deoarce fondurile pentru buna desfășurare a proiectului ar fi trebuit să fie asigurate de administrația locală. Voichescu spune că primarul Francisc Boldea a întârziat de fiecare dată cu asigurarea banilor.

“Prima de succes, de peste 300 de mii de lei, pe care trebuia să o încaseze cei de la Mako, inițial era eligibilă, ceea ce însemna că e plătită din finanțare. Apoi a devenit neeligibilă, dar cheltuileile care nu erau eligibile trebuia decontate, conform contractului, de către administrația locală. Eu la vremea respectivă am făcut o hârtie către Primărie și Consiliul Local și i-am înștiințat de aceste sume, însă degeaba. Domnul primar știa, avea documentele! Mi-a fost teamă atunci (n.r. – când s-a ajuns la proces), dar totuși m-am felicitat că am făcut hârtii. I-am spus domnului primar că se va ajunge la proces, a fost și ungurul la el și i-a spus unde se ajunge. A fost la el de două ori.  Ne-a spus că el crede că se rezolvă, că se dau banii, dar niciodată nu s-a concretizat”, a spus Florin Voichescu, fostul director al spitalului din Lugoj.

Banii au ajuns greu la spital

Voichescu a recunoscut că tot proiectul s-a derulat cu greutate din cauza primarului Francisc Boldea, care a spus mereu că asigură finanțarea, dar de fiecare dată a alocat banii cu întârziere, ba mai mult, spitalul a fost obligat să restituie întreaga sumă de bani administrației locale.

“Am avut discuția în Consiliul de Administrație, a fost publică. Ne-a promis că banii pe care îi pune primăria, când vor veni fi decontați din finanțarea europeană, vor rămâne aici la spital. Pe urmă m-a pus să-i dau înapoi. I-am înapoiat până la ultimul bănuț”, mai spune Voichescu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Se caută doi șefi pentru Primăria Lugoj. Posturile au fost scoase la concurs

Publicat

în

Primăria Municipiul Lugoj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primarului, de: Șef birou, clasa I, gradul II-Biroul investiții, Direcția tehnică și Șef birou, clasa I, gradul II-Biroul agricol cadastru, Direcția administrație publică locală.

Proba scrisă se va desfășura în data de 08 aprilie 2021, ora 11.00, iar proba de interviu se va desfășura în data de 14 aprilie ora 11.00, la sediul Primăriei Municipiului Lugoj, Piaţa Victoriei nr. 4.

Candidații trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute de art. 465 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare; trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în ramura științe inginerești, respectiv master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalent; minim  5 ani vechime în specialitatea funcțiilor publice de conducere.

Perioada de depunere a dosarelor de concurs: 08 martie –29 martie 2021.Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs: Primăria Municipiului Lugoj, Piața Victoriei nr.4, Birou relații cu publicul, e-mail: contact@primarialugoj.ro sau personal@primarialugoj.ro.

Detalii suplimentare găsiți aici.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul rămâne fără Centrul de Informare Turistică

Publicat

în

Ciuperca de pe malul Timișului, ridicată pentru a servi drept Centru de Informare Turistică, va fi demolată. Anunțul a fost făcut de către primarul Claudiu Buciu, într-o conferință de presă. Edilul a vorbit despre faptul că această clădire și-a dovedit inutilitatea de-a lungul anilor. În locul ciupercăi, pe malul râului vor apărea piste de biciclete și trotuare.

“Vom reamenaja malurile Timișului, între cele două pasarele pietonale. Vom construi piste de biciclete și zonă pietonală, totul pe fonduri europene. Infocentrul acela îl vom demola, în momentul amenajărilor. A fost zero ca utilitate pentru oraș. Turismul e important, dar promovarea se face altfel”, a precizat Buciu.

Viitorul centru de informare turistică va fi amenajat într-un spațiu deja existent, cel mai probabil undeva în centrul orașului. Ciuperca turistică a costat lugojul aproape 120.000 de euro, bani europeni.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojenii sunt invitați la dezbatere publică pentru construirea noului magazin LIDL

Publicat

în

Primarul Municipiului Lugoj intenţionează să organizeze o dezbatere publică în data de 10.03.2021, începând cu ora 14.00, cu tema “Planul Urbanistic Zonal (PUZ) –Construire supermarket LIDL și amenajare locuri de parcare în incintă, amplasare panouri publicitare pe teren și fațadă, amplasare totem, amenajare accese, împrejmuire proprietate, organizare de șantier, municipiul Lugoj, județul Timiș, str. Caransebeșului”.

Dezbaterea publică se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință, respectiv platforma “Zoom Meetings”. Pentru accesarea platformei menționate vă rugăm să utilizați următoarele date:ID 4929674126 și parola: CLM2020

Documentațiile aferente pot fi consultate la avizier -ul instituției și pe site -ul Primăriei Municipiului Lugoj, (aici)

La dezbaterea publică sunt invitați să participe cetățenii municipiului Lugoj, presa locală, precum și orice persoană interesată.

RETIM

Citiţi mai departe

Administrație

Avertizarea de la Primărie: Unele locuri de joacă pot pune în pericol viața copiilor

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj, aduce la cunoștința cetățenilor că 10 complexe de joacă pentru copii din municipiu prezintă defecțiuni grave ale elementelor de joacă iar utilizarea lor poate pune viața copiilor în pericol.

„Având în vedere aceste aspecte s-a procedat la sigilarea acestora și s-a solicitat supravegherea acestor zone de către Poliția Locală pentru a nu fi rupte benzile de delimitare și interdicțiile de utilizare. Este vorba de locurile de joacă din următoarele locații:1.Micro I2.Str. Astalaș -în spatele grădiniței3.MicroIV –centrala termică4.Parc G.Enescu –joc de lemn vechi5.Cartier I.C. Drăgan –Buziașului6.Parcul Gării7.Mondial Bocșei -Herendeștiului8.Stadion I9.Parc Ștrand10.Str. Făgetului –Spital Neuro. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă informăm că municipalitatea are în vedere înlocuirea acestor complexe de joacă cu unele noi, moderne, care să poată fi folosite în siguranță de către copii”, a anunțat Primăria Lugoj, printr-un comunicat de presă

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite