Connect with us


Lugoj

VREMEA! Temperaturile scad si ploile vin la Lugoj in aceasta a doua saptamana de aprilie

Publicat

în

ploi ninsori lugoj zona de vest avertizare cod galben anmh joi vineri lugojeanul 2013După o săptămână în care înghețata a fost la mare căutare la Lugoj, iată că meteorologii nu au vești la fel de bune pentru locuitorii orasului pentru săptămână ce începe astăzi. Deși veștile nu sunt groaznice, se pare că frontul atmosferic se schimbă ușor, pe cer urmând să apară și norii, din ce în ce mai des, dar și precipitații ușoare, primăvăratice și răcoroase. Nu vă speriați însă, că zilele cu soare rămân zile cu soare și primăvara rămâne una foarte frumoasă și călduroasă în această parte de țară.

Marți de exemplu, soarele va persista pe cer până seara, când trebuie să se ascundă de noapte, iar temperaturile din termometre vor arăta cel mult 22 de grade la prânz și cel puțin 8 noaptea și dimineața. Cerul va fi senin pe toată durata zilei, ceea ce nu putem spune despre ziua de miercuri, când șansele de ploaie sunt foarte ridicate. De asemenea, miercuri scade și temperatura maximă, care ajunge la 14 grade Celsius, cea minimă fiind preconizată la doar 4 grade.

Joi, la Lugoj sunt așteptate rafale scurte de ploaie dimineața, dar atât, șansele ca acestea să apară pe restul parcursului zilei fiind practic inexistente. Temperaturile se mențin sub valoarea de 20 de grade, în ziua de joi urmând să avem o maximă de 17 grade și o minimă de 4 în oraș. Vineri, vremea se va prezenta la fel de instabilă, norii vor sta pe cer în mare parte din zi, iar temperaturile vor rămâne scăzute față de săptămâna trecută, cele mai ridicate fiind de 18 grade Celsius.

Weekend-ul din această săptămână se anunță unul schimbător de asemenea, ziua de sâmbătă fiind una caldă, cu maxime ce depășesc 21 de grade Celsius și minime ce nu coboară sub 8 grade, iar cea de duminică una ploioasă, în care temperaturile nu vor sări de 18 grade în termometre. De asemenea, vântul va fi și el prezent în majoritatea timpului în ultimele două zile ale săptămânii, acesta putând ajunge și la viteze de 20 de kilometri pe oră.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Spitalul din Lugoj înființează o nouă linie de gardă, pentru bolnavii COVID. „Era necesară!”

Publicat

în

Consiliul Local Lugoj a aprobat înființarea unei noi linii de gardă pentru Spitalul „Teodor Andrei”. Erwin Floroni, directorul unității medicale explică de ce era necesară.

„Pentru că vreau să separ cazuisitica COVID de cea non COVID, de pe ATI. Noi avem acum secția de ATI, care nu poate fi împărțită și atunci, din pavilionul principal, fiind pavilionul de bază în care lucrează chirurgia, ginecologia și internele, vreau să scot pacienții COVID. În felul acesta vom putea lucra normal în pavilionul principal. Acum clădirea de infecțioase înseamnă secția de infecțioase și cea de paleație. În compartimentul de paleație vom înființa noul compartiment de ATI cu linie de gardă. Nu poate un doctor să penduleze între două pavilioane, pentru că nici nu poate să vină de la COVID la non COVID, de asta era nevoie de o nouă linie de gardă. Practic este o singură secție și cu două subsecții, în două clădiri”, spune Floroni.

În momentul de față, la spitalul din Lugoj sunt internați 24 de pacienți, infectați cu coronavirus. Dintre aceștia unul este în stare gravă, pe secția ATI, iar 23 sunt la Infecțioase.

Citiţi mai departe

Lugoj

Lugojeanul funcționar public care a câștigat în 2019 mai mulți bani decât primarul Boldea

Publicat

în

Un tânăr lugojean a câștigat în 2019 mai mulți bani decât primarul Francisc Boldea, deși nu este la rândul său primar, ci doar funcționar public al Primăriei Timișoara. Este vorba despre Robert Kristof, consilier personal al primarului Robu și mai apoi city manager al orașului de pe Bega. Potrivit declarației de avere a acestuia, Kristof a făcut mai mulți bani în 2019 decât primarul Lugojului, precum și alți funcționari importanți din Primăria Timișoara.

Conform Tion.ro, lugojeanul a câștigat de la primărie în 2019, ca administrator public, aproape 120.000 de lei, mai exact 119.602 lei. A avut un salariu lunar de aproape 10.000 de lei, echivalentul a 2.000 de euro. Robert Kristof a mai dus acasă 9.451 de lei din închirierea unui bun, dar nu specifică despre ce este vorba.

Primarul Lugojului a declarat venituri de 180.000 de lei în 2019, dintre care 115.000 din indemnizația de edil șef al urbei. Robert Kristof a ajuns cunoscut odată ce a fost numit consilier personal al primarului Nicolae Robu, la 24 de ani, după ce fusese pus director al Incuboxx. A fost și consilier local din partea PNL, apoi a fost numit administrator public al orașului, după plecarea lui Sorin Drăgoi, funcție pe care o ocupă cu acte în regulă din noiembrie 2016, mai scrie Tion.

foto: Tion

Citiţi mai departe

Lugoj

Patru cazuri de coronavirus la Făget. Un bărbat a murit după o dublă pneumonie, deși în primă fază testul a ieșit negativ

Publicat

în

Probleme cauzate de coronavirus la Făget, după ce la nivel județean 34 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. În Orașul Castanilor, patru persoane au fost confirmate ca fiind pozitive în ultimele zile. Deocamdată autoritățile locale nu vorbesc despre un focar, ci despre cazuri particulare.

“Nu putem vorbi despre un focar, ci sunt cazuri particulare. Săptămâna trecută am avut un caz și mai avem trei, două ieri și unul alaltăieri. Sperăm că nu e focar, au mai fost pacienți la care s-a recoltat dar au fost negativi”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Marcel Avram.

Edilul a făcut precizări și despre situația bărbatului din Făget care, după ce a fost testat și trimis mai apoi la Timișoara, a murit în spital după o dublă pneumonie și un infarct.

“A fost testat la Făget la spital, acolo a fost găsit negativ. Mai apoi a fost trimis la Timișoara pentru că avea dublă pneumonie, iar acolo cred că l-au testat din nou. A murit după o zi de la un infarct până la urmă”, a mai precizat primarul din Făget. 

La nivel național, 777 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP, 10 timișeni au cerut până acum să fie externați din spitale chiar dacă au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus.

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite