Connect with us

Actualitate

Amenzi de peste 150 de mii de lei date de Garda de Mediu Timiș. Un lugojean trebuie să plătească 10.000 de lei

Publicat

în

În luna aprilie 2020, agenți economici din județul Timiș  au fost sancționați contravențional de către  comisarii GNM CJ Timiș cu amenzi în valoare totală de 155.000 lei și a fost dispusă 1 sancțiune complementară de sistare a activității. Garda de Mediu a transmis un comunicat de presă, în care sunt cuprinse toate sancțiunile aplicate în luna aprilie 2020 au fost pentru nerespectării ale legislației de mediu.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

“- 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, respectiv pentru lipsa notificării către Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, emitentă a autorizației de medu, cu privire la modificările intervenite pe amplasamentul societății cu profil colectare/sortare deșeuri.

– 10.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu a unui centru de colectare a deșeurilor în Municipiul Lugoj, deținut de o persoană fizică. S-a dispus și măsura complementară de sistare a activității până la obținerea autorizației de mediu.

– 40.000 lei pentru predarea deșeurilor rezultate din activitate către o societate neautorizată din punct de vedere al protecției mediului.

RETIM

– 5.000  lei pentru afectarea mediului inconjurator prin depozitarea necorespunzatoare și dezmembrarea de vehicule și componente ale acestora de către  o persoana fizică”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu.

De la începutul anului 2020, până în prezent, valoarea totală a amenzilor aplicate de către comisarii GNM CJ Timiș este de 695.000 lei, fiind aplicate și 6 avertismente, 2 măsuri de sistare a activității, precum și măsuri de remediere a neconformităților constatate. Activitatea de inspecție și control  se derulează permanent de comisarii GNM CJ Timiș la nivelul întregului județ Timiș.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Record de îmbolnăviri la Lugoj în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un nou record a fost stabilit la Lugoj în privința îmbolnăvirilor de coronavirus, în doar 24 de ore. Mai exact, miercuri au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectări, raportate joi la prânz, cel mai mare număr de cazuri de după vară.

La Timișoara, capitala județului, au fost descoperite 287 de cazuri noi, de asemenea un record pentru valul 4. Cifrele continuă să crească și în satele din jur, acolo unde s-au impus deja restricții cum ar fi cel referitor la libera circulație pe timp de noapte, sau la accesul în restaurante, cafenele sau alte localuri doar cu un certificat verde.

La nivel județean, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 464 de cazuri noi de infectare. Nouă persoane și-au pierdut viețile în decursul unei singure zile, iar alte 38 sunt internate la ATI din cele 284 de persoane internate în spitalele din județ.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Făgețean amendat după ce a plecat de acasă deși era izolat la domiciliu

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Un bărbat din Făget aflat în izolare din cauza noului coronavirus a fost amendat după ce a fost prins de polițiști la plimbare prin oraș. În data de 22 septembrie, 298 de forţe de ordine au patrulat în județ în această cauză, fiind verificate 99 de societăți comerciale, precum şi 115 mijloace de transport persoane, dintre care 38 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  131 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 37.000 de lei. Dintre acestea, 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 

O sancțiune în valoare de 1000 de lei a fost aplicată unui bărbat, la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare. Acesta era in izolare si nu a fost găsit la domiciliu.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Spitalul din Lugoj a mărit numărul de paturi în ATI, dar tot nu face față numărului de bolnavi COVID

Publicat

în

FOTO Arhiva

Spitalul din Lugoj și-a mărit capacitatea secției de anestezie și terapie intensivă (ATI), de la cinci, la opt paturi, însă sunt din nou toate ocupate cu bolnavi COVID. Lucian Cocoș spune că numărul pacienților testați și descoperiți cu coronavirus este tot mai mare, de la o zi la alta.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Acum avem opt paturi pe ATI, ăsta e maxim ce putem face. Toate paturile sunt echipate cu tot ce trebuie, cu ventilatoare cu monitoare, cu injectomate. A crescut foarte mult procentul celor descoperiți la testare, aproape 50 la sută. Ieri, de exemplu, din 60 testați, 28 erau infectați. În spital avem internați 30 de pacienți pe non ATI și opt pe ATI”, a declarat directorul spitalului din Lugoj.

Lucian Cocoș a făcut un apel la persoanele nevaccinate să meargă să se vaccineze, pentru că în scurt timp spitalele nu vor mai face față numărului mare de pacienți care vor trebui internați.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Alimentarea cu apă este oprită în unul dintre cartierele Lugojului

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj informează cetățenii că în cursul zilei de 22 septembrie 2021 S.C. Meridian 22 S.A. desfășoară lucrări de intervenție la rețeaua de alimentare cu apă în cartierul Mondial Bocșei. Pe perioada lucrării este sistată alimentarea cu apă în cartierul Mondial Bocșei și zona adiacentă.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat cetățenilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipa de intervenție va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite