Connect with us

Divertisment

6 sfaturi pentru aplicarea stickerelor de perete în orice cameră

Publicat

în

Cred că stickerele de perete au o reputație proastă ca fiind un fel de kitch, dar nu vorbim despre tipul de stickere de perete cu un citat caligrafic mare pe el (deși acestea pot funcționa în unele locuri cu siguranță). Vorbesc despre stickere de perete care nu arată în mod evident ca niște stickere de perete. Și există câteva sfaturi pentru aplicarea stickerelor de perete pe care le-am învățat și care cred că te vor ajuta dacă alegi să începi un proiect de stickere de perete, pe care m-am gândit să le împărtășesc cu tine astăzi.

Motive să iubești și să folosești stickere de perete:
● Sunt mai ieftine decât tapetul
● Sunt mai ușor de aplicat decât tapetul
● Sunt detașabile
● Sunt amuzante și colorate
● Există o mulțime de opțiuni de modele și design
Cele mai utile sfaturi pentru a aplica stickere de perete
Stickerele de perete pot fi înșelătoare. Haideți să învățăm câteva sfaturi de succes pentru aplicarea stickerelor de perete pentru a vă asigura că proiectul dvs. de decorare a casei arată fantastic.

RETIM

Curățați mai întâi peretele – Da, instrucțiunile vă spun de obicei acest lucru și da, oamenii sar peste asta oricum. De fapt, am sărit acest pas în ultimul meu proiect, dar asta pentru că peretele fusese vopsit recent, așa că știam că este curat. Dar asta m-a făcut să fiu prea încrezătoare când am început proiectul și nu am curățat pereții, ceea ce mi-a cauzat ceva probleme.

Chiar dacă pereții dvs. arată curați, aceștia pot fi plini de praf. Nici eu nu aveam idee. Dar praful și scamele de pe perete pot face ca stickerele să nu se lipească. Da, este adevărat. Este ca atunci când lipiți un abțibild pe tricou și acesta adună o grămadă de scame și apoi nu mai este lipicios. Același lucru. Așa că curățați-vă pereții. În cele mai multe cazuri, o ștergere uscată urmată de o ștergere cu apă este suficientă.

Dacă ați zugrăvit recent, AȘTEPTAȚI – Acest sfat era pe foaia de instrucțiuni pentru cel mai recent proiect al meu și mi s-a părut extrem de inteligent. Cred că de multe ori oamenii aplică stickere de perete sau tapet ca parte a unei renovări de cameră, ceea ce înseamnă că pereții sunt adesea vopsiți recent. Dar dacă aplicați stickere decorative de perete sau hârtie detașabilă pe pereții proaspăt vopsiți înainte ca vopseaua să fie complet întărită, se poate desprinde imediat dacă decideți să îndepărtați stickerele. Da, acele stickere detașabile s-ar putea să nu fie atât de detașabile. Majoritatea surselor recomandă să așteptați cel puțin o lună pentru ca vopseaua să se întărească complet. Da, știu, este enervant. Dar merită!

Planificați – Decideți din timp ce fel de model de stickere de perete doriți să aplicați, nu improvizați pur și simplu.

Modelele aleatorii sunt MULT mai ușoare – Asta mă duce la următorul punct, modelele aleatorii de stickere de perete sunt mult mai ușor de aplicat. Așa că sfatul meu personal este să alegeți un model aleatoriu. Cred că este mult mai ușor de făcut, ascunde orice greșeală și merge mult mai repede. Modelele cu grilă arată fantastic, nu mă înțelegeți greșit, dar fiți atenți că sunt mai dificile.

Mergeți pe densitate – Aceasta este, probabil, o chestiune de opinie personală, dar cred că cele mai reușite proiecte de stickere de perete sunt cele care nu arată cu adevărat ca niște stickere de perete și arată mai mult ca un tapet. Un model dens și aleatoriu arată mai bine decât un model cu formele mai rar plasate. Așa că mergeți pe dens pentru cele mai bune rezultate.

S-ar putea să vă întrebați acum, ei bine, dacă vreau ca stickerele mele de perete să arate ca tapetul, de ce nu folosesc direct tapet? Pentru că stickerele sunt de o mie de ori mai ușoare! Fără potrivire de modele, fără adeziv sau pastă, nici măcar nu aveți nevoie de un al doilea set de mâini care să vă ajute!

Când este timpul să aplicați stickerele, tăiați-le și lipiți-le cu bandă adezivă pe perete pentru a testa plasarea – Acest sfat este de la sine înțeles. Puteți lipi cu bandă adezivă cu scotch înainte de a desprinde suportul pentru a testa unde vreți să le puneți. La majoritatea stickerelor puteți vedea prin banda de transfer de pe față suficient de mult pentru a vă face o idee despre cum va arăta amplasarea sa.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Americanii, entuziasmați de uriașii unui lugojean. O femeie a călătorit mii de kilometri ca să cumpere nouă exemplare

Publicat

în

Crescătorul lugojean Lucian Onujec a vândut încă nouă exemplare de iepuri uriaș german în America. Cumpărătoarea este Elizabeth Strickland, aceeași femeie care a venit din America și toamna trecută pentru a cumpăra doi iepuri. De această dată, Elizabeth a cumpărat nouă iepuri și a rezervat alții doi, pentru următoarea achiziție.

„E aceeași doamnă care a fost și anul trecut în octombrie-noiembrie. Atunci a fost și a luat doi pui, iar acum a revenit. A făcut rezervare din timp și a cumpărat un număr destul de de mare de iepuri, nouă bucăți. A cumpărat opt pui, dintre care patru uriaș gri german, patru uriaș alb și o femelă matură, de 10 kg, de 2 ani. Această achiziție, nu sunt iepuri doar pentru ea. A mai luat pentru încă două persoane din America”, povestește Lucian.

RETIM

Acesta spune că efortul americancei, pentru a cumpăra iepuri săi, este incredibil de mare, deoarece străbate mii de kilometri, cu mai multe escale și petrece zeci de ore pe drum.

„A fost foarte, foarte costisitor pentru ea. Avut o grămadă de escale de făcut. A plecat astăzi cu o mașină pe care a plătit-o special să o ducă la Milano cu iepuri. Din Milano, stă două zile, și pleacă cu avionul către New York iar de la New York va face 18-20h. Vine cineva după dânsa cu mașina ca să ajungă acasă”, povestește crescătorul lugojean.

Lucian spune că este foarte mândru pentru că acesta este cel de-al doilea import de iepuri al americanilor din România. Însă, iepurii lui Lucian nu pleacă pentru prima dată din țară. El a vândut iepuri în întreaga Europă.

„La ei, în America, nu există decât uriașul continental care este o rasă net inferioară față de uriașul german, din toate punctele de vedere. Doamna vine din nou, în iunie. În prima săptămână, ca să nu fie așa cald. Va umpăra două femele mature, pe care deja mi le-a plătit și sunt rezervate, plus o să vedem ulterior ce rezervări mai facem. În acest an, cred că am vândut doar 5% în România. Restul vânzărilor au fost în afara țării și cei mai buni le-am oferit lor, în America, pentru că am apreciat efortul. Am mai vândut în Polonia, Germania, Bulgaria, Olanda și Austria”, povestește lugojeanul. El spune că este mândru că unul dintre iepurii cumpărați de americancă, în prima tură, a ieșit deja campion la o competiție națională din America.

Lucian Onujec din Lugoj este unul din cei mai apreciați crescători de iepuri uriași din România. Exemplarele lui domină competițiile naționale. Din 7 etape locale care au avut loc în România, Lucian a câștigat șase, plus titlul de vicecampion național obținut în expoziția națională de la București. El spune că succesul în creșterea iepurilor uriași îl datorează bunicul său, care i-a fost mereu alături și l-a ajutat mereu. Din păcate, anul acesta a trecut în neființă, dar Lucian spune că îi dedică toate trofeele obținute și nu va uita sprijinul care i l-a acordat.

Citiţi mai departe

Divertisment

Doi jurnaliști lugojeni lansează primul podcast video din oraș. În prima emisiune, invitat este un lugojean cu o poveste extraordinară

Publicat

în

Proiectul primului podcast video de la Lugoj, filmat în studiourile fostei televiziuni locale, este realizat de Daniela Decean și Stefan Festo, care au peste 20 de ani de experiență în televiziune și radiouri locale și naționale. Cei doi lansează astăzi, 07 martie, de la ora 17.00, pe canalul lor de Youtube, un podcast video cu oameni deosebiți, simpli și faini, povești adevărate, idei, opinii, perspective sau chiar sfaturi care pot să ajute.

Pentru a urmări podcastul, trebuie să te abonezi la canalul Youtube, Direct la Subiect, unde primești notificări de fiecare dată când apare un nou episod. Echipa postează săptămânal în premieră câte un episod, în fiecare zi de marți, de la ora 17.00, pe Youtube, pe site-ul Stiri24plus.ro și pe pagina de Facebook. Planurile pentru viitor includ chiar și transmisiuni live.

RETIM

Prima ediție a podcastului „Direct la Subiect” îl are ca invitat pe Silviu Cadia, un lugojean cu o poveste extraordinară de viață: sportiv, ciclist, IT-st și aventurier. Așadar, nu ratați nicio ediție și urmăriți podcastul „Direct la Subiect”. Mai jos, aveți și un scurt promo cu prima emisiune.

Citiţi mai departe

Divertisment

Încă un titlu de campion pentru uriașii lui Lucian Onujec

Publicat

în

Crescătorul de iepuri uriași gri din Lugoj, Lucian Onujec, a obținut un nou titlu de campion la Expo Napoca, de la Cluj, zilele trecute, la ultima competiție a acestui sezon. Lucian a participat cu doi iepuri masculi, iar unul dintre ei a obținut titlul de campion.
„A fost ultima expoziție din sezonul acesta și am participat cu doi masculi Uriaș gri. Amândoi au avut 96,5 puncte, iar unul a ieșit campion. La Cluj e a șaptea expoziție la care am participat, în acest an, iar la șase am reușit obțin titlu de campion. La Uriaș gri, cred au fost undeva la 15 participanți, din toată țara. Sezonul e terminat și foarte greu acuma reușești prinzi animalele în formă, pentru toți am început reproducerea și animalele nu mai sunt competitive”, a declarat crescătorul.
Lucian Onujec din Lugoj este unul din cei mai apreciați crescători de iepuri uriași gri din România. Exemplarele lui domină competițiile naționale. Din 7 etape locale care au avut loc în România, Lucian a câștigat șase, plus titlul de campion național obținut în expoziția națională de la București.

Citiţi mai departe

Divertisment

Cum să vă pregătiți mașina de tuns iarba pentru primăvară

Publicat

în

Începutul primăverii este un moment ideal pentru a vă pregăti tractorul sau mașina de tuns iarba Husqvarna, astfel încât să fie gata de acțiune atunci când aveți nevoie de ea.

Dacă aveți o mașină de tuns iarba electrică Husqvarna, nu este nimic de făcut în afară de ascuțirea lamei și încărcarea bateriei – sau a bateriilor. Dar o mașină de tuns iarba pe benzină Husqvarna, în special una care nu a fost iernată, va avea nevoie de puțină îngrijire înainte de prima sa funcționare din acest sezon. Iată care sunt pașii de urmat pentru a vă pune în formă echipamentul.

RETIM

Schimbați sau verificați uleiul

După un sezon de inactivitate, mașinii dvs. trebuie să i se reîmprospăteze uleiul de motor. Consultați manualul de utilizare pentru a vedea dacă acesta prescrie schimbarea completă a uleiului sau doar completarea acestuia.

Producătorii mai multor mașini de tuns iarba spun acum că nu trebuie să schimbați uleiul, ci doar să adăugați la el. Dacă manualul de utilizare spune că modelul dvs. se încadrează în această categorie, verificați nivelul uleiului de motor așa cum este descris în manual și adăugați ulei dacă este necesar. Dar nu folosiți mașina de tuns iarba până atunci.

Un motor de motocositoare se poate supraîncălzi și se poate defecta prematur din cauza uleiului insuficient. Este puțin probabil ca funcționarea acesteia timp de un minut sau două să provoace daune. Ar putea duce la probleme, totuși, dacă o folosiți pentru a tăia mai mult de câteva minute.

La alte modele, va trebui să schimbați complet uleiul de motor. Urmați instrucțiunile producătorului privind golirea uleiului și adăugarea de ulei nou. În mod obișnuit, puteți poziționa o tavă de scurgere de tip automat lângă mașina de tuns iarba pe partea cu capacul jojă, scoateți capacul și înclinați mașina de tuns iarba peste tavă pentru a scurge uleiul. Asigurați-vă că rezervorul de combustibil este fie gol, fie bine acoperit pentru a preveni scurgerile atunci când înclinați mașina de tuns iarba. Apoi umpleți din nou rezervorul cu ulei nou până la marcajul jojei.

Un tractor are nevoie de un schimb de ulei numai după cum este specificat în manualul dumneavoastră. Majoritatea motocositoarelor și tractoarelor au, de asemenea, un filtru de ulei care trebuie înlocuit la fiecare schimbare de ulei.

Este mai bine să schimbați uleiul când rezervorul de combustibil este gol. Există mai puține șanse de a vărsa benzină atunci când răsturnați mașina de tuns iarba pentru a goli uleiul.

Alimentarea cu combustibil

Înainte de a porni mașina de tuns iarba Husqvarna, asigurați-vă că aceasta are combustibil proaspăt. O mașină de tuns iarba care are resturi de combustibil – benzină din sezonul trecut care nu a fost niciodată stabilizată pe timp de iarnă, de exemplu – nu trebuie pornită imediat. Circulația combustibilului vechi ar putea crea probleme care vă obligă să goliți conductele.

Mai degrabă, scoateți benzina veche din rezervor folosind un instrument dedicat acestei sarcini. Apoi, umpleți rezervorul cu combustibil proaspăt și stabilizator.

Dacă în rezervor se află benzină pe care ați iernat-o toamna trecută, nu trebuie să faceți nimic special. Presupunând că există suficient combustibil, mașina de tuns iarba ar trebui să pornească imediat.

Iar dacă ați lăsat mașina de tuns iarba uscată toamna trecută, puteți adăuga acum benzină stabilizată în rezervor.

Ascuțiți lamele

Lamele tocite rup mai degrabă decât taie iarba, iar acest lucru face ca mașina de tuns iarba Husqvarna să lucreze mai mult decât trebuie. De asemenea, nu este bun pentru sănătatea gazonului dumneavoastră. Puteți să scoateți singur lamele și să le duceți la un magazin de feronerie sau la un alt comerciant care vinde echipamente de exterior pentru ascuțire.

Pentru a scoate lamele mașinii de tuns iarba, purtați mănuși groase din piele, scoateți cablul bujiei și blocați un 2×4 scurt pentru a împiedica lama să se rotească în timp ce slăbiți șuruburile. Chiar și lamele de tractor trebuie ascuțite de trei ori pe an.

Dacă aveți o motocositoare cu baterie, scoateți bateria înainte de a scoate și ascuți lama. Iar la tractoarele cu baterii, unde nu puteți scoate bateria, scoateți mai întâi cheia, apoi scoateți și ascuțiți lamele.

Citiţi mai departe

Cele mai citite