Connect with us


Administrație

Cel mai slab Targ de Craciun din Lugoj se inchide

Publicat

în

targ de craciun lugoj 2013 fotoFinalul de an 2013 a adus bucurie în inimile lugojenilor, dar nu și în cele ale comercianților care au ales să-și vândă marfa la Târgul de Crăciun din oraș. Deschis de Moș Nicolae, târgul, organizat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, a adunat în orașul nostru comercianți din județ, dar și din Hunedoara sau Harghita. Aceștia, după ce și-au întins tarabele cu produse de artizanat, îmbrăcăminte, mezeluri tradiționale și alte lucruri de vânzare în perioada sărbătorilor, au așteptat după cumpărători… care nu au prea venit.

Comercianții spun că acesta a fost poate cel mai slab Târg de Crăciun din istoria Lugojului, fapt ce se datorează, spun ei, crizei financiare și a faptului că oamenii nu prea mai fac cadouri. De partea cealaltă însă, lugojenii spun că problema stă în prețurile pe care le practică vânzătorii. În reportajul pe care l-am realizat în luna decembrie a anului trecut arătam că prețurile la unele produse afișate spre vânzare la târg erau destul de piperate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care vânzarea a mers așa de prost pe toată durata desfășurării târgului dedicat sărbătorilor de iarnă.

Comercianții susțin că aceste prețuri sunt reduse la minim, ei nemaiavând de unde să taie din ele, decât din profit, pentru a le reduce la posibilitățile de cumpărare a tuturor doritorilor. Târgul de Crăciun din acest an a oferit spre vânzare o gamă variată de produse, de la decorațiuni pentru casă și pomul de Crăciun, la articole vestimentare, de încălțăminte, precum și produse alimentare reci, cum au fost mezelurile, dar și calde, precum micii sau vinul fiert, tradiționale pentru acea perioadă a anului.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

FOTO Cozi interminabile la serviciul de eliberare buletine la Lugoj în ultimele zile

Publicat

în

Sute de persoane au stat la cozi interminabile la buletine, în ultimele câteva zile, la Lugoj. Majoritatea celor care s-au adresat serviciului din subordinea administrației locale lugojene sunt de la satele din jurul orașului, iar cererile lor se referă fie la diverse situații, cum ar fi cărți de identitate expriate, schimbare de stare civilă sau domiciliuu, precum și la cererea vizelor de reședință, sau flotant, cum sunt mai bine cunoscute.

Potrivit reprezentanților primăriei din Lugoj, în perioada 21-24 sepmtebrie, 293 de cereri au fost înregistrate la serviciul la care oamenii fac cozi de săptămâni încoace. Dintre acestea, 124 au fost pentru viza de flotant, iar alte 169 pentru diverse situații. 

În perioada menționată, până astăzi, 25 septembrie, ora 10, au fost eliberate 82 de vize de flotant și s-au procesat alte 202 cazuri diverse. După mai multe schimbări de poziție, Biroul Electoral Central a decis să permită votul cu viza de flotant și celor care o obțin după 4 septembrie, după ce inițial aceștia erau obligați să o obțină înainte de această dată.

Preluare acte pentru cărți de identitate:

Luni: 08:20 – 12:00

Marți: 08:30 – 12:00

Miercuri: 12:00 – 18:30

Joi: 08:30 – 12:00

Eliberări acte:

Luni: 12:00 – 16:30

Marți: 12:00 – 16:30

Miercuri: 08:30 – 12:00

Joi: 12:00 – 16:30

Vineri: 08:30 – 16:30

Program cu publicul 26-27 septembrie 2020

Preluare acte pentru cărți de identitate:

26.09.2020: orele 8:00 – 16:00

27.09.2020: orele 7:00 – 20:30

Eliberări acte:

26.09.2020: orele 8:00 – 16:00

27.09.2020: orele 7:00 – 21:00

Program casierie Primăria Municipiului Lugoj pentru plata taxei de eliberare a cărții de identitate

26.09.2020: orele 8:00 – 16:00

27.09.2020: orele 7:00 – 21:00

Citiţi mai departe

Administrație

FOTO O capelă, singura realizare după patru ani de mandat de către un primar de lângă Lugoj

Publicat

în

Inaugurare cu invitați de la județ și sobor de preoți duminică, 20 septembrie, cu o săptămână înainte de alegerile locale. S-a întâmplat la Coșteiu, comună de lângă Lugoj, acolo unde primăria a inaugurat o capelă promisă cetățenilor de 16 ani, clădire realizată în câteva luni. 

Edilul local, Petru Carebia, candidează pentru mandatul cu numărul 5 la postul de primar. În afară de capelă și de aparițiile neortodoxe în presă, primarul care le cere pentru a cincea oară voturile consătenilor nu a mai realizat nimic altceva în ultimii 4 ani. Capela a costat 350.000 de lei.

La inaugurare au participat, pe lângă puțin peste 100 de persoane, nume importante din PSD. Nu au lipsit Călin Dobra, Nicu Bădina, Sorin Grindeanu sau Eugen Dogariu. Evenimentul a început cu slujirea capelei și a continuat cu o cuvântare a primarului.

Citiţi mai departe

Administrație

Lugojul Dezolant – Primărie renovată, Parcul Copiilor, distrus de nepăsarea administrației locale

Publicat

în

În timp ce primăria din Lugoj a fost reabilitată, iar actualul primar se laudă cu măreața realizare peste tot pe unde poate, căsuțele din parcul din spatele clădirii administrației locale stau să cadă literalmente pe copii, acesta fiind denumit chiar Parcul Copiilor. Clădirile de aici sunt într-un stadiu uimitor de degradare.

Nimeni nu le-a mai întreținut de ani buni, chiar dacă la doar o sută de metri distanță de celebrele căsuțe din parc se află primăria, renovată după un proiect costisitor pentru municipiu. În parc, pe lângă mirosul de dejecții de la ciori, stau degradate căsuțele în care se vând sau se vindeau în trecut hamburgeri, alimente și înghețată.

Citiţi mai departe

Cele mai citite