Connect with us
Winter in My Town

Social

Romii din Lugoj se bat din anii 80, primarul este încredinţat că situaţia “se va potoli”

Publicat

în

?

După ce în această vară, Lugojul a fost transformat în câmp de război de două familii de romi din Lugoj, primarul Francisc Boldea este încredinţat că situaţia se va rezolva curând şi, datorită măsurilor luate de autorităţi, nu vor mai exista scandaluri.

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Primarul Lugojului spune că a vrut să afle exact de la ce pornesc aceste conflicte, între cele două familii şi susţine că s-a interesat „la miliţianul care se ocupa înainte de Revoluţie de romii de pe Caransebesului”, care i-a povestit de când şi de la ce a pornit scandalul.

“Prin 82-83 a fost o nuntă, în care s-a căsătorit cine nu trebuia şi a ieşit o bătaie şi, cum era piatră cubică, au luat piatră cubică şi au dat şi s-au spart uşi şi geamuri. Unul dintre membrii unei familii a fost lovit cu o piatră în ochi şi i-au creat daune pe viaţă omului respectiv. Peste 20 de ani, următoarea generaţie s-a certat din nou. Dacă vă aduceţi aminte cu grenada aia, ce a fost găsită la o familie din Lugoj, peste 10 ani, iarăşi, acelaşi lucru s-a întâmplat. Aşa s-a întâmplat şi în Serbia şi în Kosovo, tot de la o nuntă, de la chestiunile astea a pornit totul. Ar trebui să le tratăm cu calm, cu seriozitate. Am avut o discuţie cu poliţia şi cu procuratura, în calitate de primar şi sunt sigur că toate aceste lucruri se vor potoli cât de curând. Avem şi proiectul de supraveghere, am prins în buget 500 de mii de lei pentru un sistem de supraveghere cu camere în oraş”, a spus Boldea, la o emisiune a postului local de televiziune.                                                                     

FOTO ARHIVĂ

RETIM

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...

Social

La Lugoj “răsare” un nou supermarket, la nici 300 de metri de alte două

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Lugojul nu ducea și nici nu va duce lipsă de supermarketuri vreodată. Un nou magazin de mari dimensiuni se construiește în oraș în această perioadă. Este vorba despre al treilea supermarket al celor de la Carrefour, lanțul franțuzesc de magazine de produse alimentare și nu numai.

Noul magazin va fi ridicat în locul fostei Gold Cafe, în locul clădirii parțial demolată și care a fost abandonată pentru aproape doi ani. Recent, lucrările au fost reluate, iar antreprenorul va ridica la locație o clădire cu parter și etaj. Dacă în timpul fostei administrații, lucrarea s-a blocat din cauza unor probleme legate de patrimoniu, noua administrație a precizat că dezvoltatorii au toate autorizațiile necesare pentru a construi.

La parter, va fi amenajat un supermarket Carrefour. La etaj, se vor amenaja spații pentru birouri și alte afaceri. La nici 200 de metri de viitorul magazin există alte două supermarketuri.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Vaccinare la sat în două localități învecinate cu Lugojul în weekend

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Două sate de lângă Lugoj vor primi vizita voluntarilor caravanei de vaccinare mobilă în acest weekend. În ziua de duminică, voluntarii care merg din sat în sat pentru a-i imuniza împotriva coronavirusului pe doritori se vor opri la Gavojdia și respectiv Bârna, o comună și respectiv sat nu departe de Lugoj.

La Gavojdia, imunizarea va avea loc la sediul primăriei, între orele 9 și 12 dimineața.

La Bârna, voluntarii vor administra vaccinul la căminul cultural, între orele 13 și 15.

RETIM

Medicii din echipele mobile sunt de la Spitalul Militar din Timișoara, aceștia începând să meargă prin satele din Timiș încă din luna aprilie a acestui an. Până în prezent, echipele au ajuns în 40 de sate din județ care sunt departe de centrele de vaccinare fixe.

Citiţi mai departe

Social

Când vine prima ninsoare a sezonului 2021-2022 la Lugoj

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile vor scădea în mod constant începând cu această săptămână și până la finalul celei următoare.

De la 10-12 grade ziua, vom ajunge treptat până la valori de 4-5 grade la prânz. În weekend-ul viitor, meteorologii prognozează că la Lugoj ar putea cădea și primii fulgi de zăpadă. Prognoza este pentru lapoviță și ninsoare, iar maximele zilelor de weekend se vor situa între 0 și 4 grade Celsius.

Ninsorile ar urma să cadă și în următoarea săptămână de după weekend-ul 27-28 noiembrie, sub formă de averse însoțite de ploi.

RETIM

Citiţi mai departe

Social

Câți lugojeni s-au vaccinat până în prezent împotriva coronavirusului

Publicat

în

Meniul zilei Vara 2021, Octavian

Platforma RO Vaccinare a făcut publice datele referitoare la procentul persoanelor vaccinate complet din toate localitățile din România. Potrivit datelor statistice, la Lugoj s-au vaccinat una din trei persoane până la această dată. Orașul de pe Timiș stă cel mai bine la acest capitol, în partea de est a județului.

În mediul rural, vaccinarea merge mai greoi. Există sate unde procentul de-abia a trecut de 10%, adică unde doar o persoană din 10 locuitori ai comunelor s-au imunizat împotriva coronavirusului. Există însă și sate unde rata de vaccinare se apropie de cea de la oraș, cum ar fi Gavojdia sau Belinț.

Acestea sunt ratele de vaccinare la Lugoj și în comunele din jur:

RETIM

Lugoj: 34,14%

Buziaș: 31,17%

Făget: 22,44%

Recaș: 27,27%

Balinț: 22,53%

Bara: 17,04%

Belinț: 29,84%

Bethausen: 17,13%

Boldur: 32,86%

Coșteiu: 25,16%

Darova: 13,64%

Fârdea: 21,98%

Gavojdia: 30,55%

Mănăștiur: 19,08%

Margina: 19,37%

Puteți consulta întreg tabelul cu orașele și localitățile din Timiș și ratele lor de vaccinare aici.

Citiţi mai departe
Publicitate
Publicitate

Cele mai citite