Connect with us


Eveniment

Ajuta-i si tu! Sprijin impresionant pentru doua familii din Mondial din partea a doua licee din Lugoj si Nadrag

Publicat

în

foto aurel vlaicu lugoj actiune craciun donatii gest frumos (9)

PMP

Un Moș Nicolae adevărat, pe care nu îl vor uita prea curând! Două familii nevoiașe au fost ajutate săptămâna aceasta de către elevii clasei a XII-a F a Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj, cărora li s-au alăturat 100 de elevi, părinți și profesori din Nădrag, din partea Liceului Tehnologic “Traian Grozavescu”. Familia Căldăraș, cu 4 copii de 11 luni, 3 ani, 5 ani și 7 ani, trăiesc din 160 de lei pe lună alocația copiilor. Nu au curent, apă, canalizare, toaletă sau orice ține de igienă. Părinții mult prea tineri și cu puțină educație nu și-au găsit până acum un loc de muncă, motiv pentru care se descurcă foarte greu.

USR

A doua familie ajutată este familia Ciutac, compusă din mama văduvă și cei 5 copii ai săi, 3 fete și 2 băieți, dintre care băiatul cel mare este olimpic la matematică, obținând locul 2 pe județ în clasa a 4-a. Deoarece mama nu lucrează pentru că fetița cea mică are un handicap, situația lor este una la fel de dramatică. Totuși, aici elevii lugojeni și nădrăgeni au găsit curent electric și o familie fără datorii. Copiii sunt toți școlarizați și au chiar rezultate foarte bune. Aceștia sunt foarte îngrijiți și toți banii pe care mama lor îi câștigă, adică 330 de lei din ajutorul social, ii investește în cei mici, din alocația copiilor plătind utilitățile la casa, dacă se pot numi așa.

Organizatorii lăudabilei acțiuni au fost profesoara Olariu Adriana Ionela, din partea Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj și profesoara Crăciun Alina, din partea Liceului Tehnologic “Traian Grozavescu” din Nădrag. Acțiunea s-a desfășurat în cartierul Mondial-Bocșei din oraș, acolo unde o sumedenie de familii se află în situații similare sau chiar mai grave decât cele două sprijinite de către elevii celor două unități de învățământ.

Produsele oferite nevoiașilor au fost  20 de pungi de paste,150 de borcane cu diverse alimente pentru iarnă, 120 de conserve, 20 de kilograme de făină, 20 de kilograme de zahăr, 20 de litri de ulei, 10 kilograme de orez, 20 de kilograme de cartofi, fructe, dulciuri, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și pentru adulți, dar și rechizite școlare și 5 saci de lemne.

„Pe viitor dorim să înființăm un ONG  prin care să ajutăm mai multe familii. Deocamdată aceste acțiuni sunt făcute prin intermediul celor două licee cu ajutorul elevilor, profesorilor și directorilor, dar oricine poate ajuta. Dacă vreți să întindeți o mână de ajutor, așteptăm orice binevoitori să ne contacteze la liceu sau pe paginile noastre de Facebook”, ne-a declarat Adriana Olariu, profesor coordonator.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eveniment

FOTO Zeci de lugojeni au participat la prima degustare de inițiere în lumea vinului din oraș

Publicat

în

PMP

Lugojenii pasionați de vinuri s-au adunat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment unic pentru orașul de pe Timiș. Andreea și Albert, doi tineri lugojeni cunoscători profesioniști în tot ce ține de licoarea lui Bachus, au organizat la Lugoj prima degustare de inițiere în lumea vinului. La eveniment au participat 50 de persoane.

USR

Chiar dacă au ajuns la degustare ca simpli pasionați în ale vinului, participanții au plecat de la seara dedicată albelor, roșilor și rose-urilor cu un bagaj de cunoștințe important. Au învățat să aprecieze nu doar gustul, ci și aspectul și mirosul vinului. Să distingă arome și să determine calitatea unui vin după intensitatea lor, după aciditate și tanin. Au învățat diferența dintre vinuri, de ce unele vinuri au mai mult alcool sau zahăr și unele mai puțin.

La final de prezentare a urmat degustarea, formată din două vinuri albe, două roșii, un vin rose și un vin de desert. Organizatorii spun că prima degustare de vin a Lugojului a mers mult mai bine decât se așteptau și că de-abia așteaptă să pună la cale următoarele ediții.

“Am avut parte de o sală plină și ne-am bucurat să vedem că și lugojenii sunt interesați să învețe despre vin, despre cum să te bucuri de această băutură cât mai mult și să o descoperi în adevăratul sens al cuvântului. Noi suntem bucuroși că am avut un răspuns atât de pozitiv din partea oamenilor, care s-au simțit bine în cadrul evenimentului. Vrem să creăm o comunitate la Lugoj în jurul vinului, să ne întâlnim periodic la degustări și să ne bucurăm de vinuri și oameni de calitate”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Albert Garboni, organizator.

Următoarea ediție a degustării va avea ca subiect Italia, cu ale sale vinuri deosebite.

“Ne-am gândit să continuăm degustările cu una special dedicată Italiei. Vom gusta delicioasele vinuri moscato, chianti, prosecco și amarone, precum și multe altele, dar și gustări tradiționale italienești. Vom vorbi despre zonele Italiei de unde vin cele mai bune vinuri, cum se obțin acestea și vom degusta împreună vinurile pentru a stabili favoritul serii”, a declarat Andreea Agache, organizator.

Degustarea dedicată vinurilor italienești are loc pe 4 decembrie. Înscrieri se pot face la Space Bowling Lugoj, pe pagina de Facebook sau la telefon 0747 115 582. Taxa de participare este de 75 de lei, iar pentru a vă asigura un loc trebuie să achitați suma în momentul rezervării.

Citiţi mai departe

Eveniment

Festivalul de lângă Lugoj unde papricașul este savurat anual de peste 10.000 de vizitatori

Publicat

în

PMP

Dacă îți place mâncarea bună de te lingi pe degete, muzica populară și distracția, atunci pregătește-te de o nouă ediție a celui mai îndrăgit festival din Banat dedicat papricașului. Zeci de ceaune se vor încinge în cadrul evenimentului care adună de fiecare dată laolaltă peste 10.000 de participanți din toate colțurile zonei de vest a țării.

USR

Este vorba despre celebrul Festival al Papricașului și Vinului de la Buziaș. În acest an, festivalul are loc în al doilea weekend din octombrie, mai exact pe 12 și 13. La festivalul care ajunge cu acest prilej la ediția cu numărul unsprezece se vor aduna cei mai buni bucătari în ale ceaunelor din întreg Banatul.

Bucuria cea mai mare va fi cea a gurmanzilor adevărați, care vor avea șansa să guste din preparate de nedescris în cuvinte. Nu vor lipsi papricașul de vită, oaie, porc sau pasăre, tocănițele de toate felurile, produsele tradiționale românești de pus pe grătar, dulciurile de toate soiurile și formele și licorile care mai de care mai răcoritoare.

Artiștii care vor urca pe scena festivalului îi găsești aici.

Citiţi mai departe

Eveniment

Cu avionul… la Buziaș! Mâncare bună, muzică de vis și distracție cât cuprinde

Publicat

în

PMP

Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș organizează, la sfârșitul lunii iulie, ediția cu numărul 5 a Festivalului Avioanelor. Manifestarea, care are ca scop promovarea tradițiilor locale și nu numai, are loc sâmbătă, 27 iulie, începând cu orele 17 și respectiv duminică, 28 iulie, până la orele 23.

USR

Atât buzieșenii, cât și petrecăreții din localitățile învecinate, vor petrece în compania artiștilor de muzică folk și rock invitați la eveniment. Sâmbătă, pe scena evenimentului vor urca formațiile Cu Asar și Rockabil. Duminică, vor concerta Ștefania Iacob și Mircea Baniciu, care vor încânta publicul prezent la eveniment până aproape de miezul nopții.

Festivalul Avioanelor a devenit deja o tradiție la Buziaș. Acesta vine în completarea altor manifestări culturale importante, cum ar fi Festivalul Veverițelor sau Festivalul Papricașului și Vinului, menite să promoveze orașul-stațiune.

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite