Connect with us

Social

Boldea acuză conducerea spitalului că nu e în stare să cheltuie banii de pandemie. Cine e de fapt vinovat

Publicat

în

Primarul Lugojului, Francisc Boldea, a lansat ieri, noi acuze la adresa conducerii spitalului, legat de felul în care gestionează fondurile primite de la administrația locală și de la guvern. Edilul lugojean arată că cei din conducerea unității medicale nu au fost în stare să cheltui sumele de bani alocate pe primele două trimestre, unde intra și fondurile pentru gestionare crizei COVID-19.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Primăria și Guvernul au alocat până în prezent 7,3 milioane de lei pentru spital. Din acești bani de investiții, care trebuia cheltuiți în trimestru unu și doi, s-au cheltuit până la această dată doar 97,227 de lei. Ia împărțiți să vezi cam ce procent au reușit să cheltuiască. Restul au rămas necheltuiți. I-aș fi întrebat de ce, dar ei nu discută cu noi decât în scris. Nu i-am văzut de înainte de Paști, pe niciunul dintre directori, deși eu sunt ordonator de credite, nu au răspuns la nicio scrisoare pe care le-am dat-o”, spune Francisc Boldea.

Contactat de către Lugojeanul.ro, managerul Erwin Floroni a explicat care este cauza fondurilor necheltuite.

„Domnul primar atât știe, doar să acuze! Dar v-a spus și de ce nu s-a cheltuit acești banii? Vă spun eu de ce! În primul rând, pentru o parte din banii pe care ar fi trebuit să-i plătesc, au greșit denumirile aparatelor, cei de la Primărie, cei care au făcut actele. La banii veniți de la minister, nu au semnat contractul cu DSP-ul încă, pentru că nu au dus toate documentele la ei. Ieri, am sunat și m-am interesat și mi-au spus cei de la DSP că nu au semnat contractul cu ministerul, drept urmare nu pot să-mi deschid angajamentele de plată. Singurele angajamente de plată deschise, pentru radiologie și ecograf, astăzi așteptăm să vedem dacă reușim după ce am sunat de mai mult de o săptămână în continuu, ca să pot să plătesc, pentru că mă presează furnizorii, pentru că am cumpărat aparatura de mult și banii nu au venit. Mi-au tot motivat că a fost criză, că au fost inundații și așa mai departe”, spune managerul spitalului lugojean.

RETIM

Erwin Floroni spune că achizițiile pentru aparatură, ceea ce depindea de spital s-au făcut la timp, doar virarea de credite nu e făcută și nu se pot face plățile.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

FOTO Tunelul Iubirii de la Lugoj, imortalizat de către un pasionat de fotografie

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Chiar dacă celebrul Tunel al Iubirii din Caraș-Severin este istorie, datorită scoaterii din funcțiune a liniei de cale ferată unde a fost inițial descoperit, astfel de locuri se formează oriunde există vegetație deasă în jurul liniilor de tren. Un astfel de loc se găsește și la Lugoj.

Undeva în spatele spitalului municipal, un fotograf amator a reușit să imortalizeze câteva imagini de-a dreptul spectaculoase. Tunelul creat în mod natural și artificial, de pomii din jurul liniei de cale ferată și trecerea garniturilor pe lângă aceștia, arată impresionant în fotografii.

Unul dintre lugojenii care a surprins Tunelul Iubirii din oraș este Alex Domanyek, care a și împărtășit pozele cu restul comunității lugojene, prin intermediul rețelelor sociale.

RETIM

sursa foto: Alex Domanyek/Facebook.com

Citiţi mai departe

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite