Connect with us

Food

Unde gasesti si cum prepari cea mai frageda carne din Lugoj

Publicat

în

Orice ati face in acest moment, opriti-va. Bun, pasul al doilea, urcati-va in masina. Pasul trei: conduceti pana la Kaufland, magazinul ala mare de pe Timisorii, cu un K rosu deasupra. Pasul numarul patru: mergeti pana in capatul magazinului, la frigidere, si luati una bucata de cutie de steak de vitel, asa cum este prezentata in poza de mai sus.

Pasul 5: mergeti acasa si incingeti BINE DE TOT o tigaie non-stick, se stie. Pasul 6: scoateti bucatile de carne si taiati grasimea de pe margini, dupa care tapetati cu servetele de bucatarie, sa ramana putin spre deloc lichid.

In pasul sapte, puneti pe carne piper si atat deocamdata. Pasul opt, cand s-a incins bine de tot tigaia, in care ati pus un strop de ulei, puneti bucatile de carne, care trebuie sa sfaraie tare tare tare la contactul cu plita incinsa.

In pasul cu numarul 9, uitati-va la ceas si, cand a trecut un minut, intoarceti carnea pe partea cealalta, dati incet la foc, acoperiti si mai tineti carnea pe foc un minut si jumatate.

Pasul 10: scoateti carnea pe un fund de lemn si acoperiti-o cu un capac, lasand-o sa se odihneasca doua minute. Pasul unspe, taiati carnea bucatele bite-sized, pe lung, contra striatiilor. Pasul 12: cu o sare de mare de buna calitate, sarati carnea ca Salt Bae.

Ultimul pas, 13, e unul cu noroc: puneti-va la masa, singuri, ca nu vreti sa impartiti cu nimeni asa ceva, si mancati cea mai frageda carne din tot magazinul Kaufland si poate dintre toate carnurile pe care le puteti cumpara la aceasta ora in Lugoj. Felicitari, ti-ai schimbat viata pentru totdeauna.

Pofta mare!

1 Comment

1 Comment

  1. Iuliana

    6 iulie 2017 at 13:05

    pentru cine ii place carnea de vita, ca la romani nu prea se mananca….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Best

Cea mai buna inghetata (ambalata) din Lugoj

Publicat

în

Aici va spuneam cum a ajuns cea mai apreciata inghetata din America la Lugoj, mai exact la Kaufland. Inca ne mentinem parerea, ca e bine si corect ca au asemenea sortiment de inghetata a ajuns in orasul nostru si ca inca e la vanzare la magazin, fapt ce arata ca e cumparat si apreciat. Totusi, am gasit o inghetata ambalata care credem noi ca este si mai buna decat Ben&Jerry’s.

Se numeste Helado Dulce de Leche de la Sol Mar, o firma care produce chestii doar pentru Lidl, pentru ofertele lor din Saptamana Iberica. Inghetata asta e foarte dulce, asa ca daca nu sunteti mari fani ai gustului extrem de dulce, nu o cumparati. E facuta din dulce de leche, asa cum ii spune si numele, care este un caramel dens si foarte puternic, facut din lapte.

Ca si consistenta, se apropie izbitor de mult cu cea a gelato-ului, ceea ce va va surprinde cel mai tare. E ideala ca desert servita simplu, sau de ce nu, alaturi de alte prajituri sau clatite. Costa 11,99 de lei si o gasiti pana la finalul lunii la Lidl, daca mai aveti noroc sa nu se termine. E delicioasa si e musai sa o incercati!

Cea mai buna inghetata proaspata din Lugoj o gasiti stiti voi unde.

Citiţi mai departe

Best

Saptamana Iberica la Lidl, ce am gasit interesant

Publicat

în

Cu mult curaj si clima data la maxim in masina, de parca eram intr-un avion, am pornit zilele trecute spre Lidl, acolo unde are loc Saptamana Iberica. Daca nu stiati, Lidl are periodic campanii cu produse din anumite zone ale lumii, denumite “Saptamana Iberica”, “Saptamana Scandinava”, Saptamana Americana” si asa mai departe.

De aceasta data, la Saptamana Iberica, adica dedicata Spaniei, au fost mai multe produse care ne-au facut cu ochiul, insa ne-am decis asupra a patru dintre ele: jamon iberic, inghetata cu Dulce de Leche, chorizo si un suc natural din ananas, pepene, struguri si lamaie.

Sa le luam pe rand, incepand cu cele mai bune, adica jamonul si inghetata. Jamonul, la 16 lei sfertul de kilogram, nu poate fi chiar jamon iberico, dinala atarnat prin macelariile din Barcelona, pentru ca acela e mult mai scump. Totusi, la gust, e asemanator cu un jambon (a se citi „sonc de casa”) de calitate facut acasa, asa ca isi merita pe deplin banii. E usor afumat si uscat, asa ca merge de minune la platourile cu mezeluri sau pentru servit alaturi de un vin rosu de calitate.

Inghetata cu Dulce de Lechee, care e un fel de caramel mai gros facut din lapte, este probabil cea mai buna inghetata din cate am gustat la Lugoj. E dulce pana la refuz, dar are si o consistenta speciala, ca de gelato, fapt ce o face deosebita. Costa 12 lei jumatate de kilogram, dar merita banii, parerea noastra.

Am cumparat si chorizo, care e mezelul favorit al spaniolilor. Il pun in paella, in oua la micul dejun, in orice preparat posibil, pentru ca gustul iute si bogat da oricarei mancari o savoare aparte. 5,5 lei a costat si sincer, nu a fost la fel de bun ca ultima data cand la Lidl a avut loc Saptamana Iberica. Gustul a fost mai “linistit”, aroma nu la fel de intensa, parca ii lipsea ceva din aroma.

Cel mai neobisnuit la gust a fost sucul de ananas, pepene, struguri si lamaie. O combinatie nefireasca, care nu a fost neaparat rea la gust, dar de la care, la 10 lei sticla de 0,75 de mililitri, aveam alte asteptari. Macar e suc 100% din fruct, sau cel putin asa spun producatorii pe ambalaj.

Voi ce ati incercat de la Saptamana Iberica?

Citiţi mai departe

Best

PONT: Salata delicioasa cu doar 5 lei, gata in 5 minute

Publicat

în

Pentru ca ne-a certat cineva la telefon ca punem prea multe articole cu pizza, steak-uri si alte mancaruri grele, am decis sa amanam pentru maine episodul 7 din Cea Mai Buna Pizza Din Lugoj si sa va recomandam azi o salata. Mai exact, vorbim despre o salata pe care o puteti face foarte usor acasa sau la birou, iar toata afacerea o sa va coste vreo 5 sau 6 lei.

In toate magazinele din Lugoj gasiti salate spalate si impachetate frumos, in pungi transparente, de la diferiti producatori. Noi am incercat recent salatele Eisberg, care costa in jur de 3 lei si pentru care gasesti si dressing pe acelasi raft, la 2 lei pachetelul. Am luat de la Kaufland, de unde nu am putut pleca fara o bagheta frantuzeasca, pentru crutoane.

Ca sa o prepari, nimic mai simplu: pui salata intr-un bol, adaugi apoi pachetul de dressing, o rosie si niste branza sarata, nu foarte multa, doar pentru gust si amesteci bine. Daca ai timp, prepari rapid o mana de crutoane din bagheta si aia e, ai doua portii mai mici sau o portie uriasa de salata de toata frumusetea.

Daca vreti sa mancati salata in oras, aveti AICI top trei recomandari Lugojeanul. Despre salatele Eisberg cititi AICI. Pofta mare tuturor!

Citiţi mai departe

Cele mai citite