Connect with us

Social

Șapte copii, la spitalul din Lugoj cu coronavirus. Unul a fost trimis la Timișoara

Publicat

în

Spitalul din Lugoj este la capacitate maximă pe ATI, având toate cele cinci paturi ocupate cu pacienți COVID. În afara acestora, mai sunt și alți pacienți pe oxigen.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„În momentul de față avem paturile de la terapie intensivă ocupate, toate cinci. La nivel de secție avem încă 17 pacienți, majoritate pe oxigen. Am avut și șapte copii diagnosticați, majoritatea au plecat la domiciliu. Mai puțin o fetiță de 14 ani, care a ajuns la Spitalul de copii „Luis Țurcanu”  din Timișoara, pentru că au paturi de terapie intensivă pentru copii. Începuse să desatureze și pentru siguranța ei am trimis-o la Timișoara”, a declarat Lucian Cocoș, directorul spitalului din Lugoj.

La nivelul județului Timiș, circa opt mii de copii peste 12 ani au fost vaccinați.

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social

Lugojeanul Octavian Batori a asigurat gratuit mii de porții de mâncare pentru o acțiune de voluntariat

Publicat

în

Timp de 100 de zile, sute de voluntari au participat la lucrările de reabilitare ale spitalului din Reșița. Marți, 21 septembrie, va avea loc inaugurarea clădirii de trei etaje, reabilitate exclusiv prin acțiunea de voluntariat demarată de reșițeanca Lili Gherle și doctorul Emil Bunda. La tot acest efort a participat și un lugojean. Este vorba despre Octavian Batori, patronul firmei de catering din Lugoj și a restaurantului Ana Lugojeana din Reșița.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

„E nu îl cunosc pe omul acesta, dar datorită acestui om am putut să facem ceea ce am făcut. Este puțin spus mulțumesc! Firma Ana Lugojeana, Octavian, ne-au dat mii de porții de mâncare. Dacă cineva își poate imagina că o firmă poate trimite în aproape 100 de zile mâncare pentru toți voluntarii pe care i-am avut la lucru! E foarte important ceea ce a făcut, pentru că voluntarul vine, dar dacă la ora prânzului nu îi poți asigura o masă, pleacă și nu mai revine. Datorită lui Octavian am reușit să ținem voluntarii în șantier și să mergem înainte”, a declarat pentru Lugojeanul, Lili Gherle, coordonatoare uneia dintre cele mai importate acțiuni de voluntariat desfășurate în ultimi ani în Banat.

În cele 100 de zile de lucru, voluntarii au reabilitat integral 120 de încăperi din Staționarul 3 al Spitalului Județean din Reșița.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Zeci de cazuri noi de coronavirus la Lugoj în ultima săptămână

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Cu o medie de 8 cazuri pe zi și un maxim de 15, Lugojul traversează valul patru al pandemiei de coronavirus în această toamnă. În ultima săptămână, de luni până sâmbătă, 51 de lugojeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV 2, câțiva dintre ei ajungând și la spital pentru tratament.

În aceiași perioadă, în satele din jurul orașului au fost descoperite alte 110 cazuri, în toată zona de est a județului. Sâmbătă dimineață, numărul total de persoane internate în spitalele din județ era 226.

Numărul de persoane internate la ATI era de 37.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Migranți fără acte, descoperiți într-o parcare a autostrăzii de lângă Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Polițiștii timișeni descoperă din nou migranți fără acte de identitate, în parcările din județ, mai ales pe autostrada ce leagă Timișul de restul Europei. Aceștia se ascund în mașini care fac trasport de persoane, TIR-uri sau rulote. Vin de cele mai multe ori din Siria, Afganistan sau alte țări din Orientul Mjlociu.

La data de 16 septembrie, în jurul orei 01.20, polițiștii orașului Făget și Secției 10 Poliție Rurală Făget, au depistat în parcarea A1 Margina-Lugoj, din județul Timiș, un grup de 3 persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia nu sunt cetățeni români și nu posedă niciun document de identitate. Bărbații au fost predați polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Povestea pâinii și a produselor de panificație care se vând la Băcănia Lugojeană, făcute după rețete tradiționale

Publicat

în

Povestea Brutăriei Moara Maria, de la Chizătău, cea care furnizează pâinea de la Băcănia Lugojeană, s-a născut acum 25 de ani, din dragostea unui om pentru grâne și pentru sărbătoarea numită „pâine”. Ardelean Constantin a scris o poveste despre omenie, despre familie, despre bucuria de a munci pământul și de a-i culege roadele pe care mai apoi, le-a transformat în motiv de a ne adună cu toții la masă. Au fost 25 de ani în care povestea fiecărei pâini începea în lanul de grâu, trecea prin Brutăria Moara Maria, apoi ajungea în casele noastre.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Moștenirea lăsată de fondatorul brutăriei este gustul autentic dar și dragostea celor pe care i-a adunat în jurul său pentru pâinea românească, gustoasă și sănătoasă.

Brutăria Moara Maria nu este doar un spațiu în care se plămădește aluatul și se transformă apoi în pâine, ci sunt 8000 m2 dedicați transformării grâului într-o misiune: aceea de a păstra tradițiile locale și de a duce mai departe povestea.

RETIM

Construită în satul Chizatau, Lugoj, într-o comunitate de iubitori ai grânelor și pământului strămoșesc, Brutăria păstrează încă parfumul poveștilor spuse la gură cuptoarelor ce dogoreau în cinstea pâinii.

„2020 a însemnat pentru Brutăria Moara Maria pierderea echilibrului. Dar nu doar din cauza pandemiei, așa cum au resimțit toate afacerile din România, ci pentru că cel care a scris un sfert de secol de istorie a plecat să plămădească aluat, sus, la ceruri. Dar pentru că poveștile frumoase, curate, care izvorăsc din dragoste de oameni nu se pot stinge, Brutăria a continuat să scrie, filă cu filă și să îi împlinească visul celui care a clădit-o”, spune Raluca Ardelean, reprezentanta Brutăriei.

De anul trecut, Brutăria a început să scrie un nou capitol al istoriei sale. Alături de Raluca și de Marcel Ardelean cu fiecare cuptor aprins, cu fiecare pâine caldă așezată pe mese, cu fiecare cozonac dulce sau specialități gustoase, Brutăria Moara Maria a continuat să cinstească tradiția!

După ce a construit și consolidat echipele din câteva fabrici din România, Raluca a adus toată priceperea, experiența și atenția ei pentru detalii în familia care a primit-o cu atât de multă dragoste. Dorința ei de a duce Brutăria mai departe, de a continuă ce a fost clădit acum 25 de ani, a ajutat-o să urce cu o nouă treaptă frumusețea, prestigiul și calitatea produselor de la Moara Maria. Continuă tradiția și păstrează rețetele pâinii  sănătoase  făcută din cele mai bune ingrediente, cărora le alătură delicioase produse de panificație.

“Preluarea Brutăriei Moara Maria este cea mai dragă provocare pe care am acceptat-o. Am îmbinat tradiția cu strategia și managementul, astfel încât creșterea Brutăriei a venit natural, cu pași mici, dar siguri. Am păstrat produsele care se făceau în brutărie și pentru care avem clienți pe peste 20 de ani, dar am extins producția și către produse de panificație precum cornulețe, fursecuri și chiar către deserturi ca profiterol sau muffins cu vanilie sau ciocolată. Am creat chiar și produse care nu mai exista pe piață, cum sunt “Buchetelele de cozonac”, produs care a ajuns în câteva orașe din tara . Este un cozonac de mărimea unei brioșe, numai bun de potolit o pofta de cozonac sau pentru un eveniment deosebit”, povestește Raluca.

Fiecare produs creat în Brutărie respectă gustul natural și sănătos pentru clienții din Chizătau, Lugoj, Buzias, Timișoara, dar și din estul țării, Bacău, Roman  sau Iași. Așa cum spune Raluca, “Am îmbinat gustul bănățean cu cel moldovenesc și am plecat să aducem bucurie pe  mesele românilor de pretutindeni.”

Brutăria Moara Maria trăiește prin fiecare spic de grâu transformat în pâine și cinstește memoria trecutului, prin păstrarea tradiției și modernizarea prezentului, pentru un viitor cu gust autentic românesc.

 

 

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite