Connect with us

Politică

Victor Ponta vine la Lugoj. PRO Romania își anunță candidații pentru mai multe localități din zonă

Publicat

în

Victor Ponta, președintele PRO România, va ajunge la Lugoj, vineri, în jurul orei 14.00. Alături de el se va mai afla și Adrian Pau, coordonatorul partidului pentru zona de vest.  Reprezentanții Pro România vor susține o conferință de presă, în care vor fi prezenta și candidații la funcția de primar pentru Lugoj și comunele din zonă.

„O să prezentăm candidații partidului pentru alegerile locale. Pentru Lugoj, avem mai multe variante, rămâne să vedem care va fi opțiunea finală”, a declarat Lucian Ursulețu, purtătorul de cuvânt PRO România.

RETIM

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Copleșit de emoții, la lansare, Erwin Floroni a fost luat la dans de Elena Lasconi VIDEO

Publicat

în

Înainte să-și țină discursul, cu ocazia lansării pentru funcția de primar din Lugoj, candidatul USR Erwin Floroni a fost copleșit de emoții. Prezentă pe scenă, Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a sesizat momentul și a întrerupt ceremonia cu un gest prin care să destindă atmosfera. S-a dus la microfon și după ce a cerut aplauze pentru părinții lui Floroni, care se aflau în sală, l-a luat la dans pe Ewin Floroni.

RETIM

Și după dansul cu Elena Lasconi, emoțiile nu l-a părăsit pe Floroni. La finalul discursului recunoștea că e una din cele mai emoționante seri din viața sa.

 

Citiţi mai departe

Politică

Erwin Floroni deschide competiția pentru funcția de primar: „Vă place cum arată orașul? Trebuie să lucrăm împreună să găsim soluții”

Publicat

în

Medicul Erwin Floroni, fostul manager al spitalului din Lugoj, și-a anunțat oficial, joi seară, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Lugoj. Într-o sală a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”, Floroni a fost susținut de membri importanți ai partidului său.

Pe scenă, alături de el, au urcat Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, Cătălin Drulă, președintele USR, și Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Obiectivul anunțat de USR este să-l susțină pe Floroni pentru a câștiga alegerile pentru funcția de primar și pentru a obține majoritatea în Consiliul Local. Emoționat, Floroni și-a început discursul prezentându-se.

RETIM

„Am venit în Lugoj acum 18 ani pentru a practica chirurgia, deci, practic, anul acesta împlinesc două decenii aici. Am venit după ce am absolvit rezidențiatul și am trecut prin toate etapele, de la rezidențiat până la a deveni doctor în medicină în acest an. Am devenit directorul spitalului în 2017, o perioadă dificilă deoarece am preluat spitalul în cel mai dificil moment din istoria sa, în plină pandemie, când nimeni nu știa cum să facă față situației. Cu toate acestea, am reușit să menținem spitalul funcțional și să aducem oamenii alături de noi, iar mulți dintre aceștia sunt aici în sală. Perioada în care am condus spitalul a fost una dificilă. Am preluat un spital cu datorii, cu un contract dezavantajos cu Casa de Asigurări de Sănătate, cu proiecte proaste și contracte nefavorabile cu furnizorii de medicamente și materiale. Spitalul, fiind în datorii, atrăgea și mai multe datorii. Cu toate acestea, am pus în prim plan actul medical și am reușit să aducem îmbunătățiri, dar acest lucru a presupus cheltuieli suplimentare și creșterea datoriilor. Cu o gestionare atentă a resurselor și un management eficient, am reușit să renegociem contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate și cu furnizorii, ceea ce a dus la îmbunătățiri semnificative. Apoi au apărut creșterile salariilor, care nu au fost acoperite de Casa de Asigurări, și am fost nevoiți să căutăm soluții pentru a plăti angajații. Și acest obiectiv l-am atins”, a declarat Floroni.

Candidatul USR la funcția de primar a subliniat că nu intenționează să intre în conflicte în această campanie, ci este hotărât să facă tot ce este posibil pentru oraș. De asemenea, el i-a îndemnat pe lugojeni să-l sprijine în transformarea Lugojului într-un oraș modern, asemenea celor conduse de primarii USR, Elena Lasconi și Dominic Fritz.

„Toate orașele au proiecte de dezvoltare. În câțiva ani, aceste orașe se transformă și devin de nerecunoscut. Vă place cum arată orașul nostru? Nici mie nu îmi place. Cu toții avem soluții la îndemână! Adesea, aceste soluții sunt la îndemâna noastră, dar nu le vedem. Avem soluții! Dar nu le pot găsi doar eu. Am nevoie de sprijinul vostru. Fiecare locuitor, din fiecare cartier, cunoaște problemele locale și are idei pentru soluționarea lor. Trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi aceste soluții. Pentru a construi, avem nevoie de pace și cooperare. Nimic nu poate fi construit într-un mediu conflictual. Trebuie să depășim orgoliile personale, să ne așezăm la masa negocierilor și să lucrăm în beneficiul comunității în care trăim”, a mai subliniat Erwin Floroni.

După discurs, atât Floroni cât și ceilalți reprezentanți ai partidului au stat zeci de minute la discuții cu lugojenii, în foaierul Teatrului „Traian Grozavescu”.

Citiţi mai departe

Politică

Erwin Floroni își lansează candidatura pentru funcția de primar de la Lugoj VIDEO

Publicat

în

Medicul Erwin Floroni își lansează candidatura, joi, 28 septembrie 2023, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Floroni este președintele USR Lugoj, partid din partea căruia va și candida, anul viitor.

În cadrul evenimentului de lansare a candidaturii vor fi prezentate platforma și viziunea lui Erwin Floroni pentru viitorul municipiului Lugoj. Pentru a marca acest moment, la Lugoj vor ajunge și Cătălin Drulă, președintele USR, Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara și Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel.

RETIM

Colega noastră, Daniela Decean, l-a avut invitat la podcastul „Direct la subiect”, unde au discutat despre traseul profesional pe care l-a parcurs până astăzi, despre aspirațiile politice pe care le are și mai ales despre cum ar schimba situația actuală în care se află Lugojul. Întreaga discuție, mai jos:

 

Citiţi mai departe

Politică

VIDEO Un proiect care cuprinde Lugojul, urgență majoră pentru Europa. A primit deja finanțare

Publicat

în

Subiecte de interes major pentru Uniunea Europeană și NATO au fost dezbătute cu pasiune astăzi, în cadrul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, sub motto-ul „Investind într-un mâine rezilient”, găzduit la Palatul Parlamentului. Evenimentul de prestigiu a adunat lideri politici, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile pentru a discuta strategiile și proiectele ce vor da un imbold semnificativ economiilor europene și pentru a asigura o mobilitate militară eficientă pe Flancul Estic al NATO.

Una dintre cele mai așteptate discuții s-a concentrat pe două proiecte transnaționale de o importanță vitală: Rail2Sea și Via Carpatia. Acestea sunt menite să îmbunătățească semnificativ conectivitatea între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee, consolidând astfel infrastructura rutieră și feroviară esențială pentru regiune.

RETIM

Proiectul Via Carpatia va juca un rol crucial în transformarea rețelei rutiere din România. Acesta va aduce rute de transport moderne și eficiente care vor trece prin țara noastră pe sectoare de drum de mare viteză, inclusiv legături de mare importanță cum ar fi Oradea – Arad și Lugoj – Calafat. Aceste noi trasee vor facilita transportul de bunuri și persoane într-un mod mai rapid și mai sigur.

Via Carpatia (sau Via Carpathia) este un traseu transeuropean aflat în implementare, care va face legătura între Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Egee. Traseul va începe în Lituania, la Klaipėda, continuă în Polonia, pe ruta Białystok – Lublin – Rzeszów, în Slovacia la Presov – Koszice și în Ungaria prin Miskolc – Debrecen. În prezent este planificată să se deschidă în 2025. Partea poloneză a Via Carpatia a fost denumită în 2021 după defunctul Președinte Lech Kaczyński.

Pe teritoriul României traseul va avea două direcții, una spre portul Constanța, pe ruta Episcopia Bihor – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Făget – Deva – Orăștie – Sibiu – Pitești – București – Constanța – Marea Neagră și alta spre frontiera româno-bulgară la podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, pe ruta Episcopia Bihor – Oradea – Arad – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Herculane – Orșova – Drobeta Turnu Severin – Vînju Mare – Calafat, cu ramificația proiectului Via Carpatia spre frontiera sudică a Uniunii Europene.

 

 

Citiţi mai departe

Cele mai citite