Connect with us

Divertisment

6 sfaturi pentru aplicarea stickerelor de perete în orice cameră

Publicat

în

Cred că stickerele de perete au o reputație proastă ca fiind un fel de kitch, dar nu vorbim despre tipul de stickere de perete cu un citat caligrafic mare pe el (deși acestea pot funcționa în unele locuri cu siguranță). Vorbesc despre stickere de perete care nu arată în mod evident ca niște stickere de perete. Și există câteva sfaturi pentru aplicarea stickerelor de perete pe care le-am învățat și care cred că te vor ajuta dacă alegi să începi un proiect de stickere de perete, pe care m-am gândit să le împărtășesc cu tine astăzi.

RETIM

Motive să iubești și să folosești stickere de perete:
● Sunt mai ieftine decât tapetul
● Sunt mai ușor de aplicat decât tapetul
● Sunt detașabile
● Sunt amuzante și colorate
● Există o mulțime de opțiuni de modele și design
Cele mai utile sfaturi pentru a aplica stickere de perete
Stickerele de perete pot fi înșelătoare. Haideți să învățăm câteva sfaturi de succes pentru aplicarea stickerelor de perete pentru a vă asigura că proiectul dvs. de decorare a casei arată fantastic.

Curățați mai întâi peretele – Da, instrucțiunile vă spun de obicei acest lucru și da, oamenii sar peste asta oricum. De fapt, am sărit acest pas în ultimul meu proiect, dar asta pentru că peretele fusese vopsit recent, așa că știam că este curat. Dar asta m-a făcut să fiu prea încrezătoare când am început proiectul și nu am curățat pereții, ceea ce mi-a cauzat ceva probleme.

Autoliv angajează!

Chiar dacă pereții dvs. arată curați, aceștia pot fi plini de praf. Nici eu nu aveam idee. Dar praful și scamele de pe perete pot face ca stickerele să nu se lipească. Da, este adevărat. Este ca atunci când lipiți un abțibild pe tricou și acesta adună o grămadă de scame și apoi nu mai este lipicios. Același lucru. Așa că curățați-vă pereții. În cele mai multe cazuri, o ștergere uscată urmată de o ștergere cu apă este suficientă.

Dacă ați zugrăvit recent, AȘTEPTAȚI – Acest sfat era pe foaia de instrucțiuni pentru cel mai recent proiect al meu și mi s-a părut extrem de inteligent. Cred că de multe ori oamenii aplică stickere de perete sau tapet ca parte a unei renovări de cameră, ceea ce înseamnă că pereții sunt adesea vopsiți recent. Dar dacă aplicați stickere decorative de perete sau hârtie detașabilă pe pereții proaspăt vopsiți înainte ca vopseaua să fie complet întărită, se poate desprinde imediat dacă decideți să îndepărtați stickerele. Da, acele stickere detașabile s-ar putea să nu fie atât de detașabile. Majoritatea surselor recomandă să așteptați cel puțin o lună pentru ca vopseaua să se întărească complet. Da, știu, este enervant. Dar merită!

Planificați – Decideți din timp ce fel de model de stickere de perete doriți să aplicați, nu improvizați pur și simplu.

Modelele aleatorii sunt MULT mai ușoare – Asta mă duce la următorul punct, modelele aleatorii de stickere de perete sunt mult mai ușor de aplicat. Așa că sfatul meu personal este să alegeți un model aleatoriu. Cred că este mult mai ușor de făcut, ascunde orice greșeală și merge mult mai repede. Modelele cu grilă arată fantastic, nu mă înțelegeți greșit, dar fiți atenți că sunt mai dificile.

Mergeți pe densitate – Aceasta este, probabil, o chestiune de opinie personală, dar cred că cele mai reușite proiecte de stickere de perete sunt cele care nu arată cu adevărat ca niște stickere de perete și arată mai mult ca un tapet. Un model dens și aleatoriu arată mai bine decât un model cu formele mai rar plasate. Așa că mergeți pe dens pentru cele mai bune rezultate.

S-ar putea să vă întrebați acum, ei bine, dacă vreau ca stickerele mele de perete să arate ca tapetul, de ce nu folosesc direct tapet? Pentru că stickerele sunt de o mie de ori mai ușoare! Fără potrivire de modele, fără adeziv sau pastă, nici măcar nu aveți nevoie de un al doilea set de mâini care să vă ajute!

Când este timpul să aplicați stickerele, tăiați-le și lipiți-le cu bandă adezivă pe perete pentru a testa plasarea – Acest sfat este de la sine înțeles. Puteți lipi cu bandă adezivă cu scotch înainte de a desprinde suportul pentru a testa unde vreți să le puneți. La majoritatea stickerelor puteți vedea prin banda de transfer de pe față suficient de mult pentru a vă face o idee despre cum va arăta amplasarea sa.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Festivalul veverițelor și sarmalelor, la Buziaș. În program, muzică pe toate gusturile

Publicat

în

FOTO Arhiva

La finalul acestei săptămâni, în zilele de 1 și 2 iunie, Buziașul va fi gazda Festivalului „Zilele Veverițelor”, un eveniment care promite multă distracție, mâncare și băutură pentru toate gusturile. Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, festivalul pregătește și în acest an numeroase surprize pentru participanți, inclusiv deliciosul concurs gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”. Festivalul, devenit deja tradițional, este organizat de Primăria Buziaș în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș și Asociația Culturală Izvorașul Buziaș.

RETIM

Programul evenimentelor este variat și atractiv. Sâmbătă, 1 iunie, festivalul începe la ora 10:00 cu un concert de Quintet de corzi pe Colonadă, iar de la ora 16:00, scena va găzdui spectacole de muzică ușoară, printre care evoluțiile formațiilor Cu Asar, Explosive și Springtime Band. Seara va fi încheiată de un spectacol exploziv susținut de Orchestra condusă de maestrul Miša Mijatović, alături de soliștii Milica Milovanović și Radiša Urošević din Serbia.

Duminică, 2 iunie, ziua începe la ora 10:00 cu un program de divertisment pentru copii, oferit de trupa de animatori „TAIMPARTY”. La ora 14:00 va avea loc concursul gastronomic „Cele mai bune sarmale din Banat”, iar între orele 13:00 și 22:00, publicul va putea savura un spectacol de ansambluri folclorice și soliști invitați. Ansamblurile folclorice includ Ansamblul Hora Belințului, Ansamblul „Laleaua Pestriță” din Nițchidorf, Ansamblul „Vermeșana”, Ansamblul de Dansuri Germane „Vergissmeinnicht” din Buziaș, Ansamblul „Izvorașul” Tineret și Junior de la Casa de Cultură Buziaș, Ansamblul „Sorocul” al Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor – Primatim Timișoara și Ansamblul „Junii Gugulani”.

Autoliv angajează!

Soliștii invitați la festival sunt Ramona Vita, Liliana Laichici, Vasile Conea, Adrian Stanca, Carmen Popovici, Felicia Stoian, Cornelia Lupulescu, Ramona Gomboș, Oana Stanca, Raluca Stanca, Roxana Teodorescu, Franceska Rif, Sebastian Rămneantu, Darius Heghes, Trocan Sergiu, Razvan Poienar, Dugălie Sorin, Ramona Ilieș Drăgan, Patricia Cimponieru și Adela Jurchescu. Organizatorul spectacolului este Casa de Cultură Buziaș, coordonată de Adrian Stanca.

Citiţi mai departe

Divertisment

Competiția 3×3 Iulius Town Challenge are loc în acest weekend, iar kit-urile pentru „The Color Run” și „La Petrovaselo în vie” pot fi ridicate de la standurile din Iulius Mall

Publicat

în

Iulius Town încurajează practicarea oricărei forme de sport, astfel că susține evenimentele care promovează un stil de viață sănătos. Standurile de ridicare a kit-urilor de participare la cursele „The Color Run” și „La Petrovaselo în vie” se află în Iulius Mall, iar în weekend ești invitat la tradiționalul 3×3 Iulius Town Challenge, eveniment dedicat pasionaților de baschet. 

RETIM

Sâmbătă și duminică, 25 – 26 mai 2024, Iulius Gardens se va transforma într-un teren inedit de baschet, unde vor avea loc meciurile din cadrul competiției 3×3 Iulius Town Challenge. Pe lângă partidele de baschet de 3 la 3, vor avea loc și probe precum: concursuri individuale de aruncări de 3 puncte, aruncări libere, Skills Challenge și KNOCKOUT Challenge. Accesul este gratuit, așa că vino în Iulius Gardens să îți susții echipa preferată! 3×3 Iulius Town Challenge este la cea de-a treia ediție.

Dacă te-ai înscris la cea mai veselă și colorată cursă, „The Color Run”, te poți antrena săptămâna aceasta venind în Iulius Town pentru kit-ul de participare. Standul este amplasat la etajul Iulius Mall, în piațeta Intersport, iar voluntarii te așteaptă până pe 24 mai 2024 să îți ridici kit-ul.

Autoliv angajează!

Tot la etajul Iulius Mall, în piațeta Cinema City, se află standul de ridicare a kit-urilor pentru cursa „La Petrovaselo în vie”, eveniment care promovează alergarea în natură. Standul va fi prezent în Iulius Mall joi, de la ora 18.00, până la 21.00, și vineri, în intervalul orar 18.00 – 20.30.

Citiţi mai departe

Divertisment

Buziaș vă așteaptă cu un festival dedicat motocicliștilor și gulașului. Paradă cu cele mai spectaculoase motoare

Publicat

în

FOTO Facebook/Aero West Bike Fest/Flavius Vasile

Festivalul Aero West Bike Fest, cel mai mare eveniment dedicat motocicliștilor din județul Timiș, își va deschide porțile pe 24 mai, la aerodromul din Buziaș. Ajuns la a cincea ediție, festivalul promite două zile pline de activități spectaculoase și divertisment, atrăgând sute de bikeri din toată țara.

RETIM

Participanții vor putea să-și prezinte motoarele într-o paradă impresionantă, iar toți cei prezenți vor avea ocazia să savureze gulașul preparat la fața locului în ceaune uriașe. În plus, vizitatorii vor putea experimenta zborul cu avioane ușoare, oferindu-le o perspectivă inedită asupra evenimentului.

Pe lângă activitățile de la sol și aer, festivalul va oferi și un program muzical variat. Pe scenă vor urca artiști precum Loredana Ponoran, King Band, Daria, Cu Asar, Dream Storm, B-Ton și Cei Trei. Invitații speciali ai evenimentului sunt membrii trupei Cargo, care vor susține un concert în prima seară a festivalului, încântând publicul cu hiturile lor celebre.

Autoliv angajează!

Aero West Bike Fest promite să fie un punct de atracție major pentru pasionații de motociclete și muzică, consolidându-și reputația de eveniment de referință în regiune.

Citiţi mai departe

Divertisment

Cum a ajuns lugojeanul Lucian Onujec să vândă iepuri și în Marea Britanie: „Ei nu au uriaș german acolo”

Publicat

în

Lucian Onujec și-a mai adăugat o țară în portofoliu, unde iepurii săi au fost vânduți. Patru dintre urechiații săi uriași au ajuns în Marea Britanie. Un român din Anglia, care îi urmărește pagina, a făcut o primă comandă.

RETIM

„Am fost contactat de un băiat pe nume Florin, care este român, stabilit de mulți ani în Anglia. Mi-a urmărit pagina și a spus că mă urmărește de mult timp și este interesat de uriașul gri. În Anglia sunt alte varietăți de iepuri, precum uriașul flamand, care nu are caracteristicile și dimensiunile iepurilor mei. A fost puțin dificil cu transportul pentru că el nu a putut să vină personal și am găsit greu un curier avizat care să facă transportul,” spune Lucian.

Lugojeanul povestește că a găsit o firmă care să facă livrarea, însă condițiile sunt destul de greu de îndeplinit.

Autoliv angajează!

„Au fost foarte multe acte de pregătit, deoarece animalele, când intră în Anglia, trebuie să aibă pe certificat exact ora la care s-a făcut deparazitarea. Asta trebuie să se încadreze în 48 de ore, deci iepurii trebuie să fie deparazitați în ziua în care pleacă de la noi și să ajungă în Anglia în 48 de ore, altfel nu-i primesc. La ei politica de primire a animalelor este puțin diferită față de celelalte țări unde am trimis. Le-am trimis patru iepuri uriași, un mascul și trei femele. Au plecat chiar azi-noapte, sper să ajungă cu bine și să fie totul în regulă,” declară Lucian.

Are solicitări din întreaga lume

Până acum, urechiașii lui Lucian au ajuns în Ungaria, Germania, Bulgaria, Serbia, Spania, Polonia, Italia, America și Anglia. A mai avut solicitări din Brazilia și India, însă nu a reușit să trimită din cauza condițiilor de transport.

Crescătorul lugojean este căutat din întreaga lume datorită paginii sale de Facebook, German Giant Rabbits, care are peste 170 de mii de urmăritori. Lucian Onujec nu este doar un crescător oarecare. El se evidențiază în lumea crescătorilor de iepuri din România prin pasiunea și determinarea sa remarcabilă de a transforma iepurii săi în adevărați campioni. Are atât de multe titluri obținute cu rasa Uriaș German, că nici nu le mai știe numărul.

„Chiar nu știu să spun câte titluri s-au adunat, după 25 de ani de când cresc iepuri. Cel mai bun an a fost 2023, când am obținut titlul de campion național la Uriaș Gri și Uriaș Alb, plus la colecție, și titlul de vicecampion național la masculin, Uriaș German Alb. La aceste titluri naționale s-au mai adăugat opt titluri de campion la expozițiile desfășurate în diverse orașe din țară,” se mândrește crescătorul, care spune că titlurile naționale i-au adus și mai multe participări în competițiile internaționale, unde chiar dacă nu a obținut titluri, s-a clasat printre primii.

Citiţi mai departe

Cele mai citite