Connect with us

Social

Cine cântă la rugile din zona Lugojului din preajma sărbătorilor pascale

Publicat

în


Rugile din zona Lugojului din preajma sărbătorilor pascale sunt mereu prilej de bucurie, atât pentru gazde, cât și pentru oaspeții sau goștii acestora. Și în acest an, primăriile și bisericile din zona orașului organizează rugile în apropiere de sărbătoarea Paștelui. Rugi mari s-au anunțat deja la Belinț, Coșteiu și Lugojel.

Meniul zilei Octavian

La Belinț, sărbătoarea începe la orele 18 luni, 29 aprilie și ține două zile. Pe scenă va urca renumita interpretă de muzică populară Mihaela Petrovici. Ruga va începe cu o horă a Ansamblului “Hora Belințului”.

La Coșteiu, ruga are loc doar o zi, luni după Paști pe 29 aprilie. Pe scena care va fi amplasată în fața bisericii ortodoxe din comună va urca Dumitru Teleagă, alături de formația acestuia.

Rugă mare se anunță și la Lugojel. Acolo va urca pe scenă Ramona Ilieși Drăgan și formația. Ruga va avea loc tot pe 29 aprilie, luni după Paști.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Produse și preparate făcute exclusiv din carne. „Noi nu ne permitem să facem mezeluri din prafuri”

Publicat

în

În România măcelăriile mici sau făbricuțele locale de mezeluri au dispărut rapid, în ultimii ani, fiind înghițite de marii procesatori, care pun accentul pe cantitate, fără țină foarte mult la calitate.

Meniul zilei Octavian

În supermaketuri găsim tot mai rar mezelurile care să fie făcute exclusiv din carne și nu din „prafuri la sac”. Unul dintre micii producători din Banat, care încă supraviețuiește și nu renunță la rețetele tradiționale de mezeluri, este cel de la Recaș. Inginerul Vasile Semen, unul dintre oamenii cu vechi rădăcini în agricultura bănățeană, încă se încăpățânează să ducă mai departe o mică făbricuță, unde produce mezeluri ca pe vremuri. Produsele marca Reco nu au loc în marile magazine, însă se găsesc în magazinele locale, de cartier, acolo unde ajung prin rețeaua proprie de distribuție, creată de Vasile Semen.

„Noi facem procesarea la Recaș și facem produse din carne și vreau să subliniez, produse din carne, pentru că nu folosim deloc amestecuri. Astăzi poți face orice din prafuri la sac. Noi nu facem așa ceva, în primul rând pentru că ținem să punem pe masa consumatorilor produse de calitate și în al doilea rând nici nu avem o astfel de tehnologie. La noi în secție, încă se răsucesc la mână cârnații, încă se împerechează manual, încă îi pun oamenii pe cărucioare. Putem spune că noi avem statutul de făbricuță sau o măcelărie mai mare. Produsele noastre merg strict pe rețeaua noastră de distribuție. Avem magazine nostre, unul la Recaș, altul la Buziaș, însă avem o rețea de magazine locale, de cartier, în Timișoara, Lugoj și în zona rurală. Ajungem până la granița cu Carașul, dincolo de Făget, până la granița cu Hunedoara și, în partea cealaltă, către Lipova, Jimbolia, Sânnicolau. Practic tot județul este acoperit prin rețeaua de magazine locale. În felul acesta, produsele noastre ajung foarte proaspete la consumator”, spune Vasile Semen.

RETIM

Reco produce cârnați, salamuri, cremwursti-polonezi, șuncă presata, afumături, semipreparate, parizer, produse de sezon, carne refrigerată. De sărbători, pune la dispoziția cumpărătorilor și pachete speciale, cu produse specifice perioadei. Proprietarul Reco spune că în ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere a vânzărilor și în online.

„Am înregistrat o creștere considerabilă pe magazinul online reco-banat.ro, unde tot mai mulți consumatori își comandă diverse. Și clienții sunt fideli, observăm că dacă au comandat prima dată. majoritatea revin, ceea ce pentru noi este confirmarea că produsele noastre sunt de calitate și sunt apreciate”, mai spune Semen.

Produsele din carne marca Reco, puteți să le găsiți în magazinele de cartier. Acolo unde nu aveți așa ceva, puteți comanda direct de pe reco-banat.ro

 

 

 

Citiţi mai departe

Social

Lugojenii se vor putea vaccina doar cu buletinul, fără programare, dacă optează pentru un anumit ser

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

Gata cu programările pentru lugojenii care vor să se imunizeze la centrul din oraș. Dacă doresc să se vaccineze, aceștia o pot face direct, doar cu buletinul, pur și simplu mergând în centrul de vaccinare de pe Caransebeșului și cerând acest lucru. Măsura urmează să fie luată marți.

Deocamdată, această opțiune este valabilă doar pentru serul AstraZeneca, potrivit unei circulare venită de la CNCAV. Autoritățile permit ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser. 

De altfel, au existat cereri chiar din partea coordonatorilor de centre, care spun că se prezintă în continuare numeroase persoane ce vor să fie imunizate cu AstraZeneca. Circulara urmează să fie prezentată într-o conferință de presă în cursul zilei de marți.

RETIM

Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65 de mii de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Citiţi mai departe

Social

Clădirea din Lugoj în care toate afacerile au dat faliment, scoasă la vânzare pentru un milion de dolari

Publicat

în

Meniul zilei Octavian

O clădire cu nu prea mult noroc pentru afaceriști a fost scoasă la vânzare pentru 850.000 de euro, sau peste un milion de dolari. Până acum, toate afacerile care au fost întreprinse în clădirea recent scoasă la vânzare din Lugoj au dat faliment. 

Este vorba despre clădirea de pe strada Timișorii unde, în trecut, au funcționat pe rând supermarketul Super Miva, apoi Brithouse, iar mai recent magazinul de chilipiruri WoW! care la rândul lui s-a închis după un an de afaceri.

Acum, proprietarul a scos cu totul clădirea la vânzare, care dispune de subsol, parter, etaj și terasă, dar și lift interior. Anunțul mai precizează că starea clădirii este foarte bună, aceasta fiind renovată recent, conectată la utilități, cu generator electric propriu.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

După olteni, a venit rândul samsarilor! „O să mă duc acasă la fiecare, să văd dacă au producție proprie”

Publicat

în

După ce nu le-a mai reînnoit contractele oltenilor, care veneau în piața din Lugoj, primarul Claudiu Buciu transmite un avertisment clar pentru samsari, care vând la suprapreț legume și fructe aduse din Turcia sau din alte părți. Primarul susține că nu le va mai permite să facă bișniță în piață, unde vor avea permisiunea să vândă doar producătorii locali.

Meniul zilei Octavian

Edilul lugojean avertizează că va verifica personal fiecare producător și dacă nu poate să dovedească că legumele și fructele vândute sunt din producția proprie, le va anula contactele și nu vor mai avea voie să vândă în piață.

„Lugojul a luat credit ca să construiască o piață, în care să-și vândă produsele exclusiv producătorii locali. O să-i caut pe toți și o să mă duc la ei acasă. Deja mi-am scos din bazele de date, să văd, care au pământ din aia care vând în piață acum. Mulți stau la bloc și n-au niciun teren, sunt doar comercianți clar. O să mă duc să-i caut om, cu om și o să-i dau afară din piață”, a spus Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului e de părere că cei care doresc să facă exclusiv comerț cu legume și fructe au posibilitatea să-și deschidă aprozare, acolo unde pot vinde produse aduse de oriunde, la orice prețuri doresc.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite