Connect with us

Administrație

Scandal intre angajatii Casei de Cultura si conducerea primariei lugojene! Boldea vrea teatru ca la Focsani

Publicat

în

teatru lugoj focsaniScandal mare între angajații Casei de Cultură a Municipiului și conducerea primăriei lugojene, după ce aceștia nu au reușit să îndeplineasca o sarcină de serviciu. Mai exact, în luna octombrie a anului 2013, primarul și cei de la Casa de Cultură s-au întâlnit pentru a discuta despre planurile de reabilitare ale teatrului lugojean, vechi de mai bine de 100 de ani și reabilitat acum peste 40 de ani. În acest sens, Boldea le-a cerut reprezentanților Casei să întocmească planuri pentru reabilitarea edificului, trimițându-i pe aceștia la Focsani,  acolo unde teatrul seamănă cu cel din Lugoj la interior și a fost recent reabilitat.

Problema cea mare a apărut marți, 28 ianuarie, atunci când, chemați la o ședință la sediul primăriei, angajații Casei de Cultură nu au avut ce să îi prezinte primarului lugojean, pentru că nu au întocmit, în aproape 4 luni, niciun fel de plan de reabilitare al teatrului municipal. Așa că, după ce că va plăti Casa de Cultură a Municipiului cu 60% mai mult decât în 2013, din bugetul local alocându-se suma de 300.000 de lei pentru aceste lucrări, municipalitatea nu poate demara niciun fel de reparație, pentru că planul de reabilitare pur și simplu nu există.

Dacă nu se va rezolva situația până la următoarea întâlnire dintre cele două instituții, programată pentru luna februarie, scandalul ar putea culmina cu demiteri în rândul angajaților ce vor fi găsiți responsabili. „Vom coopta, în urma unui concurs de soluţii, o echipă de arhitecţi care să realizeze proiectarea. Cred că o clădire care are în faţă bustul şi poartă şi numele marelui tenor Traian Grozăvescu merită să fie modernizată şi înobilată, merită un interior cu o altă înfăţişare”, a declarat primarul Francisc Boldea. Lucrările la clădirea teatrului municipal au fost finalizate în anul 1902.

2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Cine sunt consilierii locali din Lugoj. PNL a obţinut majoritatea mandatelor

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Conform rezultatelor provizorii, la Consiliul Local Lugoj PNL va avea 11 consilieri, PSD va avea patru consilieri iar USRPLUS trei consilieri, după redistribuire, iar PMP unul.. Conform listelor depuse de partidele lugojene, consilierii din următorul mandat vor fi următorii.

PNL Bogdan-Ștefan Blidariu, Cristian-Dorinel Cornean, Mihai-Cornel Anghel, Ionel-Dănuț Cliciovan, Diana Maria Szucs, Mihai Agache, Sorin-Ciprian Jivulescu, Adrian-Doru Serendan, Nicoleta Mîrșevină, Ioan Câmpean, Flavia-Lorena Cut-Lupulescu.

PSD Francisc-Constantin Boldea, Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu, probabil plus Cristian Galescu, la redistribuire.

USRPLUS Daniela Țepeș Paleu, Paul Sebastian David, probabil plus Lajos Ernestin Vari, la redistribuire.

PMP Liviu Brînduşoni

Mai pot apărea modificări, în funcţie de rezultatele de la Consiliul Judeţean Timiş, dacă există consilieri lugojeni care se află pe listele pentru CJT.

Citiţi mai departe

Administrație

Prima reacție a lui Francisc Boldea după aflarea rezultatelor alegerilor locale de la Lugoj

Publicat

în

Fostul primar al Lugojului, Francisc Boldea, a făcut primele declarații pentru Lugojeanul.ro, după ce a pierdut la un scor categoric alegerile în fața contracandidatului Claudiu Buciu. Acesta a declarat pentru publicația noastră că, în fond, lugojenii sunt cei care știu cel mai bine ce nevoi au și că îl felicită pe noul edil șef.

“Am pierdut alegerile pentru funcția de primar, îl felicit pe noul primar, a fost o luptă grea. Așa au hotărât lugojenii, mă supun. În trei mandate am încercat să fac tot binele pentru oraș. Înseamnă că nu am apreciat nevoile lugojenilor corect, plus că am o anumită vârstă, probabil că s-a ținut cont și de asta”, a declarat fostul edil șef al Lugojului.

Boldea le mulțumește lugojenilor pentru colaborarea de care au dat dovadă timp de 12 ani. 

“Eu le mulțumesc lugojenilor pentru colaborare și o să colaborez și cu noul primar, situația e aproape inversă ca și în 2016, când noi am avut majoritate, acum au ei, au 11 consilieri, este un lucru bun. Din păcate în consiliul local au intrat doar patru formațiuni, PNL, PSD, USR și PMP, niciun independent sau alte partide, foarte vocale În campania electorală. O să fie o predare simplă, frumoasă, fără probleme. Eu atât am putut, dacă cineva are nevoie de experiența mea, cu drag”, a mai precizat Francisc Boldea.

După trei mandate de primar, Boldea își va continua cariera politică din funcția de consilier local din partea Partidului Social Democrat.

Citiţi mai departe

Administrație

Francisc Boldea, umilit de Claudiu Buciu după rezultatele provizorii. Ce procente au obținut

Publicat

în

Conform primelor rezultate, pentru funcția de primar, Claudiu Buciu (PNL) a obținut 51,85 de procente din voturile lugojenilor. Pe locul al doilea, la mare distanță, candidatul PSD, Francisc Boldea are 14,98 de procente, iar pe locul al treilea Dana Țepeș, de la USR cu 10,46 la sută.

Iată, mai jos, toate rezultatele. Dați clic pe imagine și se deschide în format mare

Citiţi mai departe

Cele mai citite