Connect with us

Actualitate

Romii care revin din străinătate au pus în alertă polițiștii din Timiș: accidente, zgomot și scandaluri

Publicat

în

Luna august a adus o provocare majoră pentru forțele de ordine din Timiș, în contextul reîntoarcerii în masă a cetățenilor în țară. Pe lângă bucuria reîntâlnirii cu familii și prieteni, această perioadă a adus și o serie de evenimente care au generat tulburări în comunitatea locală. Polițiștii din zonă sunt pe picior de alertă pentru a face față provocărilor din această perioadă aglomerată.

Muzică în exces, spectacole stradale și incidente în trafic au fost doar câteva dintre aspectele care au stârnit îngrijorare în rândul autorităților. Evenimentele organizate de cetățenii reveniți din străinătate au devenit o tradiție anuală, atrăgând atenția datorită nivelului ridicat al zgomotului și agitației, care adesea depășesc limitele suportabile.

RETIM

Prefectul cere „toleranță zero”

Un semnal puternic a fost transmis de prefectul județului, Mihai Ritivoiu, care a cerut acțiuni de toleranță zero în astfel de situații: „Este sezonul vacanțelor și urmează vizita fraților noștri din străinătate. Știm cu toții că o parte dintre aceștia au un comportament agresiv atât în trafic, cât și în manifestări de violență stradală, chefuri, muzică dată la maxim, ceea ce deranjează vecinii. În numele Inspectoratului Județean de Poliție, rog pentru maximă vigilență, pentru a arăta, măcar aici în Timiș, că nu suntem un sat fără câini”, a subliniat Ritivoiu în cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural.

Incidente grave au fost deja înregistrate în zonă. Un accident rutier devastator a avut loc în municipiul Lugoj, în care un șofer al unui bolid 4×4, participant la o nuntă fastuoasă, a provocat un impact violent în trafic. Într-o încercare de a depăși un convoi de mașini, care includea și un vehicul al Poliției, șoferul a intrat pe contrasens și a lovit o mașină care circula regulamentar. Tragedia a lăsat o femeie și o fetiță de cinci ani grav rănite.

Pentru a evita repetarea unor astfel de incidente dramatice, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au intensificat controalele și filtrele în întreg județul. Persoanele care se angajează în conducere riscantă și comportamente nesăbuite sunt identificate și sancționate conform legii. În situații extreme, indivizii pot fi privați temporar de dreptul de a conduce autovehicule.

Peste 330 de sancțiuni doar pentru tulburarea liniștii publice

Recent, un incident a adus în prim-plan cazul unui șofer de Lamborghini care a creat zgomot excesiv prin turarea motorului într-o parcare, în prezența unui echipaj de poliție. Verificările ulterioare au scos la iveală că șoferul avea permisul de conducere suspendat. În ciuda intervenției forțelor de ordine, individul a opus rezistență și a fost necesară intervenția forțelor speciale pentru a-l conduce la secție.

Liniștea publică a fost de asemenea afectată de petreceri zgomotoase și scandaluri în cartiere. Într-un efort de a restabili ordinea, polițiștii au aplicat peste 250 de sancțiuni pentru tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote, în timp ce alte 74 de sancțiuni au fost date pentru tulburarea liniștii locatarilor în intervalul orar 22:00 – 08:00. În plus, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru organizarea de petreceri private cu utilizarea de aparatură muzicală la intensitate ridicată, în încercarea de a asigura o atmosferă liniștită în perimetrul imobilelor cu destinația de locuință. În total, s-au dat nu mai puțin de 331 de sancțiuni pentru încălcarea liniștii publice, conform informațiilor furnizate de Biroul de Presă al IPJ Timiș.

Într-un efort concertat, autoritățile locale încearcă să controleze și să minimizeze efectele acestei situații tensionate, asigurând siguranța și bunăstarea comunității locale.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bine de știut, dacă ajungeți în Timișoara! Drumuri și zone închise circulației rutiere, pentru mai multe zile

Publicat

în

Loc de întâlnire pentru mii de oameni care se estimează că vor participa la evenimentele de anvergură „Timișoara 2023 la nesfârșit”, zona centrală a Timișoarei va vibra între 7 și 10 decembrie 2023. Un public extrem de numeros va marca finalul Capitalei Europene a Culturii în Piața Unirii, alături de unii dintre cei mai în vogă artiști: Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma și José González. Pentru buna desfășurare a evenimentelor, Primăria Municipiului Timișoara a luat o serie de măsuri.

Astfel, pentru a facilita accesul către zona centrală, a fost inițiată o Hotărâre de Consiliu Local pentru ca transportul public să fie gratuit în perioada 8.12.2023-10.12.2023. Pe de altă parte, pentru desfășurarea programului în condiții optime, Comisia de Circulație a avizat închideri și restricții de trafic în zona centrală, astfel:

RETIM

  • în perioada 12.2023 – 9.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), respectiv 9.12.2023 -10.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), închiderea traficului rutier pe str. Oituz
  • în perioada 12.2023 (ora 17:00) – 10.12.2023 (ora 10:00) restricționarea traficului rutier pe străzile: Palanca, George Coșbuc, Paul Chinezu, Matei Corvin, Regimentul 5 Vânători, Sergent Constantin Mușat, respectiv breteaua existentă în Piața Mărăști în spatele stației S.T.P.T., Piața Țepeș Vodă, strada General Traian Doda, Episcop Augustin Pacha, Eugeniu de Savoya, Florimund Mercy, Vasile Alecsandri, Emanoil Ungureanu, Gheorghe Lazăr (Zona Cetate) și strada General Eremia Grigorescu.
  • închiderea circulației rutiere în perioada 8.12.2023 – 9.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00), precum și în perioada 9.12.2023 – 10.12.2023 (între orele 18:00 – 01:00) pentru toate străzile menționate anterior.

De asemenea, se vor rezerva locurile de parcare existente în Piața Mărăști, respectiv pe strada Popa Șapcă (adiacent Penitenciarului Timișoara) precum și parcările publice existente în Piața Ţepeş Vodă și pe str. Nicolaus Lenau, în perioada 7.12.2023 (începând cu ora 07:00) – 10.12.2023 (până la ora 23:00).

Recomandăm șoferilor să folosească rute alternative.

Totodată, pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, s-a hotărât ridicarea teraselor din zona Cetate, inclusiv Piața Libertății și str. Alba Iulia, în perioada 6.12.2023 -10.12.2023.

Citiţi mai departe

Actualitate

Polițist lugojean ridicat la gradul de chestor, de președintele Klaus Iohannis

Publicat

în

În urma unui decret semnat de Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, și contrasemnat de Prim-Ministrul Ion-Marcel Ciolacu, zilele trecute, comisarul-șef de poliție Dan Stoicănescu din Lugoj a fost ridicat la gradul profesional de chestor de poliție.

În prezent, Stoicanescu ocupă funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad. Cu o carieră începută în august 2000, ca ofițer operativ la Inspectoratul de Poliție Transporturi Timișoara – Serviciul Caraș Severin, Stoicănescu și-a dedicat aproape două decenii activității în domeniul poliției, evoluând constant și câștigând încrederea superiorilor săi.

RETIM

În ultimii ani, Dan Stoicanescu a ocupat funcții de răspundere în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, ajungând să coordoneze activități de management în domeniul poliției judiciare. În perioada 10 martie 2021 – 9 martie 2022, a fost împuternicit șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, iar apoi a ocupat poziția de împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Cu o diplomă de master în domeniul dreptului penal și o serie de cursuri de perfecționare în management și comunicare strategică, Stoicanescu deține un bagaj solid de cunoștințe și abilități. Este membru al Colegiului European de Securitate și Apărare și membru al Copul Național al Polițiștilor și al Asociației Internaționale a Polițiștilor, evidențiindu-se ca un profesionist dedicat și implicat în comunitate. Cu o carieră impresionantă și cu rezultate dovedite în domeniul poliției judiciare, comisarul șef  Dan Stoicanescu este o figură respectată în cadrul forțelor de ordine din România.

Citiţi mai departe

Actualitate

Explozie într-un bloc din Lugoj. O persoană a ajuns la spital și mai multe au fost evacuate

Publicat

în

topsport.roÎn data de 28.11.2023, la ora 08:30,printr-un apel la 112 a fost anunțată o explozie produsă la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje, în urma unei acumulări de gaz, situat pe strada Vișinilor în municipiul Lugoj.

A fost alertat de urgență Detașamentul de Pompieri Lugoj și la fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție si comandă, o autospecială de stingere, o autoscară mecanică, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, trei ambulanțe SAJ și un microbuz de transport persoane din cadrul Detașamentului 2 Timișoara.

RETIM

Explozia nu a fost urmată de incendiu. În urma evenimentului, 12 persoane s-au autoevacuat, o persoană a fost deblocată dintr-un apartament, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale, iar o victimă de sex masculin a fost evacuată de pompieri, prezentând arsuri pe 40% din suprafața corpului. Aceasta a fost transportată la spital conștientă.

Din primele informații, din numărul total de 84 garsoniere din imobil, aproximativ 23 sunt afectate. Locatarii vor fi mutați la internatul Liceului „Valeriu Braniște”

 

Citiţi mai departe

Actualitate

Mai mulți polițiști în Timiș. Zeci de absolvenți au ajuns la secțiile urbane și comunale din județ

Publicat

în

Echipa I.P.J Timiș s-a mărit cu 34 de polițiști. Absolvenți ai școlilor de poliție din Câmpina și Cluj, cei 34 de agenți sunt pregătiți să intre în slujba cetățeanului. Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, ținând cont de situația operativă și raportat la nevoile fiecărei structuri.

Aceștia au fost repartizați atât la secții de poliție urbană cât și la secții de poliție rurală și posturi de poliție comunale.

RETIM

„La debutul în carieră, aceștia vor parcurge o perioadă de tutelă profesională, sub îndrumarea unui tutore, desemnat din rândul polițiștilor cu experienţă, care îi va sprijini în activitate. Însoțiți de gândurile de a ajuta comunitatea, cei mai noi dintre polițiști vor prelua atribuțiile de serviciu. Nu au ales un județ tocmai ușor, știu si ei acest lucru, este un judet plin de provocări, însă aceste provocări nu vor face decât să consolideze și mai bine echipa I.P.J Timiș. În urma acestora se vor forma atât ca polițiști profesioniști cât și ca oameni”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Citiţi mai departe

Cele mai citite