Connect with us

Administrație

Boldea și consilierii nu se grăbesc cu declarațiile de avere, chiar dacă termenul limită a expirat de câteva zile

Publicat

în

declaratii avere 2013 lugoj boldea consilieri lugojeanulSâmbătă, 15 iunie, Agenția Națională de Integritate a anunțat că termenul limită pentru depunerea noilor declarații de avere a expirat, conform legii în vigoare. Deși aceste declarații trebuie făcute publice, pe paginile instituției la care cei care sunt prevăzuți să o depună lucrează, pe site-ul primăriei Lugoj nimeni nu a actualizat până acum datele cu privire la declarațiile de avere și de interese.

De fapt, unii funcționari și angajați au doar o singură declarație, iar alții nu și-au actualizat documentul din 2010. Deși termenul legal a expirat pe 15 iunie, ultima declarație de avere a primarului Francisc Boldea este cea de la începutul de mandat din 2012. Atunci, primarul declara că deține, împreună cu soția, nu mai puțin de 7 terenuri, dintre care 4 sunt ocupate de clădiri și unul de un garaj, dar și un depozit bancar de 260000 de lei.

La venituri, primarul a declarat că, în ultimul an fiscal, cel dinaintea începerii mandatului cu numărul doi de primar, a câștigat 34800 de lei pentru munca sa, adică 2900 de lei pe lună. Din aceeași declarație, aflăm că Boldea deține două autoturisme dobândite prin cumpărare. Este vorba despre celebrul Mercedes, parcat în fiecare zi în fața primăriei, mașina de „serviciu” a primarului, dar și despre un Renault Megane din 2005. Primarul a declarat că nu are datorii la bănci, dar nici tablouri, ceasuri sau alte obiecte de valoare.

Situația este mai gravă în ceea ce-l privește pe secretarul municipiului Lugoj, Dan Ciucu, care, pe site-ul primăriei, nu și-a mai actualizat declarația de avere sau cea de interese din 2010. Viceprimarul Alin Tech este la fel de întârziat ca și primarul, făcând ultima actualizare a actului tot în 2012, la fel ca toți consilierii locali, care la rândul lor aveau obligația să-și publice pe site-ul instituției declarația de avere până pe 15 iunie.

3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite