Connect with us
Winter in My Town

Social

Caracteristicile unui aspirator vertical potrivit pentru casa ta

Publicat

în

Un aspirator vertical este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a menține podelele casei curate. Diferă de aspiratoarele clasice printr-o manevrare mai ușoară și mai simplă, iar datorită creșterii treptate a puterii și autonomiei bateriilor, distanța dintre puterea unuia și a celuilalt s-a redus în ultimii ani.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Aproape toate modelele de aspirator vertical disponibile pe piață sunt alimentate cu baterii, permițându-ne să ne deplasăm prin casă fără să ne bazăm pe cabluri incomode sau să avem o priză în apropiere.

De asemenea, de ceva vreme, unele aspiratoare verticale se pot transforma în aspiratoare portabile, de mână. 2 în 1, practic. Acest lucru este minunat pentru curățarea tapițeriei de pe mobilierul de casă, suprafețelor înalte de pe rafturi sau decor și chiar tavanelor. Poate fi folosit și pentru curățarea interiorului mașinii.

Cele mai recente aspiratoare verticale utilizează tehnologie ciclonică pentru a separa aerul de murdărie, evitând nevoia de a folosi filtre de unică folosință care își pierd și ele eficacitatea odată cu utilizarea lor. Acest tip de aspirator vertical costă de obicei mai mult decât cele tradiționale, dar în schimb nu generează costuri suplimentare în filtre, este mai puternic și prin protejarea motorului de praf, le face mai durabile.

RETIM

Există câteva caracteristici de bază pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când alegem un aspirator vertical 2 în 1:

Puterea motorului: După cum este evident, cu cât motorul este mai puternic, cu atât va fi mai mare capacitatea de aspirație a aspiratorului, în timp ce eficiența în proiectare poate varia de la un model la altul. Va trebui să ne gândim dacă această putere suplimentară este necesară pentru utilizarea pe care urmează să i-o acordăm. Avem animale de companie acasă? Suntem o familie numeroasă cu mulți copii care produce multe pete și murdărie?

Wireless: Marea majoritate a aspiratoarelor verticale sunt fără fir. Puterea bateriei a crescut enorm în ultimii ani și multe aspiratoare au multă putere și autonomie. Cu toate acestea, există câteva opțiuni prin cablu. Sunt mult mai ieftine și pentru apartamentele mici pot fi mai mult decât suficiente.

Autonomie: În ceea ce privește autonomia pe care ne-o permite bateria, în funcție de model durează între 20 și 70 de minute. În afară de murdăria obișnuită cu care trebuie să lucreze, suprafața care trebuie curățată este esențială pentru a putea face cel puțin o trecere fără a fi nevoie să se reîncarce.

Convertibil sau nu: Multe dintre aspiratoare verticale devin aspiratoare portabile la atingerea unui buton. Acest lucru ne permite să curățăm tapițeria, interiorul mașinii și alte puncte în care un aspirator vertical vertical abia poate avea acces. Cu toate acestea, în unele cazuri este posibil să nu-l vedem util, fiind posibil aspiratoare dintr-o singură bucată mai ieftine decât 2 în 1 cu aceleași caracteristici sau similare.

Dimensiune și greutate: Deși aspiratoarele verticale sunt de obicei destul de ușoare, unele au lucrat în special la acest aspect pentru a ne permite să aspirăm chiar pereții și tavanele, cântărind puțin peste un kilogram. Cu cât este mai ușor, cu atât costul este mai mare. Trebuie să prețuim mult dacă merită să investim mai mulți bani dacă nu vom face curățare verticală sau curățare pe tavan. Dimensiunile ar trebui să ne ducă la un moment de reflecție, mai ales să ne gândim unde îl vom păstra atunci când nu îl folosim și cât de mult spațiu poate ocupa.

Perii: Peria este unul dintre punctele cheie la selectarea unui aspirator vertical. Cele motorizate sunt un ajutor suplimentar pentru a îndepărta murdăria încrustată în podea. Există perii speciale pentru parchet și pardoseli dure, deși, în principiu, din nou, cheia sunt animalele de companie: dacă aveți animale acasă, este foarte recomandat să luați un aspirator cu perii de cauciuc, care se înfundă mult mai puțin și atunci când o fac, sunt mult mai ușor de curățat. Unele aspiratoare aduc perii interschimbabile în funcție de utilizarea pe care urmează să le oferim în permanență.

Funcții extra: Există funcții suplimentare care pot fi utile și altele care vor fi inutile, fiecare caz este diferit. Cu toate acestea, pentru a rezuma, trebuie să știm că unele aspiratoare verticale au lumină LED pentru a ilumina zonele cu lumină slabă, cum ar fi sub o canapea, de exemplu. Altele au un cârlig pentru a găuri în perete și atârna aspiratorul. Există, de asemenea, diverse seturi de perii și duze pentru a vă oferi diferite utilizări (în special în aspiratoarele convertibile). Uneori putem include sau exclude aceste funcții extra la efectuarea achiziției și vom vedea dacă diferența de preț merită.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

Lugojenii pot merge la petrecerile de Revelion fără restricții. Măsurile înlăturate de autorități pentru sărbători

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojenii care și-au făcut planuri de Revelion, dar nu erau siguri că și le pot duce la îndeplinire, pot răsufla liniștiți. Autoritățile au ridicat mai multe restricții care până ieri erau în vigoare, legate la libertatea de circulație și la evenimentele cu mai multe persoane. Potrivit noilor reguli, se poate petrece de Revelion până dimineața.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenă a adoptat, în şedinţa de marţi, Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menţinerea măsurilor în vigoare, la care se adaugă următoarele excepţii:

-eliminarea interdicţiilor de circulaţie a persoanelor;

RETIM

-creşterea intervalului orar în care este permisă desfăşurarea activităţilor cu publicul pentru toţi operatorii economici, inclusiv pentru competiţiile sportive şi activităţile cultural artistice între 05,00 -22,00;

-eliminarea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate spaţiile publice deschise neaglomerate;

-eliminarea restricţiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 şi 31.12.2021 – 01.01.2022;

-permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor şi parcurilor comerciale, şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

-permiterea cazării în structurile de primire turistice şi pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

-permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spaţiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

Citiţi mai departe

Social

Lugojul a intrat în scenariul verde, însă restricțiile rămân în vigoare

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În ultima săptămână, la Lugoj au fost înregistrate doar 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus, potriviti raportărilor autorităților locale. Rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, astfel că orașul nostru este acum în scenariul verde.

Vineri, la Lugoj nu a fost raportat niciun caz, o premieră după mai bine de 3 luni de valul 4. La nivelul județului Timiș, rata de infectare este de 1,93/1000 de locuitori. Singurele două sate unde rata de infectare este peste 3 în zona Lugojului sunt Balinț, 3,27 și respectiv Racovița, 3,11 la mia de locuitori.

Deși rata de infectare a scăzut sub 3 la mie, autoritățile nu au scos încă restricțiile, cum ar fi certificatul verde pentru intrarea în magazinele neesențiale.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Un lugojean a plecat spre Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un lugojean a plecat deja spre Alba Iulia, orașul Marii Uniri, pentru a sărbătorii Ziua Națională a României acolo unde a luat naștere țara. Ștefan Hodi, ciclistul lugojean cunoscut în toată lumea pentru turele pe care le-a făcut pe două roți, a plecat pe 29 noiembrie din Lugoj spre orașul unirii.

Hodi este la ce-a de-a 19-a tură Lugoj-Alba Iulia, care însumează 360 de kilometri dus-întors. Față de alți ani, Hodi a plecat mai repede în 2021, pentru că va poposi la Deva pentru o noapte, date fiind condițiile de drum și frigul de afară.

Lugojeanul a parcurs România de 10 ori pe bicicletă, dar și Europa de 5 ori. La cursa pentru cicliștii amatori Paris-Brest, a reușit în 2015 să parcurgă o distanță de 1230 de kilometri în doar 88 de ore.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

La Lugoj “răsare” un nou supermarket, la nici 300 de metri de alte două

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul nu ducea și nici nu va duce lipsă de supermarketuri vreodată. Un nou magazin de mari dimensiuni se construiește în oraș în această perioadă. Este vorba despre al treilea supermarket al celor de la Carrefour, lanțul franțuzesc de magazine de produse alimentare și nu numai.

Noul magazin va fi ridicat în locul fostei Gold Cafe, în locul clădirii parțial demolată și care a fost abandonată pentru aproape doi ani. Recent, lucrările au fost reluate, iar antreprenorul va ridica la locație o clădire cu parter și etaj. Dacă în timpul fostei administrații, lucrarea s-a blocat din cauza unor probleme legate de patrimoniu, noua administrație a precizat că dezvoltatorii au toate autorizațiile necesare pentru a construi.

La parter, va fi amenajat un supermarket Carrefour. La etaj, se vor amenaja spații pentru birouri și alte afaceri. La nici 200 de metri de viitorul magazin există alte două supermarketuri.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite