Connect with us


Administrație

Cine e vinovat că spitalul s-a făcut de râs în proiectul european, cu Mako, fiind dat în judecată

Publicat

în

boldea-spital-finantare-inaugurare

După ce actualul director al spitalului, Erwin Floroni, a scăpat într-o conferință de presă informația că spitalul din Lugoj a fost dat în judecată de spitalul din Mako, în primul proiect european, derulat în 2013, l-am căutat pe Florin Voichescu, directorul de pe timpul căruia s-a desfășurat proiectul să ne explice ce s-a întâmplat.

PMP

Contactat de Lugojeanul.ro, Florin Voichescu a declarat că totul a ținut de Primăria Lugoj și de primarul Francisc Boldea, deoarce fondurile pentru buna desfășurare a proiectului ar fi trebuit să fie asigurate de administrația locală. Voichescu spune că primarul Francisc Boldea a întârziat de fiecare dată cu asigurarea banilor.

USR

“Prima de succes, de peste 300 de mii de lei, pe care trebuia să o încaseze cei de la Mako, inițial era eligibilă, ceea ce însemna că e plătită din finanțare. Apoi a devenit neeligibilă, dar cheltuileile care nu erau eligibile trebuia decontate, conform contractului, de către administrația locală. Eu la vremea respectivă am făcut o hârtie către Primărie și Consiliul Local și i-am înștiințat de aceste sume, însă degeaba. Domnul primar știa, avea documentele! Mi-a fost teamă atunci (n.r. – când s-a ajuns la proces), dar totuși m-am felicitat că am făcut hârtii. I-am spus domnului primar că se va ajunge la proces, a fost și ungurul la el și i-a spus unde se ajunge. A fost la el de două ori.  Ne-a spus că el crede că se rezolvă, că se dau banii, dar niciodată nu s-a concretizat”, a spus Florin Voichescu, fostul director al spitalului din Lugoj.

Banii au ajuns greu la spital

Voichescu a recunoscut că tot proiectul s-a derulat cu greutate din cauza primarului Francisc Boldea, care a spus mereu că asigură finanțarea, dar de fiecare dată a alocat banii cu întârziere, ba mai mult, spitalul a fost obligat să restituie întreaga sumă de bani administrației locale.

“Am avut discuția în Consiliul de Administrație, a fost publică. Ne-a promis că banii pe care îi pune primăria, când vor veni fi decontați din finanțarea europeană, vor rămâne aici la spital. Pe urmă m-a pus să-i dau înapoi. I-am înapoiat până la ultimul bănuț”, mai spune Voichescu.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

PMP

USR

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

PMP

USR

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

PMP

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite