Connect with us
Winter in My Town

Social

Centru de colectare legume și fructe la Lugoj

Publicat

în

La sfârșitul săptămânii trecute, comisia constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș privind analizarea posibilității construirii unui centru de colectare legume-fructe, formată din vicepreședintele Consiliului Județean – Roxana Iliescu, arhitectul-șef al județului – Loredana Pălălău, Nicolae Oprea – președintele comisiei de agricultură din cadrul CJT, precum și membrii acesteia, au avut o întâlnire la primăria Lugoj cu factorii implicați în acțiunea de construire în orașul de pe Timiș a unui centru de colectare legume-fructe. După cum se știe, printre prioritățile Consiliului Județean Timiș din acest an s-a aflat și construirea unui asemenea centru, mult așteptat de producătorii de legume-fructe din județ.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În acest proiect este implicată și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.

 “Se știe că la nivelul CJT se dorește construirea a mai multor centre de legume-fructe. Acum suntem în faza în care în urma studiului făcut de USAMVB, stabilim unde ar fi locațiile cele mai potrivite pentru aceste centre agricole. Un principal centru legumicol ar fi în zona Lovrin-Tomnatic-Gottlob și toate unitățile aferente de la Sânnicolau începând. A doua zonă ca importanță și ca mărime ar fi zona Lugojului, cu Belinț, Făget, Mănăștiur, Bethausen, Ohaba și bineînțeles, a treia ar fi zona Deta”, a declarat Nicolae Oprea, președintele comisiei de agricultură din cadrul CJT.

După discuțiile de la primărie, comisia s-a îndreptat spre terenul propus de administrația locală pentru această investiție.

RETIM

“În iulie am votat în plenul CJT o strategie care a fost realizată între timp de specialiști de la USAMVB care vizează exact identificarea bazinelor legumicole din județul Timiș. În baza acelei strategii avem patru bazine în care timișenii cultivă cu precădere legume, iar acum urmărim identificarea unei locații pentru un prim astfel de centru, centrul pilot. Vreau să subliniez faptul că este vorba de mai multe centre care se vor realiza pe teritoriul județului Timiș. Asta căutăm la Lugoj să vizualizăm locația și să ne completăm dosarul cu toate documentele aferente privind regimul juridic al posibilei locații pentru un astfel de centru”, a spus Roxana Iliescu, vicepreședinte CJ Timiș.

Centrul de la Lugoj ar urma să fie ridicat pe un teren ce aparține Consiliului Local Lugoj, pe strada Bocșei, la ieșirea din oraș, spre Reșița.

sursa: TEN TV

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

Lugojul a intrat în scenariul verde, însă restricțiile rămân în vigoare

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În ultima săptămână, la Lugoj au fost înregistrate doar 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus, potriviti raportărilor autorităților locale. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că orașul nostru este acum în scenariul verde.

Vineri, la Lugoj nu a fost raportat niciun caz, o premieră după mai bine de 3 luni de valul 4. La nivelul județului Timiș, rata de infectare este de 1,93/1000 de locuitori. Singurele două sate unde rata de infectare este peste 3 în zona Lugojului sunt Balinț, 3,27 și respectiv Racovița, 3,11 la mia de locuitori.

Deși rata de infectare a scăzut sub 3 la mie, autoritățile nu au scos încă restricțiile, cum ar fi certificatul verde pentru intrarea în magazinele neesențiale.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Un lugojean a plecat spre Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean a plecat deja spre Alba Iulia, orașul Marii Uniri, pentru a sărbătorii Ziua Națională a României acolo unde a luat naștere țara. Ștefan Hodi, ciclistul lugojean cunoscut în toată lumea pentru turele pe care le-a făcut pe două roți, a plecat pe 29 noiembrie din Lugoj spre orașul unirii.

Hodi este la ce-a de-a 19-a tură Lugoj-Alba Iulia, care însumează 360 de kilometri dus-întors. Față de alți ani, Hodi a plecat mai repede în 2021, pentru că va poposi la Deva pentru o noapte, date fiind condițiile de drum și frigul de afară.

Lugojeanul a parcurs România de 10 ori pe bicicletă, dar și Europa de 5 ori. La cursa pentru cicliștii amatori Paris-Brest, a reușit în 2015 să parcurgă o distanță de 1230 de kilometri în doar 88 de ore.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

La Lugoj “răsare” un nou supermarket, la nici 300 de metri de alte două

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul nu ducea și nici nu va duce lipsă de supermarketuri vreodată. Un nou magazin de mari dimensiuni se construiește în oraș în această perioadă. Este vorba despre al treilea supermarket al celor de la Carrefour, lanțul franțuzesc de magazine de produse alimentare și nu numai.

Noul magazin va fi ridicat în locul fostei Gold Cafe, în locul clădirii parțial demolată și care a fost abandonată pentru aproape doi ani. Recent, lucrările au fost reluate, iar antreprenorul va ridica la locație o clădire cu parter și etaj. Dacă în timpul fostei administrații, lucrarea s-a blocat din cauza unor probleme legate de patrimoniu, noua administrație a precizat că dezvoltatorii au toate autorizațiile necesare pentru a construi.

La parter, va fi amenajat un supermarket Carrefour. La etaj, se vor amenaja spații pentru birouri și alte afaceri. La nici 200 de metri de viitorul magazin există alte două supermarketuri.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Vaccinare la sat în două localități învecinate cu Lugojul în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Două sate de lângă Lugoj vor primi vizita voluntarilor caravanei de vaccinare mobilă în acest weekend. În ziua de duminică, voluntarii care merg din sat în sat pentru a-i imuniza împotriva coronavirusului pe doritori se vor opri la Gavojdia și respectiv Bârna, o comună și respectiv sat nu departe de Lugoj.

La Gavojdia, imunizarea va avea loc la sediul primăriei, între orele 9 și 12 dimineața.

La Bârna, voluntarii vor administra vaccinul la căminul cultural, între orele 13 și 15.

RETIM

Medicii din echipele mobile sunt de la Spitalul Militar din Timișoara, aceștia începând să meargă prin satele din Timiș încă din luna aprilie a acestui an. Până în prezent, echipele au ajuns în 40 de sate din județ care sunt departe de centrele de vaccinare fixe.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite