Dacă mâncarea gătită nu reprezintă pentru tine chiar cel mai gustos preparat culinar și întotdeauna îți vor face mai mult cu ochiul salatele, atunci găsirea unui meniu zilnic variat și sănătos poate reprezenta o problemă când timpul nu îți este cel mai bun aliat. Însă pentru această problemă există o rezolvare foarte simplă și sănătoasă: serviciile de catering, din al căror meniu nu lipsește niciodată o mare varietate de salate proaspete și gustoase, pregătite cu grijă, pentru toate gusturile.
Și fie că ești vegetarian, ovo-lacto-vegetarian sau consumi orice combinație de ingrediente, cu siguranță salatele livrate prin firmele de catering îți vor satisface orice exigență culinară. Curioși de paleta gastronomică în materie de salate, am aruncat și noi un ochi la câteva firme de catering pentru a ne face o idee asupra a ce putem comanda pentru acasă sau, de ce nu, pentru la birou în pauza de prânz sau chiar pentru un eveniment corporate la care dorim să servim preparate culinare cat mai ușoare și mai diversificate.
Astfel am aflat că pentru iubitorii combinațiilor vegetariene există numeroase opțiuni, printre care amintim: salatele preparate dintr-un singur ingredient (salată de varză, salată de castraveciori acri/proaspeți, salată verde, salată de ardei copți, salată de sfeclă roșie), precum și salatele mixte (salată de vară – salată verde, roșii, ardei, castraveți, ceapă roșie; salată de crudități – morcov, țelină, măr, lămâie; salată pomodoro – roșii, roșii cherry, usturoi, busuioc, ulei de măsline sau salată rucola – rucola, ceapă roșie, roșii cherry.
Dacă ești lacto-ovo-vegetarian, poți alege din următoarea gamă: salată grecească – salată verde, roșii, castraveți, brânză feta, măsline, ardei copt, oregano – focaccia; salată Caprese – roșii cherry, mozzarella, măsline verzi, busuioc, ulei de măsline, o felie de pâine prăjită; salată bulgarească – salată verde, roșii, castraveți, ardei, brânză telemea, ou, măsline, șuncă de Praga sau salată Quattro Formaggi – rucola, 4 feluri de brânză, salată verde, andive, roșii cherry, radicchio – focaccia.
Pentru cei care nu concep lipsa cărnii sau a peștelui nici măcar în salate, combinațiile sunt desăvârșite: salată de ton – roșii, ton, porumb, măsline, ceapă roșie, parmezan – focaccia; salată Fantasia – rucola, salată verde, piept de pui, stafide, nucă, măr, dressing – focaccia; salată Cesar – salată verde, sardine, crutoane, piept de pui, dressing, parmezan – focaccia; salată italiană – salată verde, roșii, ciuperci, piept de pui, mozzarela dressing – focaccia; salată de somon – salată verde, andive, radichio, ciuperci, somon fume, parmezan, oțet balsamic – focaccia.
Însă pentru adevărații gurmanzi firmele care oferă servicii de catering de lux oferă salate care nu se rezumă doar la ingredientele cu care suntem obișnuiți în viața de zi cu zi. Acestea îți pot livra adevărate măiestrii culinare, în care ingredientele exotice se combină fericit cu cele tradiționale, iar dressing-urile întregesc savuros tabloul gastronomic: alunele, orezul exotic, migdalele, nuca de cocos, fructele de mare, toate pot reprezenta ingrediente care, combinate perfect, se transformă imediat în preparatul culinar care va reprezenta piesa de rezistență a oricărui eveniment pretentios.
Și dacă tot nu ești convins, aruncă un ochi pe www.skybarcatering.ro și cu siguranță îți vei schimba imediat părerea!