Connect with us

Social

Șapte pacienți cu coronavirus la spitalul din Lugoj, dintre care unul la ATI. Se fac până la 200 de teste pe zi

Publicat

în

RETIM

Spitalul din Lugoj a început să preia din nou pacienți cu coronavirus, după ce o perioadă la unitatea medicală nu au mai fost internate persoane care să sufere de infecția cu SARS-CoV 2. În acest moment, la spital sunt internați 7 pacienți confirmați cu coronavirus.

“Trei sunt de la Gătaia, iar restul din Lugoj. O pacientă, o bătrână cu leucemie și cu chimioterapie, este la ATI și din păcate prognoza este nefavorabilă în cazul acesteia, este foarte gravă. Ceilalți pacienți sunt într-o stare bună, monitorizați constant”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj.

Capacitatea de testare la laboratorul spitalului a crescut în ultima perioadă. Aici își fac teste atât cei care ajung la spital prin Urgențe, cât și persoanele care vor să plece în excursii și angajați ai fabricilor din Lugoj, acolo unde în ultima perioadă au apărut mai multe cazuri de infectare.

“Testăm foarte mult, facem în jur de 100, chiar și 200 de teste pe zi. Din fericire am avut un singur pozitiv în ultimele 5 zile. Zilnic avem în jur de 30-40 de testări contracost de la lugojeni care vor să plece în vacanțe și au nevoie de un test negativ pentru a trece granițele la unele state. Avem contracte cu firme din oraș pentru testarea angajaților, fabrici precum Hella, Autoliv, iar acum vorbim cu Smithfield pentru a testa 1.200 de oameni. Dacă semnăm cu ei putem spune că întreaga investiție în acest laborator de ultimă generație a fost una de succes, foarte folositoare în lupta cu acest virus”, a mai precizat Floroni.

Managerul spitalului încearcă acum să extindă mai departe capacitatea de testare.

“Am cerut ca o parte din banii rămași de la alte echipamente, care au fost mai ieftine decât am preconizat, să fie trecuți pentru achiziționarea unui aparat de testare în plus și al unui extractor automat. Cu aceste două achiziții am putea testa chiar și 300 de persoane pe zi”, a adăugat managerul spitalului lugojean.

Floroni spune că este extrem de important ca lugojenii să dea dovadă de precauție, să respecte regulile impuse și să nu se lase înduplecați de zvonuri și informații false pe care le găsesc pe internet. 

“Am revenit și chiar suntem într-o situație mai gravă decât în primăvară, ce să mai revenim? Suntem deja acolo! Acest virus este real, este periculos indiferent de vârstă sau de cât de sănătos ești sau nu tocmai pentru că evoluția bolii pe care o poate cauza este extrem de imprevizibilă. Ești bine, sănătos, iar după câteva ore ai nevoie de ventilație mecanică. Nu e de glumă, stăm mai rău ca înainte și trebuie să ne protejăm”, a concluzionat Floroni.

Cei care vor să își facă un test pentru coronavirus pot să se programeze sunând la numărul de telefon 0256 354 912. Spitalul din Lugoj este singurul centru avizat de către minister pentru realizarea de teste pentru coronavirus. După testare, rezultatele trebuie traduse legalizat în engleză pentru a fi prezentate la vama elenă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Ce le-a cerut celor care l-au ajutat să se opereze

Publicat

în

RETIM

După câteva zile de chin și o operație care l-a scăpat de o tumoare facială care i-a pus viața în pericol, lugojeanul Aris Marta se întoarce acasă. Bărbatul are de luptat acum cu recuperarea, cu umflătura feței din cauza operației, dar și cu durerile provocate de acestea. Totuși, lugojeanul spune că nu se mai simte altfel decât în extaz.

“Astăzi deja e mult mai bine, atât de bine ca doctorul mi-a propus ca mâine pot pleca acasă. Vindecarea locală decurge perfect și corpul meu îmbătat de bucurie lucrează optim ca un ceas elvețian. Deci am venit, am făcut, am plecat. Eficient și minunat! Rămâne ca în 12 zile aproximativ sa aflu rezultatul histopatologic și planul de tratament mai departe”, a scris Aris pe Facebook.

Lugojeanul i-a rugat pe cei care l-au ajutat să nu mai doneze deocamdată bani, până la aflarea rezultatelor analizelor. 

“Până atunci cred că putem pune pe frâna ajutoarele financiare ca nu as vrea sa „profit” de pe urma imensei voastre bunătăți. Dacă cumva va mai trebui puțin voi da de veste și sunt sigur ca se va găsi o rezolvare. Fiecare da din puținul lui, și sunt bani munciți cu greu.Nu ar fi drept sa mai iau până când nu știu cât mai trebuie, pentru ca sunt șanse sa ajungă”, este apelul bărbatului.

Aris Marta are 41 de ani și a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (cancer limfatic). Operația de la Viena a costat 34.000 de euro, banii fiind adunați în doar câteva zile de către lugojeni.

Citiţi mai departe

Social

Două focare noi de coronavirus la Lugoj. Parte din cei afectați vor fi vaccinați de echipe mobile de imunizare

Publicat

în

RETIM

Două focare noi de coronavirus au fost depistate la Lugoj. Este vorba despre două locații, una fiind și în trecut subiectul unui focar, care s-a stins după o anumită perioadă. De această dată, cele două focare au apărut la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj și respectiv Centrul de Plasament Lugoj.

Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Lugoj – 13 cazuri confirmate;

Centrul de Plasament Lugoj – 3 cazuri confirmate.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, una dintre cele două locații fac parte dintr-o listă cu șapte centre din tot județul unde echipe mobile de medici și asistente se vor deplasa pentru a-i vaccina pe beneficiari. Cele șapte centre sunt: 

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia -151 beneficiari

– Centrul de Îngrijire și Asistența Variaș- 35 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 Lugoj -50 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Lugoj – 89 beneficiari

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 2 Lugoj -61 beneficiari

– Centrul de Plasament pentru Copilul cu dizabilități Recaș -27 beneficiari

Citiţi mai departe

Social

Câte vaccinuri anti-coronavirus au fost administrate la Lugoj. Într-o zi au fost vaccinate 240 de persoane

Publicat

în

RETIM

Miercuri, 20 ianuarie, 240 de persoane au primit fie prima, fie a doua doză de vaccin anti-coronavirus la Lugoj. În campania de vaccinare care a început domol în orașul de pe Timiș, singurul centru funcțional în etapa a doua este cel de la spital. Aici, în total, au fost administrate 847 de vaccinuri.

La nivelul județului Timiș, s-au administrat 13.715 doze de vaccin, până la raportarea de miercuri, 20 ianuarie. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 28 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (ex: durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urcicariană remisă imediat, prurit).

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin, cele mai importante fiind respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite