Connect with us

Actualitate

Un polițist lugojean se judecă cu IPJ Timiș. Destituit, după ce a fost bănuit că a „scurs” informații despre plimbările cu mașina de serviciu făcute de șeful IPJ

Publicat

în

Ziarul Libertatea dezvăluie astăzi, 05 octombrie, povestea unor polițiști din IPJ Timiș, care au dat în judecată instituția deoarece consideră că împotriva lor s-a comis un abuz. 

RETIM

Printre aceștia se află și un polițist lugojean. Este vorba despre comisarul șef Ovidiu Răchită, un ofițer cu o experiență îndelungată în cadrul IPJ Timiș, care contestă retrogradarea sa și acuză că i-au fost încălcate drepturile într-un caz de presupusă dezvăluire de informații. Motivul retrogradării sale ar fi fost că a fost doar bănuit că a „scurs” informații despre plimbările cu mașina de serviciu făcute de Alin Aurelian Petecel, șeful IPJ Timiș, mai exact că a realizat fotografii cu mașina parcată la vila de lângă lacul Surduc.

Răchită povestește că în data de 17 august 2023, a fost emisă o dispoziție de retrogradare din funcția sa de comisar-șef și șef de birou, o măsură care echivala practic cu destituirea din funcție. Cu toate acestea, polițistul susține că nici până în prezent nu i s-a comunicat oficial motivul pentru care a fost acuzat și s-a simțit că i-a fost încălcat dreptul la apărare.

AUTOLIV

Într-o declarație dată ziarului Libertatea, Răchită a afirmat: „Mi-a fost încălcat dreptul la apărare. Eu nu am luat niciodată la cunoștință de ce sunt acuzat pentru că m-am prezentat cu avocat ales, care nu avea aviz pentru lucrări de secret, dar care a solicitat avizarea și a primit acest drept. Dar cei care m-au cercetat nu au avut răbdare, motivând că se grăbesc, la indicațiile șefului IPJ Timiș”.

Se gândește la pensionare: „Nu vreau să mai aud de Poliție niciodată”

Polițistul Ovidiu Răchită are o carieră de peste două decenii în cadrul IPJ Timiș, fiind în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din 2005. Din 2016, el ocupă funcția de comisar-șef și șef de birou și este unul dintre cei mai vechi ofițeri.

Răchită a adăugat: „Au fost numiți în comisia de control, cercetare prealabilă și consiliu de disciplină oameni loiali șefului IPJ Timiș, oameni care mereu sunt recompensați de acesta cu salarii de excelență, oameni care își petrec vacanțele împreună cu șeful IPJ Timiș.”

La 43 de ani, Răchită spune că se gândește la pensionare. „Sunt un om puternic, care și-a înmormântat soția și copilul de 3 ani în 2017. Și voi trece și peste abuzurile săvârșite de acest om mic, care nu a respectat suferința prin care am trecut, care m-a hărțuit fără vreun motiv, folosindu-se de funcția pe care o deține, care i-a instigat pe acoliții săi împotriva mea fără motive”, spune el. De ce pensionare? „Vreau să fiu sănătos, să mai trăiesc să îmi văd fetița din a doua căsătorie crescând”. Concluzia sa e dură: „Nu vreau să mai aud de Poliție niciodată. Și regret că mi-am pierdut timpul în această instituție în care ar trebui să se respecte legea”.

Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Se deschide șantierul pentru construirea tunelurilor de pe tronsonul lipsă de la autostrada A1 Lugoj – Deva

Publicat

în

Reprezentanții asocierii de firme responsabile cu execuția secțiunii lipsă a autostrăzii A1 Lugoj – Deva, lotul 2, au dat startul operațiunilor în șantierul din zona unde vor fi construite tunelurile. Utilizând se folosesc echipamente și utilaje specializate, pentru activitățile de amenajare a terenului pentru drumul tehnologic, o etapă crucială pentru realizarea infrastructurii necesare construcției.

RETIM

Zona desemnată pentru construcția tunelurilor prezintă provocări semnificative, în special după perioada de iarnă, când pământul este saturat cu apă, ceea ce complică accesul și lucrările de terasament. Cu toate acestea, reprezentanții asocierii de firme sunt hotărâți să facă față acestor obstacole și să ducă la bun sfârșit proiectul, transmite DRDP Timșoara

Drumul tehnologic creat pentru aceste lucrări nu este folosit doar de constructori, ci și de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Timiș, prin Ocolul Silvic Făget, care desfășoară activități de eliberare a amplasamentului. Acest aspect subliniază colaborarea interinstituțională și necesitatea unei planificări atente pentru a asigura succesul proiectului.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Actualitate

Un lugojean a fost reținut după ce a fost prins de polițiști de două ori conducând fără permis

Publicat

în

În cursul zilei de 29 februarie a.c., polițiști Biroului Rutier Lugoj sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au reținut un bărbat, în vârstă de 35 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere (2 acte materiale).

RETIM

În fapt, la data de 29 februarie a.c., în jurul orei 06:00, polițiștii l-au depistat pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Salcâmului din municipiul Lugoj.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

AUTOLIV

La data de 11.11.2023, bărbatul de 35 de ani a mai fost depistat pe strada Ion Neculce din municipiul Lugoj de către polițiști în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

În cursul zilei de astăzi, în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

Citiţi mai departe

Actualitate

Polițiștii lugojeni au reținut o femeie dată în urmărire internațională pentru proxenetism

Publicat

în

În cursul zilei de 27 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au depistat în apropierea pieții Victoriei din Lugoj o femeie, în vârstă de 23 de ani, urmărită internațional.

RETIM

Față de aceasta, autoritățile judiciare din Belgia au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

Femeia a fost predată Serviciului de Investigații Criminale Timiș, fiind prezentată procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

AUTOLIV

Citiţi mai departe

Actualitate

VIDEO Un cârd de lebede și-au făcut sălaș pe o baltă de la Tapia. Păsările oferă zilnic un adevărat spectacol

Publicat

în

FOTO/VIDEO Dan Cristian Stanciu/facebook

În ultimii ani, râul Timiș și bălțile de lângă Lugoj au devenit scena unui spectacol extraordinar. Familii înregi de lebede albe își fac apariția aici în fiecare iarnă. Acest fenomen remarcabil s-a repetat an de an, iar acum a devenit o tradiție în zonă. Zilele trecute un locuitor al satului Tapia a surprins un cârd impresionant de lebede pe o baltă de lângă Timiș.

RETIM

Lebăda albă, cunoscută științific sub numele de Cygnus olor, este o specie cu o semnificație aparte în lumea naturală. Protejate de lege în numeroase țări, inclusiv în România, aceste păsări au un rol crucial în menținerea echilibrului în ecosistemele acvatice și în conservarea biodiversității.

De obicei, lebedele albe preferă zonele cu apă mai caldă și locuri unde nu există gheață sau valuri puternice. Cu toate acestea, comportamentul lor s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, iar experții cred că acest lucru este legat de schimbările climatice.

AUTOLIV

Iernile din zona Lugojului au devenit mai blânde, cu perioade mai scurte de ger și mai puține înghețuri. Aceste condiții prielnice lebedelor le permit să rămână în zonă pe tot parcursul sezonului rece, găsind aici condiții ideale pentru supraviețuire.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează cu privire la hrănirea lebedelor. Este important să nu le oferim hrană, pentru a nu le afecta capacitatea de a se hrăni singure în sălbăticie. Deși poate părea tentant să le hrănim cu bucăți de pâine, acest obicei poate avea consecințe negative asupra sănătății lor. Pâinea nu este o hrană naturală pentru aceste păsări și poate cauza probleme digestive și de sănătate.

Dacă totuși doriți să le oferiți hrană, cerealele sunt o opțiune mai sănătoasă și mai potrivită pentru nevoile lor nutritive.

Citiţi mai departe

Cele mai citite