Connect with us
Winter in My Town

Administrație

S-a înființat societatea care ar trebui să schimbe imaginea Lugojului. Modelul este luat de la Primăria Oradea

Publicat

în

FOTO ARHIVA

Consilierii lugojeni au aprobat marți, 16 noiembrie, înființarea unei noi societăți, sub denumirea SC Administrare Patrimoniu Lugoj SRL, care va prelua cele mai importante servicii ale administrației locale. Administratorul noii firme este Paul Gribincea, consilierul primarului Claudiu Buciu.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Organigrama societății cuprinde, la această oră, 120 de posturi vacante. Paul Gribincea spune că asta nu înseamnă, automat, că vor fi angajați 120 de oameni noi. „Vor fi foarte puține angajări, în prima fază, pentru că vom prelua cele două cele două servicii ale Primăriei. Este vorba despre salubritate, SSML-ul actual, și spațiile verzi. Toți angajații de acolo se mută la noua societate”, a declarat Gribincea.

Principalul motiv pentru înființarea societății, conform administratorului, este faptul că lucrurile se pot mișca „mai ușor și rapid”,  într-o societate decât în primărie. Modelul de organizare este luat de la Primăria Oradea.

„Exemplul a fost ADP -ul de la Oradea. Am fost acolo și am discutat cu omul care conduce firma de 11 ani. Am stat o săptămână și am vizitat toate punctele lor: ștrand, parcări, tot ce administrează ei și am văzut modelul de cea mai bună practică din România. La ora aceasta nu cred că e altcineva care îi depășesc pe cei de la Oradea. Exact același lucru vrem să facem și noi la Lugoj. Să gestionăm activitatea la fel ca într-o firmă privată, unde, în primul rând, trebuie să ai grijă de banii pe care îi cheltui și de lucrările pe care le faci”, spune Gribincea.

RETIM

În timp, noua societatea va mai prelua și alte servicii care aparțin acum Primăriei. Aici intră în primul rând personalul de întreținere și curățenie în instituțiile ce aparțin administrației locale, dar se vor forma și noi echipe de intervenție, reparații și renovări în domeniul public.  Primăria va achiziționa și o serie de utilaje și autovehicule pentru serviciile noii scietăți. Acestea și cele existente în prezent vor fi transferate către noua societate.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Administrație

Mesaje împotriva lui Buciu la intrările în Lugoj. Cartoane cu textul “oraș fără primar” 

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

După un an de liniște, celebrele conturi false active în campania electorală l-au luat oficial in primire pe noul primar Claudiu Buciu. Oamenii care l-au acuzat pe atunci pe candidatul Buciu de o sumedenie de ilegalități, din spatele conturilor false, au revenit în actualitate.

De această dată, postacii au distribuit pe Facebook poze cu intrările în Lugoj, sub care au montat cartoane cu mesajul “oraș fără primar”. Mesajul a fost postat chiar de 1 Decembrie, Ziua Națională, pe rețelele sociale. În câteva minute, zeci de conturi false, dar și celebrele grupuri ale “societății civile”, au distribuit mesajul care îl viza pe primar. Postarea se referă la cum Lugojul are un primar “antiromân” și “neputincios”.

„E părerea unui traficant de droguri, arestat exact când era președintele organizației de tineret a PSD Lugoj. De 1 Decembrie am depus coroană la Soldatul cu Pușca, deci din nou, minciuni PSD-iste. E greu când nu mai poți fura bani de la stat”, a declarat pentru Lugojeanul.ro primarul Claudiu Buciu.

RETIM

În cursa electorală din 2020, partidul aflat la putere s-a folosit de conturi false pentru a face anti-campanie pentru actualul primar al municipiului.

Citiţi mai departe

Administrație

Sute de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

750 de copii din Lugoj vor fi premiați pentru colindele pe care le vor înscrie într-un concurs online, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de primărie, care va da drumul unei noi ediții a concursului de colinde Iată, vin colindătorii!“ organizat și anul trecut la Lugoj.

Primii 750 de copii înscriși să participe la acest proiect, primesc din partea Primăriei un cadou de Crăciun, reprezentat de o cutie frumos personalizată care conține cărți, jocuri și surprize dulci. Evenimentul se adresează copiilor și elevilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani.

„Înscrierea copiilor în eveniment se face doar de către cadrele didactice sau de către părinți, prin completarea formularului de mai jos, până cel târziu la data de 10 decembrie 2021. În momentul completării formularului trebuie să și urcați colindul/colindele elevilor dumneavoastră pe internet”, scriu organizatorii.

RETIM

Găsiți aici toate detaliile concursului de colinde.

Citiţi mai departe

Administrație

Certificat verde sau nu la Târgul de Crăciun la Lugoj? Reacția primarului orașului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Târgurile de Crăciun se vor desfășura în acest sezon de sărbătoare doar pentru persoanele cu certificate verzi. Se întâmplă la Timișoara, la București, dar și la Sibiu sau alte orașe din România, acolo unde târgurile organizate cu ocazia sărbătorilor au ajuns de renume mondial.

La Lugoj, deși administrația locală mai are doar câteva zile până să organizeze complet târgul, situația privind certificatul verde este ambiguă. Pe de-o parte, administrația locală spune că nu va exista o delimitare a zonei de târg. Potrivit legii, în acest caz nu este nevoie de certificat verde pentru a achiziționa produse de la căsuțe.

Pe de altă parte, edilul șef spune că va respecta legislația de la acea dată, dând de înțeles că s-ar putea totuși ca obligativitatea certificatului verde să fie impusă.

RETIM

“Nu va fi o incintă închisă. Accesul nu va fi restricționat, însă se vor respecta regulile stabilite la nivel național. Se vor respecta regulile stabilite prin legislația în vigoare la momentul derulării evenimentului”, a explicat primarul Claudiu Buciu pentru Lugojeanul.ro

Citiţi mai departe

Administrație

Lista persoanelor care pot să primească în chirie locuințe ANL, la Lugoj

Publicat

în

FOTO Arhiva

Primăria Lugoj a stabilit persoanele care au prioritate la închirierea locuințelor ANL. 58 de solicitanți se află pe această listă, care va ajunge, în ședința din 25 noiembrie la votul consilierilor locali. În funcție de punctajul obținut, aceștia vor avea acces la locuințe. Este vorba de tineri, de până în 35 de ani, care trebuie să dovedească, în primul rând că muncesc pe raza municipiului Lugoj. Iată, mai jos, lista solicitanților, cu punctajul obținut, în urma dosarelor depuse la primărie până în 19 iulie 2021.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Din totalul dosarelor depuse, patru persoane au retras cererile, iar alte trei au fost plecate în străinătate când reprezentanții Primăriei Lugoj au efectuat ancheta socială și nu au transmis o dovadă că au loc de muncă pe teritoriul municipiului

RETIM

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite