Connect with us


Administrație

Taxa noua la Lugoj! Ti-ai pierdut sau lasat cainele pe strada si a fost dus la adapost? Vei plati sa il recuperezi

Publicat

în

caini adapost free amely 2007 club lions danemarca 3000 de euro donatii 4 iunie 2013 lugojeanul (1)Posesorii de animale de companie care, dintr-un motiv sau altul, și-au pierdut câinele sau l-au abandonat pe străzi, iar mai apoi vor să îl recupereze din adăpostul public al Lugojului, vor plăti din luna aprilie o taxă pentru a face acest lucru, proiectul de hotărâre urmând să fie propus în ședința ordinară a Consiliului Local din ultima joi a lunii martie. Mai exact, conform unei Hotărâri de Guvern, toate primăriile trebuie să dea la rândul lor o hotărâre pentru a stabili tarifele ce se vor aplica pentru recuperarea câinilor abandonați sau pierduți și ținuți la adăpost până la revendicarea lor de către proprietari.

PMP

La Lugoj, sumele propuse pentru aceste operațiuni, adică cele pe care proprietarii le vor plăti la recuperarea animalelor lor, sunt de 1,65 de lei plus TVA pentru capturarea animalului și transportarea lui la adăpost, 2,85 de lei plus TVA pentru asistența medicală de care se va bucura patrupedul, adică deparazitare și controlul pentru diferite boli, dar și 16,95 de lei fără TV pentru fiecare zi pe care câinele o va petrece la adăpost. Astfel, dacă vreți să vă recuperați câinele după 10 zile pe care acesta le va petrece în adăpost, veți avea de plătit 174 de lei fără TVA.

USR

Aceleași tarife sunt propuse și pentru adopțiile la distanță a câinilor care, deși vor trăi la adăpost, vor avea un stăpân care, în caz de boală sau de aplicarea unui tratament, va suporta, pe lângă cheltuielile de cazare și masă, intervențiile chirurgicale sau alte operațiuni la care animalul ar putea fi supus. Regula pentru adopțiile la distanță este că după 14 zile de la neplata îndatoririlor de către adoptator, îngrijitorul poate lua decizia eutanasierii acestuia. Plata se face în avans, pe minim 30 de zile.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite