Connect with us

Administrație

VIDEO! Unul dintre candidatii la postul de primar de la Criciova anunta ca se vor cumpara voturi la alegeri

Publicat

în

costea gheorghe marian primaria criciovaCampania electorală se pare că îi împinge pe unii candidați la gesturi extreme, unul dintre doritorii la ocuparea postului de primar de la Criciova, care se va alege de asemenea cu ocazia alegerilor europarlamentare din 25, alegătorii din comuna timișeană urmând să primească mai multe buletine de vot cu acest prilej, postând un mesaj tulburător pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre Costea Gheorghe Marian, care a publicat pe internet o înregistrare video cu el, în care explică răspicat că se așteaptă la orice, de la mită electorală la furtul de voturi, la alegerile de duminică.

„Ne-am săturat să fim mințiți că nu sunt bani, când fondurile europene ne bat la ușă”, spune Costea în mesajul său video, fără să explice cetățenilor și care sunt metodele prin care el le va accesa, în cazul în care va ajunge în fotoliul de primar. „Oare ce se întâmplă cu acei oameni care vin să ne cumpere votul prin bani sau alte modalități și cheltuiesc sume extraordinar de mari?”, se întreabă candidatul PP-DD cu nonșalanță. „De unde își vor lua ei banii înapoi?”, se întreabă neîncetat acesta, declarând tot el că „Îi vor fura din primărie, de la fiecare persoană din localitate”.

Mai mult, deși condamnă furtul de voturi prin mita electorală, Costea îndeamnă electoratul să profite de cei care oferă bani, o masă caldă, haine, pixuri sau alte obiecte de campanie. „Sfatul meu este ca să profităm de fiecare persoană care vine să ne cumpere votul, crezând că noi suntem proști și nu știm”, concluzionează Costea Gheorghe Marian, care își invită susținătorii la urne duminică și îi roagă să voteze cu cel care le vrea acestora binele.

lugojeanul-news-everywhere,-everytime-banner

2 Comments

2 Comments

 1. boro

  20 mai 2014 at 21:55

  Are perfectă dreptate, domnul Costea. Banii pentru cumpărarea voturilor provin fie din bugetul loc ( sub formă mascată), sau de la diverși sponsori. Care mai apoi, vor beneficia de contracte cu Primăria din localitatea respectivă.

 2. un om cinstit

  11 iunie 2014 at 23:05

  din pacate lumea e interesata doar de oamenii care dau bani pentru votui . lumea vrea scandal, nu mai departe cel care a scris atricolul de exemplu ce exemplu de misoginism mai mare poate fii?
  Acest domn Costea a dat dovada ca vrea sa faca ceva iar cel care a scris articolul a vrut sa ce? Sa va fie rusine voua cei din presa voi deformati realitatea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Închis în urmă cu trei ani pentru reabilitare, bazarul se redeschide la fel cum a fost. De ce a eșuat proiectul

Publicat

în

Bazarul din Lugoj se redeschide oficial de marți, 07 iulie. Luni, comercianții au fost chemați pentru împărțirea meselor. Aceștia au fost extrem de surprinși să regăsească bazarul exact ca acum trei ani, când a fost închis pentru a fi reabilitat. În toamna lui 2017, primarul Francisc Boldea anunța începutul unei investiții care ar fi trebuit să transforme bazarul într-un loc civilizat, unde comercianții și cumpărătorii să nu se mai lovească de lipsa apei, căldurii sau a luminii.

“Comercianții vor avea, apă, căldură, lumină, pe perioada iernii, tot ce le trebuie. În proiectul de refacere a bazarului vor fi 36 de magazine, cu suprafața între 15 – 20 de m/p fiecare, din termopan, dotate cu tot ce este necesar. Noi am făcut proiectul pe 72 de magazine, dar 36 vor fi construite în prima fază, iar cheltuielile vor fi de circa un milion de lei”, a declarant, pe 17 octombrie primarul Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.ro.

Unii dintre comercianții care vând haine și alte mărfuri în bazar nu a fost prea bucuroși de ceea ce au găsit și de faptul că vor fi mutați aproape în aceleași condiții ca acum trei ani.

“Nu s-a făcut nimic. Sunt aceleași mese, ca și acum trei ani. Ce magazine? Nu e nimic construit! Vara murim de cald, iarna o să înghețăm de frig aici iară. Mai bine nu ne muta. A stat închis atâția ani degeaba”, spune una din femeile care vinde în bazar.

Primarul Francisc Boldea ne-a declarat că proiectul a fost blocat de către ISU Banat, pentru că Primăria nu a putut să asigure presiunea de apă cerută în instalațiile pentru stingerea incendiilor.

“Nu am primit aprobarea pe care am cerut-o de la ISU Banat pentru 36 de compartimente, de magazine. Noi am făcut proiectul și tot ce tine de noi, dar ne cere o presiune la instalația de apă care să fie de patru atmosfere. Meridianul nu ne poate da în scris acest lucru, pentru că ei nu oferă presiunea asta în Lugoj. Pentru asta ne-ar trebui patru hidranți, iar sistemul de pompare ar costa enorm de mulți bani. ISU Banat ne-a spus să-l refacem la forma initial, la care am avut autorizare și atunci a trebuit să facem fără compartimente”, spune primarul Lugojului.

Francisc Boldea susține că a fost nevoit să decidă mutarea comercianților din piață pentru că erau prea mulți pe metru pătrat  și nu se puteau respecta regulile impuse în această perioadă de pandemie

Citiţi mai departe

Administrație

Primăria Lugoj a inaugurat un ștrand… în piață! Cum explică administrația apariția unei gropi gigant

Publicat

în

Primăria din Lugoj a reușit să finalizeze construcția ștrandului… în piață! Este gluma care circulă de câteva zile pe rețelele sociale după ce în fața pieței agroalimentare din oraș, chiar în intersecția cu sens giratoriu, a apărut o groapă uriașă. Explicația? Reparații care durează în zonă din anul 2018, la rețeaua de apă și canalizare.

Excavatoarele au lucrat la foc continuu până să sape groapa gigant, care acum blochează mai multe străzi de acces spre piață. Șoferii revoltați trebuie să ocolească zona sau să parcheze pe unde apucă, dacă vor să ajungă la piață și să își cumpere cele necesare.

Administrația locală va monta în mijlocul intersecției un bazin de hidrocarburi, operațiunea neputând fi realizată din cauza ploilor din ultima vreme. Mai apoi, se va turna asfalt peste bazinul instalat, iar lucrurile vor reveni la normal. Așa cum e tradiția, cei de la primărie nu au știut să ne comunice când se vor termina lucrările.

Citiţi mai departe

Administrație

VIDEO Rachetele antigrindină au fost lansate împotriva unei furtuni în zona Lugoj

Publicat

în

Mai multe rachete antigrindină au fost lansate, joi seara, în zona Lugojului pentru a dispersa norii încărcați cu precipitații și care puteau revărsa asupra județului cantități însemnate de grindină și ploaie. Lansatoarele de rachete antigrindină, montate la Belinț, Recaș, Topolovăț, Buziaș și Lugoj, au fost puse în funcțiune chiar de la centrul de comandă situat în Iași.

De acolo, specialiștii au apreciat că lansarea rachetelor este utilă pentru a preveni căderi masive și periculoase de grindină. Lugojeanul a stat de vorbă cu unul dintre primarii care are montate rachete antigrindină pe raza comunei. Acesta spune că declanșarea lor a fost extrem de utilă joi seara.

“Dacă nu dădeau cu ele, pe românește, ne lua dracu. Sunt foarte bine gândite, unii spun că nu e bine că au dat, că la ei nu a plouat. Păi dacă nu dădeau, putea să fie nenorocire. Noi nu avem nicio implicare, doar că sunt la noi în sat pe drumul spre Babșa, în pășune. Ei, Ministerul Agriculturii, decid când și unde dau drumul prin centrul de la Iași. Sunt nouă rachete în lansator”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Gheorghe Laza, primarul din Belinț.

Începând cu orele 21, deasupra zonei Timișului de lângă Lugoj s-a abătut o furtună care a pus probleme mari autorităților la Arad și Timișoara. Meteorologii spun că și în acest weekend vom avea parte de fenomene meteo extreme, furtuni cu descărcări electrice și grindină, în tot județul Timiș.

Citiţi mai departe

Cele mai citite