Connect with us

Social

Șase telefoane ieftine din care să alegi în 2021

Publicat

în

A sosit momentul să alegem cele mai bune telefoane ieftine disponibile pe piață în 2021 și să vedem care ți se potrivește. Pentru selectarea modelelor, am luat în considerare doi factori: pe de o parte, să fie lansate pe piață în 2021 sau, cel mult, în ultimele luni ale anului 2020 și, pe de altă parte, să aibă un preț maxim de 1.000 de lei.

Telefoane ieftine – Huawei P Smart 2021 

Acest telefon ieftin a fost pus în vânzare la sfârșitul anului trecut și oferă un ecran Full HD + de 6,67 inci, procesorul Kirin 710A cu 4 GB RAM și o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 22,5W.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

În secțiunea foto, avem o cameră frontală de 8 megapixeli și o cameră din spate compusă dintr-un senzor principal de 48 MP, un unghi larg de 8 MP și doi senzori de 2 MP pentru fotografii macro și adâncime. Nu îi lipsește nici cititorul de amprente pe lateral, dar vine fără aplicațiile Google.

RETIM

Telefoane ieftine – LG K42

Un alt model care este pe piață de ceva vreme este acest LG K42, un telefon cu specificații modeste și care pariază pe un design diferit, cu un spate antiderapant, anti-zgârieturi, care protejează dispozitivul împotriva razelor ultraviolete. Partea frontală este dominată de un panou LCD de 6,6 inci cu rezoluție HD + și o gaură unde găsim camera frontală de 8 MP.

În interior, avem procesorul Helio P22, 3 GB RAM, 64 GB stocare disponibilă și o baterie de 4.000 mAh. De asemenea, se mândrește cu o cameră spate cu patru senzori de: 13 megapixeli (principal), 5 megapixeli (lățime), 2 megapixeli (adâncime) și 2 megapixeli (macro).

Telefoane ieftine – Motorola Moto G10

A zecea generație a gamei Motorola G Moto are exponentul maxim în Moto G10. Acest model încorporează procesorul Qualcomm Snapdragon 460 împreună cu 4 GB RAM și 64 GB stocare internă extensibilă. Vine, de asemenea, cu un ecran HD + de 6,5 inci cu o crestătură pentru a găzdui camera frontală (8 MP).

Are o cameră cvadruplă pe spate, susținută de inteligență artificială și formată dintr-un senzor principal de 48 MP, un unghi larg de 8 MP și doi senzori de 2 MP pentru fotografia macro și portret. Un cititor de amprente, Android 11, certificare IP52 și o baterie de 5.000 mAh compatibilă cu încărcare rapidă de 10 W completează caracteristicile sale.

Telefoane ieftine – Motorola Moto E7

Ultimul membru al familiei Moto E, cel mai ieftin Motorola, a sosit la sfârșitul anului 2020 cu un ecran HD + de 6,5 inci, Android 10 ca sistem de operare și procesorul Helio P25 al MediaTek. Este comercializat cu 32 GB stocare internă extensibilă și 2 GB RAM.

Include, de asemenea, o baterie de 4.000 mAh cu o încărcare de 10 W, o cameră frontală de 5 megapixeli f / 2.2 și o cameră duală din spate cu un senzor principal de 48 megapixeli f / 1.7 și un senzor macro de 2 megapixeli f / 2.4. Cele mai importante caracteristici ale sale sunt completate cu un port USB-C, radio FM și cititor de amprente din spate.

Telefoane ieftine – Nokia 5.4

Odată cu saltul de generație, Nokia a optat pentru acest model pentru un ecran HD + de 6,39 inci și procesorul Qualcomm Snapdragon 662, cu 4 GB RAM și peste 64 GB spațiu intern de stocare. La aceasta se adaugă o baterie de 4.000 mAh, radioul FM și cititorul de amprente din spate.

Nokia 5.4 include, de asemenea, o cameră frontală de 16 MP și o cameră cvadruplă pe spate cu un senzor de 48 MP principal, un unghi larg de 5 MP, un senzor macro de 2 MP și un senzor de adâncime de 2 MP. Toate acestea combinate cu Android 11.

Telefoane ieftine – OnePlus Nord N100

Primul model entry-level OnePlus este, de asemenea, cel mai ieftin telefon din istoria companiei. OnePlus Nord N100, care a fost lansat la sfârșitul anului 2020, împreună cu Nord 10, vine propulsat de un procesor Snapdragon 460 susținut de 4 GB de RAM și 64 GB de stocare internă.

Avem, de asemenea, o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 18 W, un ecran HD + de 6,52 inci și o cameră frontală de 8 megapixeli. Partea din spate este formată dintr-un senzor principal de 13 megapixeli f / 2.2, un alt senzor f / 2.4 de 2 megapixeli pentru fotografie macro și un al treilea senzor f / 2.4 de 2 megapixeli pentru citirea adâncimii. Ca sistem de operare, aduce Android 10 după Oxygen OS 10.5.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Spitalul din Lugoj primește fonduri nerambursabile pentru echipamente medicale, de la Consiliul Județean Timiș

Publicat

în

FOTO arhiva

Vești bune pentru spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta. Consiliul Județean a aprobat finanțarea nerambursabilă din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, a spitalelor publice locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ. Banii nerambursabili acordați vor putea fi folosiți doar pentru pentru achiziția de echipamente medicale.

Suma totală în acest an se ridică la mai mult de 1.1 milioane lei și a fost împărțită, în baza unor proiecte depuse de către unitățile sanitare, după cum urmează:

Spitalul Orășenesc Deta: 275.544 lei

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj: 245.971 lei

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia: 239.833 lei

RETIM

Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare: 197.231 lei

Spitalul Orășenesc Făget: 168.408 lei

Citiţi mai departe

Social

O moară de apă de lângă Lugoj, veche de 100 de ani, pusă în valoare într-un circuit turistic

Publicat

în

Moara de la Balinţ, un adevărat tezaur cultural în formă de clădire din apropiere de Lugoj, a fost construită în 1917, în administraţia austro-ungară, şi este singura rămasă în judeţul Timiş care foloseşte puterea apei. Ea nu doar că încă mai macină grâu, ci a fost inclusă şi într-un traseu turistic care le oferă oamenilor oportunitatea să intre în contact cu lumea industrială a vechiului Banat

Una dintre cele 14 mori în funcţiune din Timiş este moara de la Balinţ, o localitate aflată la 20 de kilometri de Lugoj şi aproximativ 60 de kilometri de Timişoara. Moara a fost construită în 1917, încă în administraţia austria-ungară. Este singura rămasă în judeţul Timiş care foloseşte puterea apei. Ea a fost cumpărată în 2008 de către familia Meszaros, după ce fusese abandonată şi nu mai măcinase făină de mai mulţi ani.  

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

Moara de la Balinţ este cu adevărat spectaculoasă. Vechea clădire este împânzită de un mecanism complex, care se întinde pe mai multe etaje, un păienjeniş de curele care învârte roţi, iar grâul circulă în interiorul bârnelor, prin site şi maşinării care se mişcă. Utilajele sunt în mare parte originale, se pot vedea încă etichetele pe ele; unele au fost fabricate în 1900, la Fabrica Ganz din Budapesta, altele la Uzina Klug de Construcţii de Maşini şi Mori din Timişoara ori de la Uzinele Magheru din Topleţ, în perioada interbelică. Au fost înlocuite doar părţile de lemn, vechi şi cariate. 

RETIM

Citeste un material pe larg despre punerea în valoare a morii aici.

Citiţi mai departe

Social

Ștrandul din Lugoj rămâne închis în această vară. Unde te poți bălăci lângă oraș

Publicat

în

Ștrandul din Lugoj rămâne închis în 2022. Deși primăria a încercat găsească un investitor care să închirieze locația spre exploatare, nimeni nu s-a înghesuit să considere oferta administrației locale. Până acum, ștrandul a fost scos la licitație de cel puțin două ori, fără succes.

Din fericire pentru lugojeni, există locuri din apropiere de oraș unde se pot bălăci în acest sezon estival. Un exemplu este piscina de la Hanul lui Bogdan. Aflat la câțiva kilometri înainte de Făget, hanul este dotat cu o piscină și bar, astfel că doritorii pot petrece o zi la piscină pentru a se răcori în timpul verii.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

O altă variantă este Valea lui Liman. Complexul de la Valea lui Liman dispune de asemenea de o piscină unde doritorii se pot bălăci în zilele toride de vară. Deocamdată doar cei care stau la complexul hotelier pot folosi piscina exterioară, așezată într-un cadru de vis.

RETIM

Dacă cele două opțiuni nu sunt pe placul vostru, în Timișoara există nu mai puțin de 7 variante de ștranduri unde să vă distrați în această vară. Prețurile de intrare sunt între 20 și 45 de lei pe zi.

Citiţi mai departe

Social

Furtuna care a făcut ravagii în Timiș acum două săptămâni a creat pagube de 1 milion de euro

Publicat

în

Furtuna care a devastat Lugojul și restul județului Timiș a produs pagube de cel puțin 1 milion de euro. Este concluzia la care au ajuns cei de la Consiliul Județean Timiș, care au calculat pagubele produse de vântul puternic și căderile de grindină din timpul furtunii. Evenimentul meteorologic deosebit a avut loc în dimineața zilei de 26 mai.

Chiar dacă la Lugoj furtuna a fost mai puțin serioasă decât în restul județului, și în orașul de pe Timiș pagubele au fost unele însemnate. Au căzut copaci, acoperișuri de bloc, garduri și alte părți din clădiri. Au fost inundate mai multe gospodări, iar mai mulți stâlpi de curent au fost doborâți. Intervenția pentru curățarea daunelor a durat câteva zile.

Poveștile îi îndrumă pe cei mici | Colecționează-le pentru ei!

La nivel de județ, cele mai afectate comune au fost Cenei, Nădrag, Uivar, Victor Vlad Delamarina, Sânpetru Mare, Peciu Nou, Lovrin și Sânmihaiu Român. Pagubele se ridică la valoarea de 5.087.479 lei, în jur de 1 milion de euro.

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite