Connect with us
Winter in My Town

Social

Se acordă subvenția pentru încălzirea locuinței

Publicat

în

Începând cu data de 16 octombrie 2017 se pot depune la sediul Direcƫiei de Asistenƫã Socialã Comunitarã, situat în Lugoj, piaƫa Victoriei nr. 4, camera 14 (Compartiment Registraturã, Relaƫii cu publicul), formularele completate, precum şi actele doveditoare privind componenƫa familiei şi veniturile acesteia în vederea  obƫinerii subvenƫiei pentru încãlzirea locuinƫei în perioada sezonului rece 2017 –  2018 (1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018).

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

            Programul cu publicul al Comisiei de încãlzire din cadrul D.A.S.C. Lugoj este de luni pânã vineri între orele 900 – 1500.

            Ajutoarele pentru încãlzirea locuinƫei se acordã în temeiul Ordonanƫei de urgenƫã a Guvernului nr. 70 din 31 august 2011 privind mãsurile de protecƫie socialã în perioada sezonului rece, cu modficãrile şi completãrile ulterioare.

            Modelele formularelor de Cerere – declaraƫie pe propria rãspundere pentru acordarea subvenƫiei la încãlzire, lista cu documentele ce trebuie anexate formularului, tranşele ajutoarelor de încãlzire, precum şi lista bunurilor ce duc la excluderea acordãrii ajutorului pentru încãlzirea locuinƫei, pot fi descãrcate de pe site-ul www.dasclugoj.ro .

RETIM

            Faƫã de anii precedenƫi, beneficiarii de ajutor social acordat în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/ 2001 privind venitul minim garantat, cu modficãrile şi completãrile ulterioare, precum şi beneficiarii de alocaƫie pentru susƫinerea familiei, potrivit prevederilor Legii nr. 277/ 2010 – republicatã, vor completa formularul “CERERE – DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE pentru modificarea cererii de acordare a unor drepturi de asistenƫã socialã sau pentru acordarea unor noi drepturi”.

            În cazul persoanelor singure/ familiilor cu venituri reduse se vor efectua anchete sociale la domiciliul solicitanƫilor, în vederea stabilirii veniturilor declarate.

 

 

 

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

La Lugoj “răsare” un nou supermarket, la nici 300 de metri de alte două

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul nu ducea și nici nu va duce lipsă de supermarketuri vreodată. Un nou magazin de mari dimensiuni se construiește în oraș în această perioadă. Este vorba despre al treilea supermarket al celor de la Carrefour, lanțul franțuzesc de magazine de produse alimentare și nu numai.

Noul magazin va fi ridicat în locul fostei Gold Cafe, în locul clădirii parțial demolată și care a fost abandonată pentru aproape doi ani. Recent, lucrările au fost reluate, iar antreprenorul va ridica la locație o clădire cu parter și etaj. Dacă în timpul fostei administrații, lucrarea s-a blocat din cauza unor probleme legate de patrimoniu, noua administrație a precizat că dezvoltatorii au toate autorizațiile necesare pentru a construi.

La parter, va fi amenajat un supermarket Carrefour. La etaj, se vor amenaja spații pentru birouri și alte afaceri. La nici 200 de metri de viitorul magazin există alte două supermarketuri.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Vaccinare la sat în două localități învecinate cu Lugojul în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Două sate de lângă Lugoj vor primi vizita voluntarilor caravanei de vaccinare mobilă în acest weekend. În ziua de duminică, voluntarii care merg din sat în sat pentru a-i imuniza împotriva coronavirusului pe doritori se vor opri la Gavojdia și respectiv Bârna, o comună și respectiv sat nu departe de Lugoj.

La Gavojdia, imunizarea va avea loc la sediul primăriei, între orele 9 și 12 dimineața.

La Bârna, voluntarii vor administra vaccinul la căminul cultural, între orele 13 și 15.

RETIM

Medicii din echipele mobile sunt de la Spitalul Militar din Timișoara, aceștia începând să meargă prin satele din Timiș încă din luna aprilie a acestui an. Până în prezent, echipele au ajuns în 40 de sate din județ care sunt departe de centrele de vaccinare fixe.

Citiţi mai departe

Social

Când vine prima ninsoare a sezonului 2021-2022 la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile vor scădea în mod constant începând cu această săptămână și până la finalul celei următoare.

De la 10-12 grade ziua, vom ajunge treptat până la valori de 4-5 grade la prânz. În weekend-ul viitor, meteorologii prognozează că la Lugoj ar putea cădea și primii fulgi de zăpadă. Prognoza este pentru lapoviță și ninsoare, iar maximele zilelor de weekend se vor situa între 0 și 4 grade Celsius.

Ninsorile ar urma să cadă și în următoarea săptămână de după weekend-ul 27-28 noiembrie, sub formă de averse însoțite de ploi.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Câți lugojeni s-au vaccinat până în prezent împotriva coronavirusului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Platforma RO Vaccinare a făcut publice datele referitoare la procentul persoanelor vaccinate complet din toate localitățile din România. Potrivit datelor statistice, la Lugoj s-au vaccinat una din trei persoane până la această dată. Orașul de pe Timiș stă cel mai bine la acest capitol, în partea de est a județului.

În mediul rural, vaccinarea merge mai greoi. Există sate unde procentul de-abia a trecut de 10%, adică unde doar o persoană din 10 locuitori ai comunelor s-au imunizat împotriva coronavirusului. Există însă și sate unde rata de vaccinare se apropie de cea de la oraș, cum ar fi Gavojdia sau Belinț.

Acestea sunt ratele de vaccinare la Lugoj și în comunele din jur:

RETIM

Lugoj: 34,14%

Buziaș: 31,17%

Făget: 22,44%

Recaș: 27,27%

Balinț: 22,53%

Bara: 17,04%

Belinț: 29,84%

Bethausen: 17,13%

Boldur: 32,86%

Coșteiu: 25,16%

Darova: 13,64%

Fârdea: 21,98%

Gavojdia: 30,55%

Mănăștiur: 19,08%

Margina: 19,37%

Puteți consulta întreg tabelul cu orașele și localitățile din Timiș și ratele lor de vaccinare aici.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite