Connect with us

Social

Boldea acuză conducerea spitalului că nu e în stare să cheltuie banii de pandemie. Cine e de fapt vinovat

Publicat

în

Primarul Lugojului, Francisc Boldea, a lansat ieri, noi acuze la adresa conducerii spitalului, legat de felul în care gestionează fondurile primite de la administrația locală și de la guvern. Edilul lugojean arată că cei din conducerea unității medicale nu au fost în stare să cheltui sumele de bani alocate pe primele două trimestre, unde intra și fondurile pentru gestionare crizei COVID-19.

„Primăria și Guvernul au alocat până în prezent 7,3 milioane de lei pentru spital. Din acești bani de investiții, care trebuia cheltuiți în trimestru unu și doi, s-au cheltuit până la această dată doar 97,227 de lei. Ia împărțiți să vezi cam ce procent au reușit să cheltuiască. Restul au rămas necheltuiți. I-aș fi întrebat de ce, dar ei nu discută cu noi decât în scris. Nu i-am văzut de înainte de Paști, pe niciunul dintre directori, deși eu sunt ordonator de credite, nu au răspuns la nicio scrisoare pe care le-am dat-o”, spune Francisc Boldea.

Contactat de către Lugojeanul.ro, managerul Erwin Floroni a explicat care este cauza fondurilor necheltuite.

„Domnul primar atât știe, doar să acuze! Dar v-a spus și de ce nu s-a cheltuit acești banii? Vă spun eu de ce! În primul rând, pentru o parte din banii pe care ar fi trebuit să-i plătesc, au greșit denumirile aparatelor, cei de la Primărie, cei care au făcut actele. La banii veniți de la minister, nu au semnat contractul cu DSP-ul încă, pentru că nu au dus toate documentele la ei. Ieri, am sunat și m-am interesat și mi-au spus cei de la DSP că nu au semnat contractul cu ministerul, drept urmare nu pot să-mi deschid angajamentele de plată. Singurele angajamente de plată deschise, pentru radiologie și ecograf, astăzi așteptăm să vedem dacă reușim după ce am sunat de mai mult de o săptămână în continuu, ca să pot să plătesc, pentru că mă presează furnizorii, pentru că am cumpărat aparatura de mult și banii nu au venit. Mi-au tot motivat că a fost criză, că au fost inundații și așa mai departe”, spune managerul spitalului lugojean.

Erwin Floroni spune că achizițiile pentru aparatură, ceea ce depindea de spital s-au făcut la timp, doar virarea de credite nu e făcută și nu se pot face plățile.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Noul președinte Lions Ana Lugojana 2020-2021: “Avem în față un an diferit, pe care trebuie să îl parcurgem împreună”

Publicat

în

Cluburile Lions din toată România și-au schimbat președinții. În acest an, mandatul de președinte la organizația locală a clubului de voluntariat și binefacere a fost preluat de către Gerlinde Opriș, care va sta în fruntea clubului până în vara lui 2021. Femeie de afaceri și consilier local, Opriș s-a implicat mereu în acțiunile de voluntariat ale comunității, fiind unul dintre membrii de bază ai clubului.

“Mulțumesc colegelor de la Lions Ana Lugojana pentru încrederea acordată prin numirea mea în funcția de președinte într-un an atât de diferit, însă pe care putem să îl parcurgem împreună! Cu siguranță vom reuși si in acest an să ne desfășurăm activitatea, să fim implicate în viața comunității și să ajutam pe cei aflați la nevoie”, a declarat președintele 2020-2021 a Lions Ana Lugojana, Gerlinde Opriș.

Voluntariatul pe timp de pandemie este cu atât mai dificil, multe dintre proiectele cu care femeile de la Lions Ana Lugojana se ocupau până acum urmând să fie regândite pentru a putea fi implementate și acum, cu respectarea măsurilor de siguranță. Mandatul de președinte s-a schimbat zilele trecute și la Clubul Rotary Lugoj. Aici, noul președinte este Mihaela Nagy, directorul Mondial SA.

Citiţi mai departe

Social

Se redeschide ocico. Din toamnă ar putea funcționa mai multe zile pe săptămână

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a anunțat că de marți, 14 iulie, se redeschide piața de tip ocico din Lugoj. Edilul spune că se finalizează și lucrările la o parcare de 4.000 de metri pătrați, în zonă.

„Deschidem oborul și vom face un sondaj printre oamenii care vin acolo, comercianți și cumpărători, să vedem dacă are rost să deschidem și sâmbăta. Dacă vor fi solicitări, atunci, din septembrie, piața va funcționa și sâmbăta”, a declarat Francisc Boldea.

Edilul spune că în felul acesta cei care lucrează în timpul săptămânii și nu pot ajunge la obor, vor putea să meargă sâmbăta.

 

Citiţi mai departe

Social

Mamă cu doi copii mici, la un pas să fie striviți de o creangă într-un parc din Lugoj

Publicat

în

O mamă cu doi copii mici, dar și alți câțiva lugojeni au trăit clipe de groază joi înainte de prânz, într-un parc din oraș. Femeia a ieșit să-și plimbe cei doi copii mici la umbra copacilor din Parcul “George Enescu”. Întâmplarea a făcut ca, exact înainte ca o creangă să se desprindă dintr-un copac și să cadă peste banca unde se afla alături de cei mici, aceasta s-a ridicat și s-a îndepărtat de locul unde a căzut ramura.

“Azi pe la ora 11 eram în Parcul ‘George Enescu’,  plin de copii și oameni care stăteau pe bănci, eu eram cu băiatul de 5 ani și cu fetița de un an. Nu au trecut două minute de când m-am ridicat cu ei de pe bancă și am și auzit o trosnitură. Nici nu știam de unde se aude, iar când m-am uitat în sus am văzut crengile căzând lângă bancă. 

Bărbatul care stătea și el cu mine pe bancă a sărit repede, la fel încă unul care era cu 2 copii și cu câinele pe altă bancă de vizavi de noi. A fost groaznic, nici nu am realizat pe moment ce se întâmplă Noroc că m-am ridicat să plec la plimbare cu căruciorul, putea să cadă peste noi și să ne strivească. Dacă mai erau copiii acolo le spărgea capul”, a declarat pentru Lugojeanul.ro mama celor doi copilași.

Primăria Lugoj este cea care ar trebui să se ocupe cu toaletarea copacilor din parcuri.

Citiţi mai departe

Cele mai citite