Connect with us


Social

Șapte pacienți cu coronavirus la spitalul din Lugoj, dintre care unul la ATI. Se fac până la 200 de teste pe zi

Publicat

în

Spitalul din Lugoj a început să preia din nou pacienți cu coronavirus, după ce o perioadă la unitatea medicală nu au mai fost internate persoane care să sufere de infecția cu SARS-CoV 2. În acest moment, la spital sunt internați 7 pacienți confirmați cu coronavirus.

“Trei sunt de la Gătaia, iar restul din Lugoj. O pacientă, o bătrână cu leucemie și cu chimioterapie, este la ATI și din păcate prognoza este nefavorabilă în cazul acesteia, este foarte gravă. Ceilalți pacienți sunt într-o stare bună, monitorizați constant”, a declarat pentru Lugojeanul.ro Erwin Floroni, managerul Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj.

Capacitatea de testare la laboratorul spitalului a crescut în ultima perioadă. Aici își fac teste atât cei care ajung la spital prin Urgențe, cât și persoanele care vor să plece în excursii și angajați ai fabricilor din Lugoj, acolo unde în ultima perioadă au apărut mai multe cazuri de infectare.

“Testăm foarte mult, facem în jur de 100, chiar și 200 de teste pe zi. Din fericire am avut un singur pozitiv în ultimele 5 zile. Zilnic avem în jur de 30-40 de testări contracost de la lugojeni care vor să plece în vacanțe și au nevoie de un test negativ pentru a trece granițele la unele state. Avem contracte cu firme din oraș pentru testarea angajaților, fabrici precum Hella, Autoliv, iar acum vorbim cu Smithfield pentru a testa 1.200 de oameni. Dacă semnăm cu ei putem spune că întreaga investiție în acest laborator de ultimă generație a fost una de succes, foarte folositoare în lupta cu acest virus”, a mai precizat Floroni.

Managerul spitalului încearcă acum să extindă mai departe capacitatea de testare.

“Am cerut ca o parte din banii rămași de la alte echipamente, care au fost mai ieftine decât am preconizat, să fie trecuți pentru achiziționarea unui aparat de testare în plus și al unui extractor automat. Cu aceste două achiziții am putea testa chiar și 300 de persoane pe zi”, a adăugat managerul spitalului lugojean.

Floroni spune că este extrem de important ca lugojenii să dea dovadă de precauție, să respecte regulile impuse și să nu se lase înduplecați de zvonuri și informații false pe care le găsesc pe internet. 

“Am revenit și chiar suntem într-o situație mai gravă decât în primăvară, ce să mai revenim? Suntem deja acolo! Acest virus este real, este periculos indiferent de vârstă sau de cât de sănătos ești sau nu tocmai pentru că evoluția bolii pe care o poate cauza este extrem de imprevizibilă. Ești bine, sănătos, iar după câteva ore ai nevoie de ventilație mecanică. Nu e de glumă, stăm mai rău ca înainte și trebuie să ne protejăm”, a concluzionat Floroni.

Cei care vor să își facă un test pentru coronavirus pot să se programeze sunând la numărul de telefon 0256 354 912. Spitalul din Lugoj este singurul centru avizat de către minister pentru realizarea de teste pentru coronavirus. După testare, rezultatele trebuie traduse legalizat în engleză pentru a fi prezentate la vama elenă.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Restaurantul cu autoservire PAPA’S. Peste 25 de preparate, în fiecare zi

Publicat

în

Lugojenii se pot bucura de mâncarea de acasă, la unul dintre cele mai bune restaurante-autoservire din oraș si anume PAPA’S. Zilnic există peste 25 de preparate proaspete care așteaptă să fie degustate de pofticioși, la care se adaugă de departe cel mai bun meniul al zilei la doar 15 lei.

Chef Adi este unul din bucătarii cu cea mai mare experiență din oraș, celebru pentru ciorba de burtă, a creat un meniu greu de egalat pe lângă faptul că porțiile sunt foarte generoase, la niste preturi foarte accesibile, a mai integrat și celebra sa ciorba de burtă în meniul zilei, de două ori pe săptămână.

„Noi ne-am dorit să venim în fața oamenilor cu un meniu bogat având foarte multe produse proaspete în fiecare zi, care să fie gustoase și totodată accesibile pentru fiecare. De departe avem cel mai bun raport calitate-cantitate-preț. Experiența m-a învătat, de-a lungul timpului, că dacă ești corect cu oamenii și le oferi ceea ce își doresc, la prețul corect și cantitatea potrivită, ei se vor întoarce iar noi asta ne-am dorit de la bun început. De departe, restauranul PAPA’S reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni în atenția lugojenilor dat fiind faptul că foarte multa lume își comandă mâncarea la domiciliu deoarece foarte mulți văd PAPA’S, ca fiind cel mai bun catering din oraș. O altă noutate o reprezintă faptul ca PAPA’S oferă și abonamente pentru mâncare celor ce își doresc”, spune chef Adi. 

Totodata PAPA’S asigura și meniuri pentru evenimente, nunți, botezuri, si multe alte evenimente și nu în ultimul rând platoturi de 4,6,8,10 persoane. Pentru comenzi se poate suna la numărul 0727334742 Adresa restaurantului este :Splaiul Sporturilor,nr.1(în Strand vis a vis de SPA Lugoj)

Citiţi mai departe

Social

Le-au pus gunoiul la ușă! Răzbunarea florarilor din Lugoj pe locuitorii unui bloc

Publicat

în

O situație mai puțin întâlnită este făcută publică de către o lugojeancă, pe Facebook. La intrarea unui bloc din zona Unic, acolo unde își desfășoară activitatea și florarii din Lugoj, a fost golită o pubelă plină de gunoi. Tânăra a postat o fotografie cu gunoaiele înșirate pe scări și un comentariu în care povestește ce s-a întâmplat.

„Mai spuneți ceva! Locatarii din blocul meu, (în mare parte niște nesimțiți și nu îmi este teamă să le-o spun), aruncă gunoiul în tomberonul florarilor și ăștia, mai ‘deștepți ” îl golesc din nou pe scările blocului! Prinde orbul, SCOATE-I ochii! Vai mama noastră!”, a scris lugojeanca.

Citiţi mai departe

Social

Sală de păcănele nouă la Lugoj, la doi pași de una dintre cele mai mari școli din oraș

Publicat

în

O nouă sală de păcănele răsare la Lugoj, în mijlocul orașului, la nici doi pași de una dintre cele mai mari școli din oraș. Este vorba despre o sală care a fost amenajată la parterul Centrului Elis, centru care găzduiește un supermarket Carrefour și un magazin chinezesc de tip ABC. 

Sala de jocuri este amplasată în centrul Lugojului, așa cum se întâmplă și în cazul altor câteva săli de păcănele și agenții de pariuri. Noua locație se află la mai puțin de 100 de metri de Școala Gimnazială 6 “Anișoara Odeanu”, acolo unde învață 800 de elevi, dar și la doar 40 de metri de centrul pietonal al Lugojului.

La început de 2019, senatorii au propus o lege prin care fiecare sală de jocuri de noroc să fie așezată cel puțin 200 de metri de intrarea într-o unitate de învățământ. Până acum însă, legea a rămas doar la statutul de propunere legislativă.

Citiţi mai departe

Cele mai citite