Connect with us

Administrație

1.600 de lei, atat costa unul din cele 40 de calculatoare pe care Primaria Lugoj le va achizitiona in curand

Publicat

în

calculatoare noi primaria lugoj40 din cele 102 calculatoare din cadrul primăriei Lugoj vor fi schimbate în curând în cadrul birourilor administrației locale, de vină fiind faptul că actuala dotare, calculatoarele învechite și sistemele de operare de când lumea, nu mai permit instituției publice să funcționeze corect într-o eră a modernismului, internetului și vitezei de procesare a actelor. Cele 40 de calculatoare urmează să fie aduse tocmai de la Sibiu, de unde primăria se pare că a găsit o firmă care să le vândă și noi, și ieftin, și, admit reprezentanții administrației, la standarde înalte de tehnologie.

Cele 40 de calculatoare costă nu mai puțin de 64.000 de lei. Dintr-un calcul simplu, rezultă că fiecare unitate va costa 1.600 de lei, bani pe care însă nu se poate cumpăra o configurație extrem de performantă, așa cum le-a fost promisă angajaților. Totuși, partea bună este că și alte departamente ale administrației, care nu sunt dotate aproape deloc cu calculatoare, vor primi unitățile vechi pe care cele noi le vor înlocui, chiar dacă acestea au o vechime cuprinsă între 6 și 10 ani.

O sumă asemănătoare s-a aprobat, la început de an, pentru achiziționarea de imprimante. Atunci, peste 40.000 de lei s-au pus deoparte pentru a remoderniza „arsenalul” de xerox-uri și imprimante al primăriei, însă până acum nu s-au achiziționat aceste aparate, din simplul motiv că nu a fost necesară schimbarea celor vechi. Chiar și așa, nu de puține ori angajații din cadrul instituției trebuie să folosească xerox-uri din altă parte a clădirii, pentru că cele din compartimentele lor nu funcționează sau, și mai rău, nu există.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite