Connect with us


Administrație

Abator de interes international la Lugoj! Vom avea carne de miel 12 luni pe an produsa in orasul de pe Timis

Publicat

în

DSC_4685Crescătorii de animale din zona Lugojului s-au săturat până peste cap să depindă de anumite persoane atunci când vor să comercializeze produsele de origine animală pe care le produc zi de zi. Astfel, aceștia au luat decizia de a construi la Lugoj un abator la standarde europene, care va avea posibilitatea să alimenteze magazinele din oraș și din zonă, dar și cele din străinătate, cu produse din carne de calitate și pe tot parcursul anului, nu doar în sezoanele de primăvară și iarnă, atunci când cererea este una crescută.

PMP

„Vrem să putem vinde, să facem export, să fim şi noi în rând cu lumea bună. Asociaţia este non-profit. Nu ai voie să vinzi sau să cumperi, să faci tranzacţii comerciale. În schimb, cooperativa e cu regim comercial şi e fiscală. Vrem să ne putem vinde produsele şi să ne cumpărăm cele necesare, fără să ne mai jecmănească nimeni. Construim şi un abator specializat pe ovine la Lugoj.

USR

Ne-am documentat la faţa locului, am fost la combinatul de la Cugir. În general, oamenii consumă carne de oaie numai de Paşte, fiindcă nu au de unde să cumpere, de-a lungul anului. De aceea, noi vrem să fie carne de ovine oricând pe piaţa din Timiş şi nu numai”, a declarat pentru Ziua de Vest Gheorghe Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Ovitim Mioriţa şi vicepreşedintele Romovis.

Laptele este un alt produs pe care producătorii din satele din jurul orașului îl vând deja, însă aceștia se confruntă cu probleme în privința lui. „Noi am cerut 1 euro pe litru, fiindcă laptele este de calitate şi conform normelor europene, dar e greu pe piaţa din România. De aceea, avem nevoie de o cooperativă agricolă puternică şi oierii să fie uniţi. Vrem să obţinem un preţ cât mai real la produsele noastre”, a declarat Mihăescu.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite