Connect with us


Administrație

Salprest şi Meridian, la un pas de dispariţie! Serviciile prestate de cele două societăţi vor fi scoase la licitaţie

Publicat

în

Consilierii locali lugojeni au fost chemaţi marţi, în şedinţă extraordinară, cu trei puncte pe ordinea de zi, toate extrem de importante pentru cele două societăţi ale Consiliului Local: Salprest şi Meridian.

PMP

Este vorba despre faptul că de la 1 mai, celor două societăţi le expiră contractele pentru serviciile pe care le prestează. Executivul a decis ca serviciile să fie scoase la licitaţie, Salprest şi Meridian putând participa pentru semnarea unor noi contracte. În acelaşi timp, oricare altă societatea comercială din ţară care are acest profil poate participa la licitaţie.

USR

Pentru şedinţa de marţi, Executivul a întocmit trei proiecte prin care cerea Consiliului local aprobarea scoaterii la licitaţie a serviciului de salubritate, a celui de apă şi canal, dar şi activitatea de la Adăpostul de câini.

Consilierul Marius Martinescu a încercat, la toate cele trei proiecte, să-i convingă pe Francisc Boldea şi majoritatea PSD că interpretează greşit legea şi nu se impune scoaterea serviciilor la licitaţie, acestea putând fi atribuite prin gestiune directă ca şi până în prezent. Edilul şef a considerat însă legea interzice acest lucru şi drept urmare proiectele au fost supuse la vot.

Bogdan Blidariu, liderul consilierilor PNL, le-a atras atenţia celor din Executiv, că proiectele sunt prost întocmite, luate copy-paste de pe diferite site-uri. De alfel, documentaţia pentru serviciul de apă şi canal era întocmită pentru atribuire directă, în condiţiile în care serviciul urma să fie scos la licitaţie.

Chiar şi cu toate aceste neregului, majoritatea PSD-ALDE nu a ţinut însă cont şi a votat scoaterea la licitaţie a salubrizării oraşului, dar şi serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân. La fel s-ar fi întâmplat şi în cazul serviciului furnizării de apă şi canal, numai că, aici, doi dintre consilierii PSD, fiind angajaţi ai Meridian, s-au retras de la vot. Aşadar PSD şi ALDE nu au mai avut majoritate şi proiectul a fost respins.

Primarul Francisc Boldea a anunţat o nouă şedinţă extraordinară, în care va pune din nou la vot scoaterea la licitaţie a serviciului de apă şi canal, gestionat astăzi de către Meridian.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

Șapte firme străine se bat pentru a aduce la Lugoj autobuzele electrice de transport public

Publicat

în

PMP

Șapte firme din Turcia, Cehia și Germania se bat pentru a aduce la Lugoj, dar și în alte orașe din România autobuze electrice de transport public. Licitația pe care guvernul a organizat-o în aceste zile valorează 180 de milioane de lei, și prevede achiziționarea a 81 de autobuze complet electrice.

USR

Firmele care își doresc să aducă autobuzele electrice în România sunt Anadolu Automobil Rom, BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim din Turcia, SOR Libchavy din Cehia, Karsan Otomotiv din Turcia, precum și asocierea formată din Bozankaya Otomotiv din Turcia și SILEO GmbH din Germania. Acestea  au depus oferte pentru vânzarea a 81 autobuze electrice pentru transportului public urban de călători. Autobuzele vor fi operabile în condiții de șes. 

Licitația organizată de Ministerul Lucrărilor Publice a fost estimată 183,13 milioane de lei, fără TVA, și este finanțată prin fonduri europene nerambursabile.

Autobuzele vor deservi orașele Alexandria – 10 (3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă), Brăila – 11 (3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă), Constanța – 21 (5 stații de încărcare rapidă și 21 stații de încărcare lentă), Drobeta Turnu Severin – 3 (1 stație de încărcare rapidă și 3 stații de încărcare lentă), Focșani – 20 (5 stații de încărcare rapidă și 20 stații de încărcare lentă), Lugoj – 9 (3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă), Slobozia – 7 (2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă).

Citiţi mai departe

Administrație

Recepția la noile blocuri ANL nu poate fi facută din cauza lucărilor prost executate

Publicat

în

bloc-anl-lugoj

FOTO Arhiva

Ultimele blocuri ANL, construite la Lugoj nu pot fi recepționate, din cauza modului în care s-au executat unele lucrări. Primarul Claudiu Buciu spune că s-au descoperit destul de multe probleme.

PMP

„Nu se poate face recepția pentru ca lucrarile sunt finalizate dar neconforme. Sunt obiecțiuni legate de: calitatea lucrărilor în spațiile sanitare; calitatea ușilor, se inchid greu sau freaca pardoselile; calitatea parchetului, s-a umflat deja în câteva apartamente; închiderea geamurilor; calitatea zugrăvelilor. De asemenea, din cauza faptului ca Primăria nu a reușit să rezolve problema racordului la gaz și energie electrică, nu se pot pune în funcțiune centralele termice”, spune Buciu.

USR

Primarul Lugojului spune că astăzi va avea o întâlnire cu responsabilii din Primărie, pentru a afla de ce nu s-a realizat racordul la gaz.

Citiţi mai departe

Administrație

Primarul Buciu vrea o activitate mai eficientă în Primăria Lugoj. Instituția se reorganizează

Publicat

în

Momentan niciun angajat din Primăria Lugoj nu va fi dat afară. Primarul Claudiu Buciu spune că în momentul de față se evaluează activitatea fiecărui funcționar, după care se va face o reorganizare a structurilor pentru eficientizarea activității.

PMP

„În prezent suntem în curs de evaluare a activităților zilnice ale angajaților din primărie. Apoi vom testa toți angajații. Doar după aceea vom regândi structurile interne și necesarul de personal. Nu este doar o decizie legată de personal ci și de eficientizarea modului cum sunt organizate structurile interne ale primăriei”, a declarat primarul Lugojului.

USR

Citiţi mai departe

Pro

Publicitate

Cele mai citite