Connect with us

Actualitate

S-a încheiat bilanțul Poliției Lugoj. Cele mai multe infracțiuni și contravenții sunt legate de siguranța rutieră

Publicat

în

În anul 2022, efectivele Poliţiei Municipiului Lugoj au intervenit la 906 evenimente, dintre care 859 în mediul urban și 47 în mediul rural.  Dintre acestea 770 au fost semnalate prin numărul unic de urgență 112.

RETIM

Polițiștii au efectuat 4 razii, 41 de acțiuni cu efective mărite și 182 de controale directe.

În urma activităților de prevenire desfășurate, au fost constatate 253 de infracțiuni, dintre care 179 în flagrant delict. De asemenea, au fost depistați 16 minori lipsiți de supraveghere și au fost aplanate 270 de stări conflictuale.

Autoliv angajează!

Polițiștii din cadrul compartimentelor sisteme de securitate au executat 30 de acțiuni și 454 de controale la casele de schimb valutar, case de amanet, stații peco, depozite peco, societăți economice, unităţi de învăţământ, unități financiar bancare, ATM–uri, societăți specializate de instalare a sistemelor tehnice antiefracție și alte unități care îşi desfășoară activitatea în municipiul Lugoj, fiind identificate persoanele responsabile din cadrul unităților economice controlate, astfel că a fost efectuată şi instruirea acestora în conformitate cu Legea nr. 333/2003 modificată și completată  de Legea 40 / 2010 şi H.G. 1010 / 2004.

Au fost aplicate 90 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 333/2003 cu modificările și completările ulterioare și H.G. 301 din 2012.

PREVENIREA CRIMINALITĂŢII

La nivelul Poliției Municipiului Lugoj au fost puse în aplicare 3 programe locale de prevenire a criminalităţii, derivate din priorităţile naţionale ale Poliţiei Române în domeniul prevenirii: Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor în judeţul Timiş, Programul local de prevenire a săvârşirii infracţiunilor contra patrimoniului  în judeţul Timiş și Programul local de prevenire a violenţei în familie.

Totodată, au fost iniţiate şi sunt în desfăşurare o serie de programe şi planuri de prevenire şi combatere a criminalităţii, pe diverse domenii de activitate, respectiv pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de tâlhărie, furturi din buzunare și a furturilor din locuinţe. De asemnea, au fost elaborate și puse în aplicare planuri de măsuri în vederea menținerii ordinii și asigurarea unui climat de siguranță publică la toate manifestările publice, cultural – sportive și sărbători religioase care s-au desfășurat în perioada de referință. 

CRIMINALITATEA STRADALĂ

La nivelul Poliției Municipiului Lugoj, în cursul anului 2022, au fost înregistrate 89 de infracţiuni stradale, dintre acestea 56,17 %  fiind comise pe timp de zi şi 43,82%  pe timpul nopţii. 

SIGURANŢA RUTIERĂ ŞI A TRANSPORTURILOR 

În cursul anului 2022, au fost efectuate 321 de acţiuni punctuale care au vizat principalele cauze generatoare de accidente, în urma cărora au fost constatate 239 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, 5.755 de contravenţii, reţinute 501 permise de conducere şi retrase 197 de certificate de înmatriculare.

Efectivele de ordine publică au executat 63 de acțiuni, au constatat 86 de infracțiuni la regimul circulației rutiere și au aplicat 1.238 de contravenții. Totodată, au fost reținute 72 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare și 5 plăcuțe de înmatriculare.

La nivelul Poliției municipiului Lugoj s-au înregistrat 13 accidente rutiere grave soldate cu 9 persoane decedate,5 persoane rănite grav și 4 persoane rănite ușor.

Tot în cursul perioadei analizate s-au produs 38 de accidente rutiere soldate cu rănirea uşoară a 46 de persoane.

 

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

O fetiță de cinci ani a ajuns la spitalul din Lugoj, după un accident la locul de joacă

Publicat

în

FOTO cu caracter ilustrativ/Pixabay

O fetiță de 5 ani a ajuns la spitalul municipal din Lugoj, după ce a căzut de pe platforma de lansare a unui tobogan, în timp ce se juca în comuna Racovița. Incidentul s-a petrecut, sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei 21:00, anunță IPJ Timiș.

RETIM

Fetița, însoțită de părinții ei, s-a prezentat la spitalul din Lugoj în jurul orei 22:25, unde a primit îngrijiri medicale.

La scurt timp după incident, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au fost sesizați și s-au deplasat la fața locului. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar autoritățile efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Actualitate

Trei zile de foc în Banat. Care sunt regiunile care vor trece printr-un cod roșu de caniculă

Publicat

în

În județul Timiș, valul de căldură atinge un punct critic, aducând temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat. În data de 21 iunie, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă pentru Banat, sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și pentru sud-vestul Munteniei. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale, cu minime în jur de 20 de grade Celsius.

RETIM

În data de 22 iunie, valul de căldură va persista și se va intensifica, acoperind și mai multe regiuni din țară. Județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș se vor afla sub cod roșu, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade Celsius și disconfort termic deosebit de accentuat. Totodată, se menține codul portocaliu pentru Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, cu temperaturi maxime între 34 și 37 de grade.

Pe 23 iunie, valul de căldură se va diminua în intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei, dar se va extinde în Dobrogea continentală. Temperaturile maxime vor fi în general între 31 și 33 de grade Celsius, iar disconfortul termic va rămâne ridicat. Local, în regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, codul roșu va continua, cu temperaturi maxime de 38-39 de grade și nopți tropicale.

Autoliv angajează!

Pe măsură ce valul de căldură continuă să afecteze România, este esențial să se ia măsuri de protecție împotriva temperaturilor extreme și a disconfortului termic accentuat.

Citiţi mai departe

Actualitate

Valul de căldură se extinde și se intensifică în Banat. Codul portocaliu s-a prelungit

Publicat

în

Vestul României se confruntă cu un val de căldură intensă, conform avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie. În intervalul 20-21 iunie, Banatul, Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei vor resimți cel mai puternic efectele caniculei, temperaturile ajungând până la 39 de grade Celsius.

RETIM

În Maramureș, Crișana și cea mai mare parte a Transilvaniei, temperaturile vor oscila între 32 și 35 de grade, cu un disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, creând condiții greu de suportat pentru populație.

Pe 21 iunie, valul de căldură se va menține și în Oltenia și Muntenia, unde maximele vor atinge 34 de grade. În Banat, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, temperaturile vor varia între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale, cu minime de aproximativ 20 de grade.

Autoliv angajează!

Autoritățile recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru a se proteja de căldură extremă, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător. În zilele următoare, valul de căldură se va intensifica și extinde, accentuând disconfortul termic în întreaga regiune.

Citiţi mai departe

Actualitate

Dobra anunță licitația pentru studiul de fezabilitate pentru sensul giratoriu de pe centura Lugojului

Publicat

în

Sensul giratoriu de pe Centura Lugojului, zonă cunoscută drept ”intersecția morții” din cauza numărului mare de accidente, va fi construit în cel mai scurt timp, conform declarațiilor lui Călin Dobra.

RETIM

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și a proiectului tehnic de execuție. În ultimii 4 ani, Primăria Lugoj nu a fost în stare să dea drumul acestui proiect atât de necesar în comunitate. E aceeași indolență cu care eram obișnuiți, dar, de care, în sfârșit orașul a scăpat”, a declarat Dobra.

Acum, investiția aflată în administrarea CNAIR are undă verde, iar lucrările urmează să înceapă în cel mai scurt timp, oferind o soluție mult așteptată pentru siguranța traficului în această zonă periculoasă.

Autoliv angajează!

Citiţi mai departe

Cele mai citite