Connect with us

Administrație

Cerere mare, profit mic! Cati bani a incasat primaria Lugoj din inchirierea de spatii pentru martisoare

Publicat

în

1 martie la lugoj preturi martisoare foto galerie lugojeanul 2014 (4)Peste 70 de cereri au fost înregistrate și aprobate de către administrația locală până acum pentru comercianții de mărțișoare și produse de sezon. Deși și-au început activitatea dinainte de 1 martie cu multe zile, aceștia nu au adus la bugetul orașului foarte mulți bani. „Până în prezent, s-au încasat din acordul de comercializare 1-8 martie suma de 3.429 de lei. Dacă mai vin comercianți și zilele acestea să ne solicite acorduri, li se dau în conformitate cu legea și suma va crește”, ne-a declarat Angelica Rus, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Lugoj.

Primăria a închiriat domeniul public din zona Casei de Cultură a Sindicatelor, de pe platou și faleza malului Timișului, dar și din zona intersecției de la Unic, acolo unde comercianții au putut cumpăra, pentru câteva zile, bucăți de trotuar între 1 și 5 metri. Pentru fiecare metru închiriat de spațiu public, vânzătorii au plătit 2 lei, dacă au închiriat între unul și 5 metri. Dacă au luat peste 5 metri, lucru ce s-a întâmplat în cazul câtorva comercianți, aceștia au plătit doar un leu pentru un metru pătrat închiriat.

După modul în care au lăsat locurile în care și-au desfășurat activitatea, vânzătorii reușind să transforme, conform tradiției, zonele în adevărate gropi de gunoi urbane, câștigurile primăriei vor fi insuficiente pentru a curăța măcar aceste locuri practic poluate de comercianți, profitul fiind din nou un lucru de domeniul fantasticului. Câțiva comercianți sunt așteptați să revină în locații și înainte de 8 martie, pentru a-și scoate la vânzare florile sau cadourile specifice pe care bărbații le vor cumpăra pentru Ziua Femeii.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Actualitate

Rezultatele provizorii la alegerile de la Lugoj. PNL a obținut majoritatea în consiliul local

Publicat

în

PNL a obținut o victorie zdrobitoare la Lugoj și la Consiliul Local Municipal. Liberalii au reușit să obțină 45,84 la sută din voturile valabil exprimate, fiind urmați la mare distanță de PSD cu 14,15 procente. USRPLUS se află pe locul al treilea cu 10,16 la sută, iar PMP pe locul al patrulea cu 5,85. Doar aceste partide au trecut pragul electoral. Din cele 19 mandate de consilier, au fost repartizate 17, două urmând să fie redistribuite. PNL are 11 mandate, PSD 3 mandate, USR 2 mandate și PMP un mandat. Cele mai mari șanse să obțină cele două mandate redistribuite la are PSD și USR.

Iată, mai jos, toate rezultatele obținut. (Dați clic pe foto și se deschide în format mare)

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul și-a ales noul primar! Câți lugojeni au fost la urne pentru a-și alege edilul și consiliul local

Publicat

în

Lugojul a votat! Procesul electoral din orașul de pe Timiș s-a încheiat în urmă cu doar câteva momente. Lugojenii și-au exprimat votul la alegerile pentru primar și consiliu local, dar și pentru consiliu județean și președintele acestuia. Prezența la vot la Lugoj până la orele 21 seara a fost de 14.087 de votanți, adică 36,14% dintre alegătorii cu drept de vot.

Cele mai active secții de până acum sunt următoarele:

-SALA SPORTURILOR ”LAVINIA MILOŞOVICI” 236 – 607;

-SALA SPORTURILOR ”LAVINIA MILOŞOVICI” 235 – 591;

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.13 226 – 590 votanți.

La polul opus se află secțiile de mai jos, cu prezența cea mai scăzută din oraș:

-GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL NR.5 TĂPIA – 97 votanți;

-ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 – 173 votanți;

-CĂMINUL CULTURAL MĂGURI – 215 votanți.

La alegerile din 2016, din cei 40.725 de alegători înscriși pe listele electorale, au votat 14.893 de lugojeni, adică 36,79%. 13.991 de voturi au fost valabile. Boldea lua în 2016 47,08% dintre sufragii, în timp ce Buciu reușea 27,87% din totalul voturilor valabil exprimate. Rămâi pe Lugojeanul.ro pentru a afla cine va fi primarul orașului pentru următorii patru ani, dar și reacții la cald din partea celor mai importante formațiuni politice după aflarea rezultatelor.

Citiţi mai departe

Cele mai citite