Connect with us

Administrație

Sute de lugojeni asteptau ecranul! Campionatul Mondial din Brazilia nu se vede in acest an in aer liber la Lugoj

Publicat

în

fotbal ecran lugoj 2014 anulat monitorul de lugoj numarul 13 iunie 2010Banii puțini și prețul prea mare cerut de firma care urma să închirieze ecranul pentru lugojenii fani ai sportului rege au stricat planurile acestora de a privi în acest an, în direct și alături de o bere rece, Campionatul Mondial la fotbal din Brazilia pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. În 2010, atunci când cupa a fost disputată în Africa de Sud, sute de lugojeni s-au putut bucura pe tot parcursul competiției de ecranul gigant montat pe clădirea casei de cultură, însă în acest an investiția s-a dovedit a fi una prea costisitoare, spun cei din administrația locală.

„Anul acesta s-a luat decizia de a nu se mai monta ecranul pentru vizionarea meciurilor de la Cupa Mondială de fotbal, deoarece firma care urma să îl închirieze a cerut o sumă mult prea mare, de peste 10.000 de euro, pentru a-l monta la Lugoj pentru toată durata competiției”, a declarat pentru LUGOJEANUL.ro Angelica Rus, purtător de cuvânt al primăriei Lugoj.

Prima partidă a Campionatului Mondial de fotbal 2014 are loc pe 12 iunie, între Brazilia și Croația, în Sao Paulo, cu începere de la ora 17:00, ora 23:00 a României. În 2010, lugojenii care au venit la casa de cultură au beneficiat nu doar de ecranul gigant pe care rulau partidele, ci și de spații special amenajate, cu bănci și mese acoperite de razele soarelui sau ploaie, pentru vizionarea meciurilor.

Deși este catalogată ca o sumă mare, în 2008, când Campionatul European de Fotbal s-a transmis în același mod în centrul orașului, tot pe un ecran imens, primăria a plătit nu mai puțin de 45.000 de lei pentru ecranul montat deasupra intrării în casa de cultură, astfel că prețul de atunci era cel puțin asemănător cu cel cerut acum de firma ce urma a fi contractată.

sursa foto: Monitorul de Lugoj, numărul 13, iunie 2010lugojeanul-news-everywhere,-everytime-bannerA apărut „We are Happy in Lugoj”! LIKE&SHARE

4 Comments

4 Comments

 1. Catalin P.

  13 mai 2014 at 19:06

  Oricum la diferenta de fus orar mare intre Brazilia si Romania, nu prea cred eu ca se vor gasi amatori sa vizioneze meciurile in direct. Cel mult poate ar fi fost fani ai fotbalului care le-ar fi vizionat in reluare. Este buna decizia de a nu mai monta ecranul din centru pentru vizionarea meciurilor. Un meci ar fi trebuit vizionat cu incepere de la ora 2 sau 4 noaptea in direct, sau cel mai devreme de la ora 22-23. La ora aceea toti lugojeni dorm ca merg a doua zi la lucru, cel mult in reluare daca s-ar fi dus sa vizioneze vreun meci.

 2. Catalin P.

  13 mai 2014 at 19:16

  urmarind acum cateva minute programul camionatului monmdial de fotbal 2014 din Brazilia am observat ca totusi organizatorii s-au gandit si la cei din Europa si restul lumii si au programat meciurile mai ales de la faza optimilor pana la finala la ore foarte accesibile. Adica ora 13, 16, 17, 19 ora Braziliei, deci totusi doar in grupe ar fi fost ore mai inaccesible pentru fanii fotbalului din Romania, in rest meciurile ar fi fost difuzate cu incepere de la ora 22-23 ora Romaniei si chiar ora 19. Deci tin sa rectific si sa precizez ca in aceasta situatie s-ar fi gasit destul de multi lugjojenii sa urmareasca in centru meciurile. Eu credeam ca meciurile vor fi difuzate la ore mai inaintate cum a fost cazul la celelalte campionate mondiale, adica ora 16/17, 19, 21 sau 22 ora locala, care ar fi insemanat ore foarte tarzii in Romania si Europa, datorita diferentei de fus orar de 6 ore.

  • victor L

   13 mai 2014 at 22:22

   e bine ca ai revenit.
   Dar si in grupe meciurile, majoritatea, sint la ore accesibile. Poate nu intotdeauna cele mai dorite, caci fiecare chibit are preferinte.
   Uite aici:
   http://www.fifa.com/worldcup/matches/index.html
   da click pe fiecare zi si vei vedea.
   Asa ca data viitoare cind vei avea impulsul de a sari in ajutorul primarului abtine-te intii si documenteaza-te.

 3. boro

  13 mai 2014 at 22:23

  Trebuie să ne uităm ce firme au beneficiat de contracte cu Primăria, pentru închirierea acelui ecran. De când au loc controale serioase, nimeni nu se mai riscă să genereze legea…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

În timp ce cazurile de coronavirus cresc alarmant, la Lugoj se redeschid locurile de joacă pentru copii

Publicat

în

Primăria din Lugoj vrea să redeschidă locurile de joacă pentru copii, asta în timp ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a atins miercuri un nou record pentru România, de 555 de cazuri, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă, locurile de joacă pentru cei mici urmând să fie deschise fără ca administrația să țină cont de pericolul la care se pot expune cei mici care vin să se joace.

La Lugoj, în ultimele 10 zile, au fost confirmate cel puțin 14 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Redăm întreg comunicatul de presă pe care l-am primit de la primărie.

“Primăria Municipiului Lugoj, prin Serviciul Administrarea și Întreținerea Domeniului Public a efectuat în ultima perioadă pregătirile pentru a putea oferi copiilor posibilitatea de a petrece timpul liber la cele două Orăşele ale Copiilor din municipiu.

Sâmbătă, 11 iulie, la ora 11.00 se deschid ambele orășele ale copiilor, respectiv cel situat în parcul „George Enescu” cât și cel amenajat în spațiul fostei grădini de vară Concordia. Copiii sunt aşteptaţi să se bucure de locurile de joacă de luni până vineri între orele 16.00 şi 21.00, iar sâmbăta si duminica între orele 11.00 şi 21.00, cu excepţia zilelor când vremea este nefavorabilă.

Având în vedere starea de alertă instituită în urma evoluției pandemiei COVID 19, Primăria Municipiului Lugoj aduce la cunoștința cetățenilor o serie de reguli de prevenire a infectării cu noul coronavirus, reguli ce vor fi afișate la cele două locuri de joacă:

 1. La intrarea în Orășelul Copiilor, copiii și însoțitorii acestora se vor dezinfecta pe mâini la dozatoarele montate.
 2. Însoțitorii copiilor vor purta obligatoriu mască de protecție la intrarea în incinta locului de joacă.
 3. Supraveghetorii jocurilor gonflabile vor purta obligatoriu mască de protecție.
 4. La fiecare joc gonflabil se va permite accesul a maxim 4 copii, în serii de câte 30 minute cu respectarea distanței de 3m între utilizatori. Însoțitorii au obligația să-i urmărească și să-i îndrume pe copii pentru respectarea regulilor privind prevenirea infectării cu noul coronavirus.
 5. Însoțitorii copiilor vor evita contactul cu alte persoane și vor urmări ca și copii să respecte distanța socială de minim 3m când utilizează jocurile gonflabile.
 6. Se vor evita îmbrățișările și strângerile de mână atât pentru copii cât și pentru însoțitori.
 7. Se vor evita utilizarea în comun a sticlelor și paharelor atât pentru copii cât și pentru însoțitori.
 8. Se va evita atingerea ochilor, a nasului sau a gurii cu mâinile de către copii sau însoțitorii acestora.
 9. Jocurile gonflabile se vor curăța zilnic, în mod repetat, cu dezinfectant pe bază de alcool.”

Marți, primăria din Lugoj a surprins printr-o altă decizie controversată în plină criză Covid, mai exact a deschis piața de vechituri ocico de la marginea orașului. Vineri, pe 10 iulie, este programată și redeschiderea ștrandului municipal.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Francisc Boldea: O parte din Podul de Beton s-a deplasat, trebuie reconstruită!

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea a declarat pentru postul de televiziune Europa Nova Timișoara, că sunt probleme mari la Podul de Beton din Lugoj. Edilul orașului susține că a primit rezultatele unei expertize, comandate după inundații, care arată că o parte a podului s-a deplasat.

“Ieri, am primit o expertiză pentru Podul de Beton. El a fost construit în două părți, o parte în 1939, alta în jurul anilor 80, până în 86. La partea de pod construită din 39, există o deplasare și experții ne sfătuiesc să o dăm jos și să facem alta dacă vrem să fim siguri. Acum ne-a venit în scris și orice deplasare pe pod se face pe răspunderea noastră. A primit gradul 4, nesatisfăcător, legat de expirare, cel făcut în 39 expiră anul acesta. Sunt probleme de circulație care trebuie rezolvate. Am chemat opoziția la o discuție, am propus un pod, ne trebuie un nou pod pe lângă Podul de Fier care să rămână cu terase, să facem al pod pentru fluidizarea traficului, ei doresc o altă locație. Deși avem toate aprobările, am zis să fie un consens. Când doresc dânșii îi aștept să discutăm”, a declarat Boldea.

Citiţi mai departe

Administrație

Închis în urmă cu trei ani pentru reabilitare, bazarul se redeschide la fel cum a fost. De ce a eșuat proiectul

Publicat

în

Bazarul din Lugoj se redeschide oficial de marți, 07 iulie. Luni, comercianții au fost chemați pentru împărțirea meselor. Aceștia au fost extrem de surprinși să regăsească bazarul exact ca acum trei ani, când a fost închis pentru a fi reabilitat. În toamna lui 2017, primarul Francisc Boldea anunța începutul unei investiții care ar fi trebuit să transforme bazarul într-un loc civilizat, unde comercianții și cumpărătorii să nu se mai lovească de lipsa apei, căldurii sau a luminii.

“Comercianții vor avea, apă, căldură, lumină, pe perioada iernii, tot ce le trebuie. În proiectul de refacere a bazarului vor fi 36 de magazine, cu suprafața între 15 – 20 de m/p fiecare, din termopan, dotate cu tot ce este necesar. Noi am făcut proiectul pe 72 de magazine, dar 36 vor fi construite în prima fază, iar cheltuielile vor fi de circa un milion de lei”, a declarant, pe 17 octombrie primarul Francisc Boldea, pentru Lugojeanul.ro.

Unii dintre comercianții care vând haine și alte mărfuri în bazar nu a fost prea bucuroși de ceea ce au găsit și de faptul că vor fi mutați aproape în aceleași condiții ca acum trei ani.

“Nu s-a făcut nimic. Sunt aceleași mese, ca și acum trei ani. Ce magazine? Nu e nimic construit! Vara murim de cald, iarna o să înghețăm de frig aici iară. Mai bine nu ne muta. A stat închis atâția ani degeaba”, spune una din femeile care vinde în bazar.

Primarul Francisc Boldea ne-a declarat că proiectul a fost blocat de către ISU Banat, pentru că Primăria nu a putut să asigure presiunea de apă cerută în instalațiile pentru stingerea incendiilor.

“Nu am primit aprobarea pe care am cerut-o de la ISU Banat pentru 36 de compartimente, de magazine. Noi am făcut proiectul și tot ce tine de noi, dar ne cere o presiune la instalația de apă care să fie de patru atmosfere. Meridianul nu ne poate da în scris acest lucru, pentru că ei nu oferă presiunea asta în Lugoj. Pentru asta ne-ar trebui patru hidranți, iar sistemul de pompare ar costa enorm de mulți bani. ISU Banat ne-a spus să-l refacem la forma initial, la care am avut autorizare și atunci a trebuit să facem fără compartimente”, spune primarul Lugojului.

Francisc Boldea susține că a fost nevoit să decidă mutarea comercianților din piață pentru că erau prea mulți pe metru pătrat  și nu se puteau respecta regulile impuse în această perioadă de pandemie

Citiţi mai departe

Cele mai citite