Connect with us

Social

VIDEO Cum arată trenul privat care trece prin gara Lugoj: „Asta e normalitatea!”

Publicat

în

Două trenuri private, produse şi operate de o companie românească, circulă din luna decembrie 2017 pe rutele Arad-Timişoara-Craiova-Bucureşti şi retur, respectiv Bucureşti-Braşov şi retur. Unul dintre călătorii de pe ruta Timişoara-Bucureşti a catalogat condiţiile din trenul privat drept „spectaculoase”. „Asta e normalitatea”, a spus un alt tânăr.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Transcarpatic, un tren produs la Arad de Astra Vagoane şi operat de Astra Trans Carpatic, face furori printre călătorii care traversează România pe ruta Arad – Timişoara – Craiova – Bucureşti şi retur. Pus în circulaţie în luna decembrie a anului trecut, Transcarpatic face concurenţă serioasă trenului CFR care circulă pe ruta Timişoara – Bucureşti, punând la dispoziţia călătorilor vagoane de dormit cu toalete şi duşuri proprii. Astfel, trenul are cabine de lux dotate cu două paturi, chiuvetă, duş şi toaletă.

CFR vs Transcarpatic Un drum Timişoara – Bucureşti, la vagonul de dormit cu cabină de lux costă 216 lei, în preţ fiind incluse o cafea, o apă şi un sandwich. Un bilet pe aceeaşi rută, dar într-o cabină cu două paturi, chiuvetă proprie, dar duş şi toaletă la capătul holului costă 196 de lei, în preţ fiind incluse, de asemenea, o apă, o cafea şi un sandwich. Prin comparaţie, un bilet Timişoara – Bucureşti cu trenul CFR, într-un vagon de dormit, fără posibilitatea de a face duş, şi cu toaleta şi chiveta la capătul holului costă 227 de lei.

Un bilet la vagon, clasa a doua cu Transcarpatic costă 102 lei, în timp ce acelaşi bilet pentru un tren CFR costă 101 lei. Una dintre diferenţe este aceea că scanuele trenului privat (îmbrăcate în imitaţie de piele) sunt reglabile şi mai confortabile, iar în vagoanele trenului privat este internet wi-fi. Reţeaua funcţionează, însă, greu fiind chiar momente în care internetul nu este disponibil. O altă diferenţă majoră între trenul privat şi cel de stat este aceea că la Transcarpatic biletele pot fi achiziţionate din tren, fără costuri suplimentare, aşa cum este în cazul CFR. În plus, studenţii, elevii şi pensionarii beneficiază de aceleaşi reduceri ca pe trenurile CFR. Toate detaliile despre curse, tarife şi servicii pot fi găsite pe site-ul companiei care operează trenul privat www.astratranscarpatic.ro.

RETIM

Călător al trenului privat: „În sfârşit mă simt ca într-un tren normal”

Conductorul Mihail Nicolae a acceptat să facă o prezentare a trenului. Călătorii pe care i-am întâlnit în timpul filmării s-au declarat încântaţi de condiţiile pe care le au în trenul privat. „Arată super-bine. Faţă de ce am văzut până acum, e spectaculos. Nici nu se compară. Să ai duşul tău e cea mai tare idee că e curat şi miroase bine”, au spus doi tineri care şi-au luat bilet la vagonul de dormit.

„În sfârşit mă simt ca într-un tren normal. E prima dată. Mi se pare super, super fain. Sunt foarte curate”, a declarat un tânăr care şi-a cumpărat bilet la cuşetă. Reprezentantul companiei feroviare private a declarat că sunt zile în care sunt pasageri mai puţini pe ruta Arad – Bucureşti, dar sunt şi zile în care trenul este plin.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

O parte dintre angajații spitalului din Lugoj nu s-au vaccinat. Ar putea fi obligați să se testeze pe banii proprii

Publicat

în

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern, că împreună cu vicepremierul interimar Kelemen Hunor, cu ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila şi ministrul interimar de Interne, Lucian Bode, a semnat şi va depune în Parlament un proiect de lege prin care angajaţii din Sănătate nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, atât din sistemul public cât şi cel privat, vor fi obligați să se testeze pe banii proprii.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La spitalul din Lugoj există un procent destul de mare de angajați care încă nu s-au vaccinat. Lucian Cocoș, managerul spitalului, spune că aceștia nu pot fi obligați și momentan e decizia lor dacă vor face sau nu vaccinul. „În momentul de față nu există un act legislativ care să oblige personalul să se vaccineze. La noi circa 70 la sută s-au vaccinat, ceilalți e opțiunea lor”, a spus Cocoș.

Directorul spitalului spune că dacă s-ar ajunge ca personalul nevaccinat să nu mai poată să lucreze, în acest moment s-ar putea face față, pe termen scurt, cu cei vaccinați.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Primul eveniment public în cea mai recent renovată clădire din Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Are loc primul eveniment public în cea mai recent renovată clădire din Lugoj. Astfel, lugojenii vor putea admira interiorul clădirii fostei prefecturi, aflată de câțiva ani într-un amplu proces de reabilitare. La final de lucrări, investitorii vor ca aici să funcționeze un mall, dar și spații de birouri și de locuit.

Evenimentul va fi o expoziție de artă, urmând să se desfășoare în perioada 15-30 octombrie la Palatul Lugoj, așa cum a fost redenumită clădirea. 

“Suntem mândri să găzduim prima expoziție de artă în cadrul Palatului Lugoj. Timp de două săptămâni, între 15-30 octombrie 2021, vă invităm să vă bucurați de Imago, Viziuni în Tranziție, expoziția studenților secției foto-video a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara”, scriu organizatorii.

RETIM

Accesul este liber pentru toată lumea care este interesată de artă. Palatul Lugoj se află în Piața Iosif Constantin Drăgan, numărul 9.

Citiţi mai departe

Social

Rate de vaccinare mici la Lugoj și în comunele din zona de est a județului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Autoritățile au publicat date noi despre ratele de vaccinare din toate orașele și comunele din Timiș. Potrivit acestora, la Lugoj s-au vaccinat 13.447 de oameni sau 28,97% dintre locuitorii orașului. Situația stă un pic mai bine la Timișoara, unde 37,74% dintre locuitori, 122.802 persoane s-au vaccinat împotriva virusului pandemic.

În schimb la satele din Timiș, numărul persoanelor imunizate este extrem de mic, spun reprezentanții DSP. Acesta este și unul dintre motivele creșterii alarmante de cazuri grave, foarte multe persoane ajungând bolnave la spital, acolo unde nu mai sunt locuri pentru tratament de specialitate.

La Bara, de exemplu, s-au vaccinat doar 40 de oameni, adică 12,86% dintre cetățeni. La Balinț s-au imunizat 253 de oameni, 16,43% dintre cetățeni. La Coșteiu au fost imunizați 724 de persoane, adică 18,66% dintre cetățeni, iar la Boldur s-au imunizat 563 de cetățeni, 24,09% dintre toți locuitorii comunei.

RETIM

Stau prost la capitolul vaccinare cei din Darova, cu doar 10,14% persoane vaccinate, Mănăștiur, 14,45%, Ohaba Lungă, 11,31% și Știuca, 9,37%. Codașele clasamentului sunt localitățile Bârna, 4,25% și respectiv Pietroasa, 3,87% persoane vaccinate din totalul comunității.

Citiţi mai departe

Social

Cu un simplu SMS poți ajuta la salvarea vieții unui tânăr tătic, din Lugoj

Publicat

în

Nicolae are doar 26 de ani, o familie frumoasă și absolut toată viața înainte… Din păcate însă, un diagnostic crunt apasă pe umerii săi: Limfom Limfoblastic T, cel mai agresiv tip de cancer localizat între plămâni și inimă. Nicu are mare nevoie de sprijinul nostru! Doar imaginați-vă cum ar fi ca într-o zi să fiți smuls de lângă familia dumneavoastră, de lângă cei dragi, și obligat să înfruntați o boală nemiloasă…

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Până în data de 15 OCTOMBRIE poți dona pentru Baciu Nicolae și prin SMS. Trimite un SMS la 8837 cu textul “NICU” și donează 2 EURO pentru el❗️
Donații se pot efectua online și pe site-ul Asociației „SPRO”: https://www.sperantapentruromania.ro/cause/baciu-nicolae/
✅Doneaza rapid prin Revolut la: 0766 365 833 sau https://revolut.me/sperantaromania
✅Doneaza rapid prin BT Pay la: 0766 365 833
✅Doneaza prin firma, redirectioneaza 20% din impozitul pe profit al firmei tale, aici: https://www.sperantapentruromania.ro/directioneaza-20/
Pentru detalii suplimentare va rugăm să ne contactați:
➡Telefon:0771.368.209 (Galea Izabela)
➡Email: infosperanta@gmail.com

Nu sta nepăsător, hai să ajutăm!

Donațiile efectuate prin transfer bancar, Revolut si BT Pay se vor actualiza în lista donatorilor în 7-14 zile de la momentul intrării în contul nostru. Donațiile prin BRD se vor actualiza în 15-30 de zile. Dacp doresti sa rămâi anonim selectează ANONIM. Numele tău va apare în lista donatorilor de la cazul specificat în extrasul de cont. Daca nu ai specificat un nume, donația va fi publicată în lista generală a donatorilor.

 

RETIM

Numele meu este Nicolae și am 26 de ani. Sunt căsătorit cu o femeie minunată și mi-am întemeiat o familie. Avem un băiețel pe nume Erik de doar câțiva anișori, care este raza noastră de soare. Viața noastră era simplă și foarte normală…până când…nu a mai fost așa…

Din păcate, toate momentele pe care ar trebui să le petrecem împreună ne-au fost răpite de aflarea unei vești crunte. În urmă cu puțin timp am fost diagnosticat cu Limfom Limfoblastic T, cel mai agresiv tip de cancer localizat între plămâni și inimă.  Cred că vă puteți închipui gravitatea situației…

Doar imaginați-vă cum ar fi ca într-o zi să fiți smuls de lângă familia dumneavoastră, de lângă cei dragi, și obligat să înfruntați o boală nemiloasă.

Aflarea veștii a fost un real șoc, atât pentru mine, cât și pentru familia mea, deoarece nimeni nu se aștepta ca anii tinereții să ne fie marcați de o astfel de boală cruntă. De urgență am apelat la o clinică privată din Viena, care a acceptat să mă ajute. Fiind o formă foarte agresivă de limfom non hodgkin, trebuie să urmez o linie de tratament foarte intensă, compusă din mai multe etape, incluzând în principal chimioterapia. Șansele de supraviețuire sunt de 80% dacă urmez acest tratament.

Fiind o tumoră de dimensiuni mari, pot apărea o serie de complicații, care vor necesita intervenția imediată a medicilor. Din acest motiv eu va trebui să rămân la Viena pe toata durata tratamentului, la Wiener Privat Klinik. Costul estimativ primit de aici este de 140.000 euro.

Nu mă gândeam vreodată că viața mea va ajunge să coste o asemenea sumă de bani sau de fapt, că va ajunge să depindă de o sumă de bani. Din acest motiv apelez la dumneavoastră. La empatia tuturor celor care doresc să simtă alături de mine și de familia mea în aceste momente. Pentru noi, orice mică donație are însemnătate!

Este foarte dificil să lupți cu o astfel de boală. Într-unele zile te trezești plin de speranță, determinare și tărie, iar în unele dimineți, te simți descurajat și extenuat. Însă apoi îți amintești motivul pentru care lupți. Pentru viața ta. Pentru familia ta. Pentru viitorul care vă stă înainte.

Nu îmi pot imagina să nu mă aflu lângă Erick, băiețelul nostru, în prima zi de școală. Sau să nu îi fiu alături în cele mai dificile momente ale vieții. Să fiu prezent la nunta lui, iar apoi să mă bucur de nepoții mei. Nu îmi pot imagina ca toate aceste lucruri frumoase să îmi fie răpite.

Îmi doresc să lupt și să înving!

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite