Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Cine e vinovat că spitalul s-a făcut de râs în proiectul european, cu Mako, fiind dat în judecată

Publicat

în

boldea-spital-finantare-inaugurare

După ce actualul director al spitalului, Erwin Floroni, a scăpat într-o conferință de presă informația că spitalul din Lugoj a fost dat în judecată de spitalul din Mako, în primul proiect european, derulat în 2013, l-am căutat pe Florin Voichescu, directorul de pe timpul căruia s-a desfășurat proiectul să ne explice ce s-a întâmplat.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Contactat de Lugojeanul.ro, Florin Voichescu a declarat că totul a ținut de Primăria Lugoj și de primarul Francisc Boldea, deoarce fondurile pentru buna desfășurare a proiectului ar fi trebuit să fie asigurate de administrația locală. Voichescu spune că primarul Francisc Boldea a întârziat de fiecare dată cu asigurarea banilor.

“Prima de succes, de peste 300 de mii de lei, pe care trebuia să o încaseze cei de la Mako, inițial era eligibilă, ceea ce însemna că e plătită din finanțare. Apoi a devenit neeligibilă, dar cheltuileile care nu erau eligibile trebuia decontate, conform contractului, de către administrația locală. Eu la vremea respectivă am făcut o hârtie către Primărie și Consiliul Local și i-am înștiințat de aceste sume, însă degeaba. Domnul primar știa, avea documentele! Mi-a fost teamă atunci (n.r. – când s-a ajuns la proces), dar totuși m-am felicitat că am făcut hârtii. I-am spus domnului primar că se va ajunge la proces, a fost și ungurul la el și i-a spus unde se ajunge. A fost la el de două ori.  Ne-a spus că el crede că se rezolvă, că se dau banii, dar niciodată nu s-a concretizat”, a spus Florin Voichescu, fostul director al spitalului din Lugoj.

Banii au ajuns greu la spital

Voichescu a recunoscut că tot proiectul s-a derulat cu greutate din cauza primarului Francisc Boldea, care a spus mereu că asigură finanțarea, dar de fiecare dată a alocat banii cu întârziere, ba mai mult, spitalul a fost obligat să restituie întreaga sumă de bani administrației locale.

RETIM

“Am avut discuția în Consiliul de Administrație, a fost publică. Ne-a promis că banii pe care îi pune primăria, când vor veni fi decontați din finanțarea europeană, vor rămâne aici la spital. Pe urmă m-a pus să-i dau înapoi. I-am înapoiat până la ultimul bănuț”, mai spune Voichescu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul a cumpărat luminițe festive pentru Crăciun de 130.000 de lei

Publicat

în

Lugojul ar urma să arate ca în povești de sărbători. Asta după ce primăria din oraș a cumpărat ghirlande, decorațiuni și alte luminițe pentru Crăciun și restul sărbătorilor de iarnă în valoare totală, cu tot cu montare și demontare, de aproape 130.000 de lei.

La capitoulul luminițe, s-au cheltuit 93.575 de lei, pentru becuri LED de toate formele, ghirlande, instalații, cortine luminoase și altele. La capitolul montare și demontare, primăria a mai scos din buzunar alte 37.780 de lei. Montarea urmează să aibă loc în curând, iar demontarea va avea loc în lunile ianuarie sau februarie.

Important de menționat este faptul că primăria a “rupt” contractul cu Elba, firma care furniza an de an instalațiile de iluminat pentru sărbători în oraș pe timpul fostei administrații. Compania care a vândut produsele și serviciile către Lugoj este una din județul Hunedoara.

foto: Facebook.com/Cosmina Livadaru

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite