La doar câteva zile distanță de sărbătoarea pascală din acest an, lugojenii au început goana după cele mai bune și de nelipsit preparate de pe mesele fiecărei familii cu această ocazie. Chiar dacă prețurile sunt în creștere și salariile în scădere, aceștia determină deja blocaje în trafic și stau la cozi kilometrice la supermarketuri, asta doar pentru a pune mâna pe reduceri și pentru a cumpăra din toate puțin pentru ziua de Paște. Se caută carnea de miel, iepure sau pui pentru felurile principale, dar și cozonacul, pe care gospodinele încă îl mai fac acasă, deși puține dintre acestea, dar și alte prăjituri sau pască.
De asemenea, la mare căutare sunt ouăle proaspete, de la crescătorii de găini din jurul orașului, cașul, care se servește tradițional în dimineața de Paște cu jambon de casă fiert, vinul de casă, dar și alte produse tradiționale. În ceea ce privește prețurile, o masă de Paște va costa chiar și 400 de lei o familie de trei persoane.
Carnea de miel, care se găsește în piața lugojeană de câteva zile, costă 30 de lei kilogramul, cea mai scumpă, de la crescătorii din zonă, un ou poate ajunge la 50 de bani, iar cozonacul de bună calitate se vinde la brutării cu prețuri între 6 și 12 lei, în funcție de umplutură, formă și gramaj.