Connect with us


Administrație

Bojin, la intalnirea cu jurnalistii lugojeni: „Drumurile timisene, prioritare pentru conducere in 2014”

Publicat

în

titu bojin cjt presedinteTitu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, a avut astăzi, cu începere de la ora 16:00, o întrevedere cu jurnaliștii din Lugoj, ultima înaintea sărbătorilor pascale de la acest final de săptămână. În urma întrevederii, șeful de la județ a ținut să dea asigurări mai ales cu privire la drumurile din această zonă, care vor trece printr-un amplu proces de reabilitare. Bojin s-a referit și la drumuri din oraș ce vor fi susținute financiar spre reabilitare de la consiliu, cum ar fi strada Hezerișului, pentru care s-au realizat deja toate actele necesare.

PMP

Un drum la fel de important din apropierea Lugojului este cel care leagă localitățile Coșteiu și Balinț, drum în mare parte distrus de utilajele grele care au transportat mii de tone de piatră spre autostrada ce trece pe la Păru. Despre acest drum, Bojin ne-a declarat că „am făcut toate demersurile, licitația a fost câștigată de Strabag, iar după Paște vom demara lucrările. Știm că este un drum important, dar la final o să vedeți, o să fie o șosea excelentă, iar în combinație cu autostrada, vom avea cu ce să ne mândrim”.

USR

Bojin a făcut referire și la drumul dintre Ohaba Forgaci și Racovița, care va lega astfel Lugojul de satul timișean, pentru că o porțiune de 11,7 kilometri a drumului, între Lugoj, Jabăr și Ohaba a fost deja dat în utilizare în condiții foarte bune în luna septembrie a anului 2013. Președintele CJT a încheiat prin a spune că și alte proiecte, cum sunt modernizarea pistei aeroportului timișorean, realizarea centrului intermodal de la Remetea Mare sau noua maternitate din capitala Banatului sunt în faze avansate de derulare. lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite