Connect with us

Educație

Elevul din Lugoj care a reușit singurul 10 curat din oraș la Bacalaureat: „Am muncit patru ani pentru examen”

Publicat

în

Doar trei medii de 10 au reușit elevii din Timiș să obțină la Bacalaureat în acest an. După mulți ani, una dintre cele trei note de 10 curat este a unui lugojean. Darian Florian Vodă este absolvent de Hașdeu, pasionat de dansuri populare și un elev foarte silitor.

Darian a reușit să obțină media 10 pe linie după mulți ani de muncă. A învățat în fiecare zi, a avut încredere în el, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Cu tatăl muncitor în construcţii şi mama plecată de trei ani la muncă în străinătate, Darian susţine că nota de la BAC este rezultatul unei munci timp de patru ani.

„Munca a început încă din clasa a IX-a de când profesorii ne-au îndrumat şi pe parcursul anilor ne-am pregătit tot mai intensiv, clasa a XII-a fiind doar un fel de recapitulare pentru proba finală. BAC-ul a fost pentru noi mai mult un test pentru că noi am dat mai multe probe de BAC, să zic aşa, care au părut mai grele, iar asta ne-a ajutat să ajung la rezultate bune, alături de colegii mei, care au obţinut şi ei rezultate foarte bune”, a declarat Darian pentru „Adevărul”. 

Tânărul, a cărui mamă este plecată de trei ani la muncă în străinătate şi al cărui tată este muncitor în construcţii, susţine că şi-a ajutat părinţii la treburile casnice, dar, la rândul lor, părinţii l-au înţeles, dându-i libertate să aleagă modul în care învaţă. 

„Mama este plecată din păcate de câţiva ani. Tata lucrează la o firmă de construcţii din oraş. A trebuit să îi ajut la treburile casnice. Eu i-am înţeles, dar ei m-au înţeles şi mai mult. Au înţeles că am nevoie de libertate şi m-au lăsat să învăţ în modul în care am vrut eu”, a mai arătat Darian.

Citește întregul interviu pe Adevărul.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Educație

Unsprezece elevi din Jena au venit la Lugoj, într-un proiect de educaţie nonformală

Publicat

în

Marți, 8 octombrie, ora 10.00,  la sediul Primăriei Municipiului Lugoj  a avut loc primirea unei delegații din orașul înfrățit Jena, Germania. Este vorba de 11 elevi și trei însoțitori de la centrul de copii și tineret KLEX din Jena care desfășoară un proiect, împreună cu Clubul Copiilor din orașul nostru.  Oaspeții se  află în vizită în Lugoj în perioada 6-11 octombrie. Delegația este condusă de  Christian Gensert, cel care împreună cu Simona Berghin, director al Clubului Copiilor Lugoj, au pus bazele acestei colaborări între cele două organizații care au ca obiect educația nonformală.

Obiectivul proiectului este schimbul de experiență și idei între cele două structuri similare și se realizează prin vizite reciproce. El va continua și pe parcursul anului viitor când un grup de la Clubul Copiilor Lugoj va fi oaspete al Centrului Klex, la Jena și va  încerca la fața locului să cunoască activitatea și rezultatele obținute de colegii din Germania.

„Oaspeții din Jena au fost primiți de către prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj. Edilul șef a adresat apoi cuvinte de apreciere pentru inițiativa de desfășurare a unui asemenea tip de proiect care apropie și mai mult comunitățile noastre și contribuie la dezvoltarea pe viitor a parteneriatului Lugoj-Jena, cea mai de succes relație de înfrățire a municipiului nostru. Oaspeții au adresat mulțumiri pentru primire și au avut cuvinte frumoase față de orașul nostru și pentru căldura si prietenia cu care au fost întâmpinați de către colegii din Lugoj”,  se arată într-un comunicat al Primărie Lugoj.

La întâlnire au mai participat și Oliver Zsilko, lugojean stabilit la Jena, cel care a facilitat contactul dintre Klex Jena și Clubul Copiilor Lugoj și Simona Berghin, director al Clubului Copiilor din municipiul nostru.

 

 

Citiţi mai departe

Educație

Campanie anti-chiul, la un liceu din Lugoj. Unde sunt căutați elevii în fiecare dimineață

Publicat

în

FOTO stiridecluj.ro

Conducerea Liceului „Coriolan Brediceanu” anunță că, împreună cu Poliția Locală, a demarat o campanie pentru depistarea elevilor care lipsesc de la ore.

„Agenți de poliție locală și profesori de la Liceul Coriolan Brediceanu vor merge prin barurile din apropierea școlii în căutarea elevilor care nu vin la ore. Acțiunea se desfășoară zilnic în timpul orele de curs. În primă fază, pentru elevii care vor fi găsiți prin baruri vor fi  anunțați părinții, însă dacă aceștia continuă să lipsească va urma și scăderea notelor la purtare”, a declarat Aurelian Sima, directorul Liceului „Coriolan Brediceanu”

Citiţi mai departe

Educație

Consiliul Judeţean Timiș construiește la Lugoj un internat școlar pentru copiii cu dizabilități

Publicat

în

Consiliul Județean a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului. Instituția construiește un internat școlar în Lugoj. CJ Timiș a alocat în bugetul din acest an suma de 158.000 lei pentru întocmirea studiului de fezabilitate, cât și a proiectului tehnic, iar investiția a fost aprobată în cea mai recentă ședință a Consiliului.

Internatul școlar va avea un regim de înălțime P+1 și va servi Centrului pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj. Școala oferă copiilor cu deficiențe mintale servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și asistență medicală gratuită. De asemenea, unitatea școlară acordă consiliere părinților acestor copii. Serviciile sunt asigurate de peste 60 de specialiști care lucrează în echipe interdisciplinare.

Am aprobat o nouă investiție pentru zona Lugojului. Extindem capacitatea de cazare a elevilor cu deficiențe mintale. Știm cât de greu le este acestor copii să facă naveta la oraș, astfel că un internat la standarde înalte le este de mare ajutor. Anul acesta am alocat bani pentru documentație, pentru ca în 2020 să bugetăm execuția propriu-zisă a internatului”, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

Capacitatea internatului va fi de 100 de copii, fiind destinat celor din satele învecinate. În total, centrul de la Lugoj școlarizează 208 elevi, iar internatul existent este suprasolicitat și nu oferă cele mai bune condiții de cazare.

Consiliul Județean Timiș finanțează șapte școli și licee destinate copiilor cu diferite dizabilități. Instituția a alocat în bugetul din acest an peste 19.000.000 lei pentru funcționarea și dezvoltarea acestora. Din această sumă, 8.000.000 sunt numai pentru investiții.

Citiţi mai departe

Cele mai citite