Connect with us

Lugoj

VREMEA! Temperaturile scad si ploile vin la Lugoj in aceasta a doua saptamana de aprilie

Publicat

în

ploi ninsori lugoj zona de vest avertizare cod galben anmh joi vineri lugojeanul 2013După o săptămână în care înghețata a fost la mare căutare la Lugoj, iată că meteorologii nu au vești la fel de bune pentru locuitorii orasului pentru săptămână ce începe astăzi. Deși veștile nu sunt groaznice, se pare că frontul atmosferic se schimbă ușor, pe cer urmând să apară și norii, din ce în ce mai des, dar și precipitații ușoare, primăvăratice și răcoroase. Nu vă speriați însă, că zilele cu soare rămân zile cu soare și primăvara rămâne una foarte frumoasă și călduroasă în această parte de țară.

Marți de exemplu, soarele va persista pe cer până seara, când trebuie să se ascundă de noapte, iar temperaturile din termometre vor arăta cel mult 22 de grade la prânz și cel puțin 8 noaptea și dimineața. Cerul va fi senin pe toată durata zilei, ceea ce nu putem spune despre ziua de miercuri, când șansele de ploaie sunt foarte ridicate. De asemenea, miercuri scade și temperatura maximă, care ajunge la 14 grade Celsius, cea minimă fiind preconizată la doar 4 grade.

Joi, la Lugoj sunt așteptate rafale scurte de ploaie dimineața, dar atât, șansele ca acestea să apară pe restul parcursului zilei fiind practic inexistente. Temperaturile se mențin sub valoarea de 20 de grade, în ziua de joi urmând să avem o maximă de 17 grade și o minimă de 4 în oraș. Vineri, vremea se va prezenta la fel de instabilă, norii vor sta pe cer în mare parte din zi, iar temperaturile vor rămâne scăzute față de săptămâna trecută, cele mai ridicate fiind de 18 grade Celsius.

Weekend-ul din această săptămână se anunță unul schimbător de asemenea, ziua de sâmbătă fiind una caldă, cu maxime ce depășesc 21 de grade Celsius și minime ce nu coboară sub 8 grade, iar cea de duminică una ploioasă, în care temperaturile nu vor sări de 18 grade în termometre. De asemenea, vântul va fi și el prezent în majoritatea timpului în ultimele două zile ale săptămânii, acesta putând ajunge și la viteze de 20 de kilometri pe oră.lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lugoj

Harababura declarației. Autoritățile nu știu dacă putem merge din satele de lângă Lugoj la oraș fără document, în stare de alertă

Publicat

în

România a intrat deja în starea de alertă, care vine după 60 de zile de stare de urgență declarată din cauza coronavirusului. În această stare de alertă, se revocă unele restrângeri, cum ar fi cele legate de circulația persoanelor. Mai exact, nu mai este nevoie de declarația pe propria răspundere pentru deplasarea în interiorul localităților, dacă persoana are motive firești pentru a se deplasa acolo unde merge.

Confuzia rămâne însă în cazul navetiștilor. Aceștia pot teoretic să meargă la muncă din satele din jurul orașelor în orașe, sau în zonele industriale ale acestora, fără declarație. Confuzia vine din lege, care spun pe deoparte că doar 22 de municipalități din țară se încadrează în aceste prevederi, iar zona metropolitană este zona de 30 de kilometri în jurul orașelor mari din țară.

Tot în lege se prevede însă că sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Poliția Timiș a precizat pentru Lugojeanul.ro că sătenii care lucrează sau au alte treburi și vin în Lugoj au nevoie, bazându-se pe legea 351/2001, de declarație pe propria răspundere pentru deplasarea la locul de muncă, la cumpărături sau pentru alte motive întemeiate. Asta pentru că prefectura județului nu a inclus Lugojul pe lista cu orașe ce dispun de zone metropolitane, în ciuda faptului că mii de muncitori de la satele din zonă lucrează la Lugoj zi de zi.

Contactând reprezentanții prefecturii pentru un punct de vedere oficial, aceștia ne-au declarat că cel mai bine ar fi să citim ordinul Grupului de Comunicare Strategică. Acest document se contrazice însă cu ce spune poliția și prefectura, permițând deplasarea sătenilor de lângă orașul principal într-un perimetru de 30 de kilometri.

Pentru orice eventualitate însă, vă recomandăm să descărcați de aici declarația pentru starea de alertă și să o completați atunci când mergeți de la sat la Lugoj, pentru evitarea oricăror neplăceri.

foto: arhiva Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Lugoj

Termoscanere în mai multe locuri din Lugoj. Primăria pregătește sumele necesare achiziționării

Publicat

în

Primăria Municipiului Lugoj  pregătește alocarea sumei de 130 de mii de lei, pentru achiziția de tablete, pentru pentru mai multe școli din oraș, dar și pentru cumpărarea unor termoscanere.

„La ședința extraordinară de săptămâna viitoare a Consiliului Local, voi propune o sumă în jur de 130.000 lei pentru cumpărarea unor dispozitive de comunicații inteligente la unele școli. De asemenea, vom aloca bani pentru cumpărarea a 3 termoscanere, care vor fi amplasate la intrările de la: Primărie, Piața Agroalimentară Timișul și SPCLEP Lugoj”, arată primarul Francisc Boldea.

 

Citiţi mai departe

Lugoj

Trei migranți din Siria, depistați de polițiști lângă Lugoj

Publicat

în

Un grup de trei migranți din Siria au fost despitați de către polițiștii din Lugoj joi după-masa. Din primele informații, migranții nu ar avea asupra lor acte de identitate. Polițiștii lugojeni, aflați în patrulare, au dat peste cele trei persoane pe raza localității Coșteiu. Poliția de Frontieră a fost alertată, având în vedere că cei trei nu ar avea drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia din urmă se vor ocupa de soarta celor trei, urmând să îi preia și să verifice cum au ajuns în țară și traseul pe care l-au urmat.

Acum aproximativ două săptămâni, un alt grup de migranți a fost despitat în zona Coșteiului. Pe atunci, polițiștii din Belinț au dat de migranți, aceștia având asupra lor documente de călătorie. Agenții au chemat în sprijin jandarmii, care au facilitat întoarcerea grupului de 14 migranți în orașele în care au drept de ședere.

Citiţi mai departe

Cele mai citite