Connect with us
Winter in My Town

Administrație

Și-a făcut CRUCE în ședința Consiliului Local Lugoj. Vezi ce scandal s-a iscat între un consilier și un senator

Publicat

în

Primarul Francisc Boldea s-a întâlnit astăzi, 28 martie, cu consilierii locali ai Lugojului, într-o ședință ordinară a Consiliului, ce are loc în fiecare lună, în ultima zi de joi. Pe lângă ordinea de zi, care a avut 9 puncte, dintre care 9 aprobate cu majoritate de voturi, primarul și-a prezentat și raportul realizărilor pe anul 2012, raport ce îl puteți vizualiza online, aici.DSC_8051

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

La raportul primarului, consilierii au fost în general mulțumiți de cele prezentate de edilul șef și s-au abținut din a face comentarii, realizările acestuia fiind evidente și folositoare pentru oraș. Problemele au început când senatorul Ioan Iovescu a luat cuvântul, cerând primăriei sau consiliului un loc pentru un birou de parlamentar. Iovescu a făcut referire la faptul că și el ar merita un spațiu unde să-și desfășoare activitatea, nu doar partidele politice. La auzul acestei afirmații, consilierul Gaidos Albin, din partea PNL, și-a făcut cruce.DSC_8049

Luând cuvântul, acesta i-a cerut senatorului Iovescu să îi dea voie să-și spună punctul de vedere, întrebându-l pe acesta dacă nu a învățat asta în parlament, sau măcar în cei 7 ani de acasă. După care, același Gaidoș a subliniat că, deși sediul PNL și un sediu de senator nu au nimic în comun, domnul Iovescu nici măcar nu știe acest lucru, și că el s-ar fi trezit senator, neavând nicio idee cum a ajuns în acea funcție.DSC_8030

În „discuție” a intervenit și Nicu Bădina, consilier din partea PSD, care a insistat să se consemneze expres în procesul verbal faptul că senatorul Iovescu amenință cu darea în judecată a primăriei în cazul în care instituția sau Consiliul Local nu îi vor asigura acestuia un spațiu, chiar dacă, continuă acesta, nu este de competența acesteia să o facă, conform legii pe care tocmai Ioan Iovescu, împreună cu colegii săi parlamentari, au votat-o în parlamentul României.

RETIM

Mai mulți consilieri, precum și viceprimarul Alin Tech, au fost vizibil deranjați de discuțiile care au deviat serios de la firescul unei ședințe ordinare de Consiliu Local. Lucrurile s-au terminat, totuși, cu o strângere de mână între toți cei implicați în „scandal”. Totuși, senatorul Iovescu rămâne, cel puțin până acum, tot fără birou parlamentar la Lugoj.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite