Connect with us

Social

Caracteristicile unui aspirator vertical potrivit pentru casa ta

Publicat

în

Un aspirator vertical este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a menține podelele casei curate. Diferă de aspiratoarele clasice printr-o manevrare mai ușoară și mai simplă, iar datorită creșterii treptate a puterii și autonomiei bateriilor, distanța dintre puterea unuia și a celuilalt s-a redus în ultimii ani.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Aproape toate modelele de aspirator vertical disponibile pe piață sunt alimentate cu baterii, permițându-ne să ne deplasăm prin casă fără să ne bazăm pe cabluri incomode sau să avem o priză în apropiere.

vodafone angajează

De asemenea, de ceva vreme, unele aspiratoare verticale se pot transforma în aspiratoare portabile, de mână. 2 în 1, practic. Acest lucru este minunat pentru curățarea tapițeriei de pe mobilierul de casă, suprafețelor înalte de pe rafturi sau decor și chiar tavanelor. Poate fi folosit și pentru curățarea interiorului mașinii.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Cele mai recente aspiratoare verticale utilizează tehnologie ciclonică pentru a separa aerul de murdărie, evitând nevoia de a folosi filtre de unică folosință care își pierd și ele eficacitatea odată cu utilizarea lor. Acest tip de aspirator vertical costă de obicei mai mult decât cele tradiționale, dar în schimb nu generează costuri suplimentare în filtre, este mai puternic și prin protejarea motorului de praf, le face mai durabile.

Există câteva caracteristici de bază pe care ar trebui să le luăm în considerare atunci când alegem un aspirator vertical 2 în 1:

Puterea motorului: După cum este evident, cu cât motorul este mai puternic, cu atât va fi mai mare capacitatea de aspirație a aspiratorului, în timp ce eficiența în proiectare poate varia de la un model la altul. Va trebui să ne gândim dacă această putere suplimentară este necesară pentru utilizarea pe care urmează să i-o acordăm. Avem animale de companie acasă? Suntem o familie numeroasă cu mulți copii care produce multe pete și murdărie?

Wireless: Marea majoritate a aspiratoarelor verticale sunt fără fir. Puterea bateriei a crescut enorm în ultimii ani și multe aspiratoare au multă putere și autonomie. Cu toate acestea, există câteva opțiuni prin cablu. Sunt mult mai ieftine și pentru apartamentele mici pot fi mai mult decât suficiente.

Autonomie: În ceea ce privește autonomia pe care ne-o permite bateria, în funcție de model durează între 20 și 70 de minute. În afară de murdăria obișnuită cu care trebuie să lucreze, suprafața care trebuie curățată este esențială pentru a putea face cel puțin o trecere fără a fi nevoie să se reîncarce.

Convertibil sau nu: Multe dintre aspiratoare verticale devin aspiratoare portabile la atingerea unui buton. Acest lucru ne permite să curățăm tapițeria, interiorul mașinii și alte puncte în care un aspirator vertical vertical abia poate avea acces. Cu toate acestea, în unele cazuri este posibil să nu-l vedem util, fiind posibil aspiratoare dintr-o singură bucată mai ieftine decât 2 în 1 cu aceleași caracteristici sau similare.

Dimensiune și greutate: Deși aspiratoarele verticale sunt de obicei destul de ușoare, unele au lucrat în special la acest aspect pentru a ne permite să aspirăm chiar pereții și tavanele, cântărind puțin peste un kilogram. Cu cât este mai ușor, cu atât costul este mai mare. Trebuie să prețuim mult dacă merită să investim mai mulți bani dacă nu vom face curățare verticală sau curățare pe tavan. Dimensiunile ar trebui să ne ducă la un moment de reflecție, mai ales să ne gândim unde îl vom păstra atunci când nu îl folosim și cât de mult spațiu poate ocupa.

Perii: Peria este unul dintre punctele cheie la selectarea unui aspirator vertical. Cele motorizate sunt un ajutor suplimentar pentru a îndepărta murdăria încrustată în podea. Există perii speciale pentru parchet și pardoseli dure, deși, în principiu, din nou, cheia sunt animalele de companie: dacă aveți animale acasă, este foarte recomandat să luați un aspirator cu perii de cauciuc, care se înfundă mult mai puțin și atunci când o fac, sunt mult mai ușor de curățat. Unele aspiratoare aduc perii interschimbabile în funcție de utilizarea pe care urmează să le oferim în permanență.

Funcții extra: Există funcții suplimentare care pot fi utile și altele care vor fi inutile, fiecare caz este diferit. Cu toate acestea, pentru a rezuma, trebuie să știm că unele aspiratoare verticale au lumină LED pentru a ilumina zonele cu lumină slabă, cum ar fi sub o canapea, de exemplu. Altele au un cârlig pentru a găuri în perete și atârna aspiratorul. Există, de asemenea, diverse seturi de perii și duze pentru a vă oferi diferite utilizări (în special în aspiratoarele convertibile). Uneori putem include sau exclude aceste funcții extra la efectuarea achiziției și vom vedea dacă diferența de preț merită.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Primul caz de coronavirus depistat lângă Lugoj după două luni de pauză

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Autoritățile județene au anunțat luni, 3 august, primul caz de infectare cu coronavirus din ultimele aproape două luni lângă Lugoj. Cazul a fost depsitat la Făget, acolo unde, alături de Lugoj și de zona de est a orașului, nu au mai fost semnalate infectări de la începutul verii.

vodafone angajează

În total, au fost semnalate 21 de cazuri în Timiș, un record absolut pentru ultimele săptămâni. Au fost descoperite cazuri la Timișoara – 10, Dumbrăvița – 3, Cărpiniș – 1, Giarmata – 1, Giroc-2, Ciacova – 1, Făget – 1, Sânnicolau Mare – 1 și Variaș-1.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Număr de teste 1865, din care 811 teste rapide În această dimineață, numărul total de persoane internate (confirmate și suspecte) COVID-19: 43. Număr persoane internate la ATI (confirmate și suspecte)  Covid 19: 9.

Citiţi mai departe

Social

Un turn vechi lăsat în paragină la Lugoj a reînviat după ce a fost pictat

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un artist din Lugoj, Alexandru Dandu, a pictat în întregime un turn vechi și neîngrijit până acum din oraș. Este vorba despre turnul de servicii de la intrarea în Parcul “George Enescu”, acolo unde Alexandru și-a pus îndemânarea la încercare și a oferit clădirii o înfățișare nouă.

vodafone angajează

Folosind culori vii și mesaje înălțătoare, pictorul a ales arta și muzica, ca teme principale pentru lucrarea realizată în doar câteva zile. Una dintre piesele principale ale picturii o reprezintă o vioară gigantică, de culoare roșie, pictată chiar pe fațada dinspre strada C. Wallisch.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

“Este unul dintre proiectele finanțate de către consiliul local, având o valoare de 30.000 de lei. Obiectivul este de a promova artiștii locali. În acest sens Alexandru Dandu a executat lucrarea, tema lucrării este legată de artă și muzică, fiind ilustrate instrumente muzicale și evidențiat compozitorul George Enescu. Lucrarea va fi gata în această săptămână, au fost implicate mai multe elemente, se va schimba și burlanul turnului, iar lucrarea nu are nimic de-a face cu activitatea din interior. Artistul a folosit atât sprayuri, cât și pensule, iar inițiativa se bucură deja de succes, fiind pe placul lugojenilor”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Roxana Alexa, consilier cabinet primar.

Marți, lucrarea era finalizată în proporție de 95%, astfel că lugojenii o pot admira deja când trec prin zona parcului lugojean.

Citiţi mai departe

Social

Unde poți primi ajutor dacă nu te simți bine de la caniculă, în Lugoj și Timișoara

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Următoarele câteva zile vor fi de-a dreptul incendiare, spun meteorologii. Temperaturile la Lugoj vor depăși chiar și 38 de grade Celsius, motiv pentru care unele persoane ar putea avea de suferit. Din cauza temperaturilor ridicate anunțate în următoarele zile, au fost amplasate puncte de prim ajutor în mai multe locații.

vodafone angajează

Astfel, în municipiile Timișoara și Lugoj vor fi amplasate după cum urmează:

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

Timișoara:

► Oficiul Poștal nr. 1 – B-dul Revolutiei 1989 nr. 2;

► Opera Română Timișoara – Agenția de bilete,  Strada Mărășești, nr. 2;

► Oficiul Poștal nr. 5, Ghișeul nr. 1, pe strada 1 Decembrie nr. 90;

► Piața Iosefin din Timișoara;

Lugoj:

► Teatrul Municipal T Grozăvescu – Str. Coriolan Brediceanu, nr. 4;

► Piața I.C. Drăgan, nr. 10;

► Piața Agroalimentară.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să urmeze recomandările privind protecția pe timpul caniculei și să evite deplasările în intervalul 11:00 – 18:00.

Citiţi mai departe

Social

FOTO Cum arată și cât costă apartamentele cu cele mai bune priveliști din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

În ciuda pandemiei, site-urile de profil nu duc lipsă de anunțuri din domeniul imobiliarelor la Lugoj. Mai mult, acum pare să fie momentul ideal pentru cei care își doresc o casă nouă, mai ales un apartament cu vedere de vis în orașul de pe Timiș. Prețurile la aceste apartamente au fost în scădere în ultima perioadă.

vodafone angajează

De exemplu, un apartament situat chiar în centrul orașului, pe strada Mocioni pentru pietoni, costă 59.900 de euro direct de la proprietar. Are trei camere și se află în clădirea cu DM și Vodafone, peste drum de cinematograf și hotel. Dispunând de 54 de metri pătrați, apartamentul are camere mari, cu înălțime de 4,5 metri. Mobila nu este inclusă, însă poate fi adăugată la prețul final la cerere.

RETIM – Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală

O altă zonă pitorească unde găsim apartamente de vânzare este cea de lângă primărie, mai exact în blocul poștei. De aici, viitorii proprietari au o priveliște grozavă asupra orașului, inclusiv a bisericii cu două turnuri și primărie. Pentru 56.500 de euro, noul proprietar se alege cu patru camere și 90 de metri pătrați de spațiu util, la etajul 6 al blocului. Apartamentul trebuie însă renovat înainte de mutare.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite