Connect with us


Politică

Un nou candidat pentru funcția de primar de la Lugoj, din partea partidului condus de Maria Grapini

Publicat

în

Partidul Puterii Umaniste, condus de Maria Grapini, și-a lansat astăzi, în Parcul „George Enescu”, candidatul la funcția de primar. Acesta este Ioan Teca, fostul șef al Garnizoanei militare. Candidatul PPU, a declarat că s-a decis să candideze pentru că este un om apreciat de comunitate.

„În primul rând sunt o persoană activă. Atât cât am activat, mi-am desfășurat activitatea în condiții bune și apreciate, dar dincolo de asta am avut activități extracurriculare apreciate de întreaga comunitate, activități care au condus către dezvoltarea identității naționale și a ființei. Într-un cuvânt am mers pe pilonul patriotic, o componentă din ce în ce mai puțin dezvoltată în zilele noastre. Trecând în altă situație, consider că nu este normal să stau pe margine. Vreau să mă implic și cum spuneam este o datorie de onoare, o datorie morală față de Dumnezeu, care m-a ajutat să ajung în vârful unei piramide, unei structuri și vreau să-mi dezvolt principiile mai ales tinerei generații, care este bineînțeles continuatorul de mâine al nostru din toate planurile”, spune Teca.

Candidatul PPU a vorbit și despre proiectele pe care vrea să le dezvolte dacă ajunge primar.

„Am o viziune de urbanism foarte bună. Pe două componente mă voi axa: fluidizarea traficului și câteva obiecte de foarte mare importanță, obiecte de artă, care vor dura decenii dacă sunt bine întreținute. Lugojul este obligat în acest moment să aibă doar două poduri, Lugojului îi trebuiesc patru poduri. Curățenia și spațiile verzi știm cu toții că lasă puțin de dorit. Aici mă voi implica direct. Mă gândesc foarte serios la mărirea organigramei acestor două sectoare de activitate. Știu mai multe detalii, nu este cazul acuma, dar nu este posibil ca doar câteva motocoase să asigure necesarul la suprafața urbei. Cultura și tradițiile vor fi de mare importanță pentru mine, pentru că prin cultură ne păstrăm identitatea și este pilonul care dăinuie”, a mai declarat proaspătul candidat.

Maria Grapini a spus că îl apreciază pe Ioan Teca, care deși pensionar, a decis să se implice să schimbe lucrurile la Lugoj.

„Candidatul nostru a lucrat toată cariera în armată, a fost comandatul garnizoanei de artilerie. A ieșit la pensie și și-a asumat să facă ceva pentru oameni. E absolut extraordinar, pentru că putea să stea frumos acasă și să nu se implice. A venit cumva pe sloganul nostru al Partidului Umanist și anume <<Implică-te, schimbarea vine de la tine>>. Acum, pentru campania asta am ales sloganul <<Stop abuzurilor>>, pentru că foarte multe sesizări primim. Il susțin, este nou în politică, însă eu nu cred că vechimea în politică este importantă, este important caracterul omului, principiile corectitudinea și un om organizat, așa cum a fost ca și comandant de garnizoană sunt convinsă că va putea să facă lucruri bune, alături de cetățeni, împreună cu cetățenii. Îmi pun speranța că la Lugoj va apărea o schimbare. Noi Partidul Puterii Umaniste vrem să contribuim la schimbarea de care avem atâta nevoie în România”, a declarat Maria Grapini.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

O lugojeancă pe locul al treilea pe lista USRPLUS Timiș, pentru Senat, la alegerile parlamentare

Publicat

în

Lugojeana Diana Amza, locul 3 pe lista USR PLUS pentru Senat Uniunea Salvați România și Partidul Libertate Unitate și Solidaritate – filialele Timiș au anunțat candidații alianței pentru Senat și Camera Deputaților, desemnați în cursul săptămânii trecute de către ambele organizații.

„Pe cele două liste se regăsesc parlamentari care au reprezentat cu succes organizația și în actuala legislatură, dar și oameni noi cu experiență în mediul privat și în societatea civilă, oameni care au contribuit prin activitatea lor la proiecte importante pentru oameni”, a transmis USR PLUS Timiș. Lugojeana Diana Amza se află pe locul 3 pe lista candidaților pentru Senat, după Raoul Trifan și Dan Reșitnec.

Diana Amza are 38 ani și este născută în Lugoj. Este jurist de profesie, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, urmată de un masterat în Drept European. Și-a început activitatea profesională în domeniul Relațiilor Externe în administrația județului Timiș, iar de aproape opt ani a pornit pe drumul antreprenoriatului, organizând evenimente sportive de amploare în țară, printre care primul campionat european(la Timișoara) și primul campionat mondial(la Brașov) din istoria atletismului din România. Pasul spre politică l-a făcut în decembrie 2018, odată cu apariția PLUS.

În prezent este Coordonator Regional Vest și membru în Consiliul Național PLUS. Mama unei fetițe de 8 ani, Diana spune că aceasta reprezintă motivul principal pentru care a hotărât să se implice în viața politică din România și să își folosească întreaga putere de muncă pentru a clădi un trai mai bun pentru generația viitoare.

”Sunt bucuroasă că am fost desemnată candidat pe poziția 3 la Senatul României din partea Alianței USR PLUS. Candidez cu încrederea că România are nevoie de oameni care o iubesc şi de oameni care vor cu adevărat să facă bine. Știu că pot susţine iniţiative legislative care să aducă lumină şi echilibru în domenii trecute cu vederea, intenţionat sau nu, dar care fac diferenţa între o ţară sănătoasă şi una bolnavă. Militez pentru ca femeile să ajungă în roluri decizionale, deoarece cred în puterea lor de ameliora probleme profunde din societatea românească. Femeile reprezintă 51% din populația României. Cu toate acestea, ele sunt sub-reprezentate în roluri decizionale, chiar și în Parlamentul României ponderea lor este de sub 20%. Cred că există nevoia de a crește accesul femeilor în roluri decizionale, inclusiv în forul legislativ al țării, pentru că numai astfel vom genera la nivel de societate soluții viabile pentru probleme profunde cu care ne confruntăm în România, cum ar fi violența asupra femeilor și copiilor. Este doar unul dintre domeniile în care femeile au puterea să schimbe ceva”, spune Diana Amza.

Citiţi mai departe

Politică

Un membru PSD și-a dat demisia în semn de solidaritate cu Francisc Boldea

Publicat

în

Elena Balaj, administratoarea adăpostului de câini de la Tapia, și-a anunțat demisia din PSD Lugoj, în semn de solidaritate cu fostul primar Francisc Boldea, care a fost presat să renunțe la toate funcțiile din partid, inclusiv la cea de consilier local. Balaj a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care cere să-i fie anulat carnetul de membru PSD Lugoj.

Iată, mai jos, mesajul în întregime:

„În atenția PSD TIMIȘ, Organizația locală LUGOJ

Subsemnata Elena Balaj, domiciliată în Lugoj din anul 1989, am decis, de bună voie, în urmă cu aproape 10 ani, să mă înscriu în PSD, Organizația locală LUGOJ, pentru ca, împreună cu Primarul Municipiului Lugoj de atunci, domnul Francisc Constantin Boldea, să facem o echipă serioasă și solidă pentru rezolvarea civilizată și cât mai rapidă a problemei celor peste 2000 de câini vagabonzi aflați atunci pe străzile municipiului nostru.
În mare parte, în timp, împreună am reușit.
Mulțumesc!
Mi-am declarat public, întotdeauna, respectul, prețuirea și susținerea pentru domnul Francisc Boldea, întrucât îi datorez mare parte din educația mea și din formarea mea ca om.
Sunt si voi rămâne un om de stânga și sunt mândră de ceea ce sunt și de ceea ce fac.
Îmi voi continua proiectele de binefacere pentru oameni, pentru animale, pentru natură.
În semn de solidaritate cu domnul Francisc Boldea și ca o formă de protest, vis-a-vis de cele întâmplate în ultima perioadă de timp în social-democrația noastră, am decis, tot de bună voie, să demisionez acum din PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT.
Cer să-mi fie anulat Carnetul meu de membru PSD, Seria TM, Nr. 001528 / 22.06.2011.
Mulțumesc!
Succes!”

Citiţi mai departe

Politică

Lugojeanca Adriana Corbeanu s-a retras de pe lista PNL, de la Camera Deputaților

Publicat

în

Adriana Corbeanu, lugojeanca propusă de PNL Lugoj pentru Camera Deputaților s-a retras de pe lista decisă de conducerea PNL aseară. Corbeanu spune că mai mult decât faptul că a fost pusă pe locul al optulea de pe listă a deranjat-o felul în care s-a întocmit lista și unii dintre oamenii care au apărut ca și candidați.

„Reacția mea fost viscerală, spontană și logică. Nu neapărat locul de listă, ci pur și simplu oamenii de pe listă m-au făcut să reacționez. Noi nu știam, fiecare și-a depus candidatura, dar în momentul în care am văzut lista și oamenii și lipsa de respect… Eu sunt la o anumită vârstă și realizare și nu mă interesează neapărat să ajung în Parlament pentru mine. E vorba de lipsa de respect pentru Lugoj. Atât de multe s-au realizat în orașul acesta acum, cu Claudiu, (n.r. din punct de vedere politic al PNL), încât lipsa de respect este dureroasă. Despre asta este vorba. Nu sunt frustrări provinciale, nu am astfel astfel de trăiri, în comparație cu Timișoara, ci dimpotrivă. Suntem la fel de buni!”, a declarat Corbeanu, pentru Lugojeanul.

Citiţi mai departe

Cele mai citite