Connect with us

Divertisment

Românii sunt înnebuniți după loteria Keno Polonia

Publicat

în

Polonia keno este una dintre loteriile internaționale preferate de românii care își încearcă norocul pe internet. Acest joc loto este de tipul 20/70, ceea ce înseamnă că în urnă sunt 70 de bile din care sunt extrase 20. Mai există și alte loterii cu acest format, precum Belgia keno, Germania keno, Finlanda keno sau Franța keno.

Loto Polonia 20/70 are extrageri zilnice din patru în patru minute, spre deosebire de alt joc loto popular din această țară, Polonia Multi, pe care se poate paria numai de două ori pe zi. Pe bilet pot fi puse maxim 16 numere, sistemul maxim fiind de 8. Cota fiecărui bilet depinde de sistemul ales:

RETIM

 • cota 3.40 pentru un singur număr;
 • cota 12.50 pentru două numere;
 • cotă 47.00 pentru trei numere;
 • cotă 180.00 pentru patru numere;
 • cotă 750.00 pentru cinci numere;
 • cotă 3500.00 pentru șase numere;
 • cotă 12500.00 pentru șapte numere;
 • cotă 50000.00 pentru opt numere.

Vorbim despre cote medii (ele diferă de la un operator la altul), valabile pentru biletele simple, cu o singură variantă de câștig. Mulți dintre pasionații de loto preferă să joace bilete combinate, pentru mai multe șanse de succes. În general, ei apelează la trei tipuri de strategii de joc: cea cu miză variabilă, cea raportată la rezultate anterioare și cea în care numerele sunt selectate pe baza formulelor probabilistice.

Strategiile cu miză variabilă sunt folosite și de pariorii pe fotbal, cele mai populare fiind Martingale și Fibonacci. De exemplu, cineva poate alege un număr pe care să îl joace pe fiecare bilet, din 4 în 4 minute, până când respectivul număr este extras. Strategia Martingale presupune dublarea mizei după fiecare pariu necâștigător. Pe de altă parte, metoda Fibonacci presupune însumarea mizelor a două bilete necâștigătoare consecutive pentru a stabili miza pariului următor.

Strategia bazată pe rezultatele anterioare ține cont de următoarele observații făcute de cei care au analizat extragerile de tip keno ani la rând:

 • 25% din numerele câștigătoare au fost extrase și la extragerea precedentă;
 • 44% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele două extrageri precedente;
 • 58% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele trei extrageri precedente.

În fine, strategia care se bazează pe formule probabilistice presupune împărțirea celor 70 de numere din urnă în mai multe grupe, cum ar fi pare/impare sau „mai mici decât 35.5”/„mai mari decât 35.5”. S-a constatat că fiecare din aceste categorii are numere reprezentate la fiecare extragere, în proporție aproximativ egală. Astfel, dacă sunt puse 16 numere de bilet, 4 ar trebui să fie numere pare (de exemplu, 2, 12, 54 și 68), 4 – numere impare (de exemplu, 7, 15, 35 și 51 ), 4 – numere mai mici de 35.5 (de exemplu, 1, 24, 30, 33) și 4 – numere mai mare de 35.5 (de exemplu, 40, 50, 60 și 62).

Jucătorii beneficiază și de oferte promoționale

Periodic, agențiile de pariuri sportive au oferte promoționale dedicate jucătorilor la loto, aici fiind incluși și pasionații de Polonia keno. De pildă, un operator rambursa miza primelor cinci bilete jucate la loteriile internaționale, dacă acestea erau pierzătoare. Un alt operator a organizat, chiar la începutul acestui an, „Turneul loteriilor internaționale”, cu premii cash. Fiecare bilet jucat aducea un punct în clasament, la care se adăuga un punctaj echivalent cu 20% din valoarea mizei.

Aceste oferte sunt doar beneficii suplimentare care vin o dată cu distracția prilejuită de jocul de loto.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cultură

Timișenii pot depune proiecte pentru finanțări nerambursabile de peste șase milioane de lei, de la Consiliul Județean Timiș

Publicat

în

Consiliului Județean Timiș  investește în dezvoltarea unei vieți culturale diversificate și competitive. În acest an, bugetul de 6.150.000 lei este prevăzut pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”, din care pentru cultură – 5.750.000 lei și pentru tineret – 400.000 lei.

Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, persoanele juridice de drept public ori privat, precum şi organizațiile neguvernamentale de tineret interesate sunt invitate să depună cereri de finanțare nerambursabilă pentru proiecte cultural – artistice şi de tineret cuprinse în programul TimCultura 2024.

RETIM

Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, www.timcultura.cjtimis.ro.

Avem resursele necesare, specialiști și infrastructură, pentru a susține o viață culturală intensă, așa cum am demonstrat în cadrul Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.  Ne dorim în continuare  evenimente care să atingă standardul de excelență artistică, care să valorifice potențialul cultural al județului Timiș și sperăm să avem parte de cât mai multe inițiative menite să sporească oferta culturală”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dintre ariile tematice acceptate, amintim artele spectacolului, patrimoniul cultural, artele vizuale, educația prin cultură și cultură prin educație, proiecte editoriale și literare, fonduri de mobilitate, formare profesională, educație, educație în sănătate, mediu, incluziune socială, valorizarea spațiului DKMT, etc.

Solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 8 martie ora 14 la Registratura Consiliului Județean Timiș, Bd. Revoluției din 1989, nr. 17, Timișoara, în format letric și pe stick, sau se încarcă pe Platforma de interoperabilitate pentru interacțiunea digitală cu beneficiarii Consiliului Județean Timiș:  www.e-timis.ro , de către solicitanți (care anterior își vor crea un cont pe această platformă).

Selecția și evaluarea acestora vor avea loc în perioada  22 – 25 martie, iar rezultatul final va fi afișat pe site-ul instituției în 2 aprilie.

Citiţi mai departe

Cultură

„Sarmale cu Dragoste”, de Dragobete, la Teatrul Municipal din Lugoj

Publicat

în

Victoria Dicu, câștigătoarea Premiului pentru cea mai bună actriță în 2019, și Nicodim Ungureanu, recunoscut ca cel mai bun actor în 2016, vor da viață acestor personaje pline de farmec și excentricitate. Într-o distribuție ce promite să aducă zâmbetul pe buzele tuturor, cei doi vor naviga prin aventurile și peripețiile unei întâlniri neașteptate, unde picanteria se amestecă cu tandrețea și umorul.

Biletele sunt disponibile la prețul accesibil de 35 de lei și pot fi achiziționate atât de la casieria teatrului, cât și online pe https://eventbook.ro/the…/bilete-sarmale-cu-dragoste-lugoj

 

Citiţi mai departe

Cultură

Invitație la concert caritabil unplugged pentru copiii cu tulburări din spectrul autist

Publicat

în

FOTO Gili Barbu

Asociația Culturală Caius Brediceanu, în parteneriat cu Road-Patrol MC Lugoj și Motocicliștii Lugoj, vă invită să vă alăturați evenimentului caritabil desfășurat sâmbătă, 24 februarie, la Clubhouse Road Patrol MC Lugoj. Alex Anka și Gili Barbu vor fi protagoniștii unui concert unplugged, oferindu-le tuturor celor prezenți ocazia de a se bucura de muzică și de a contribui la un scop nobil.

Banii strânși în cadrul acestui eveniment vor fi dedicați reabilitării centrului pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist – Innocent Minds. Aici, copiii vor avea acces la un spațiu sigur de joacă și relaxare, iar terapeuții vor introduce terapii indispensabile, care în prezent nu sunt disponibile în Lugoj. Aceste inițiative sunt menite să faciliteze viața părinților, care adesea fac sacrificii pentru a le oferi copiilor lor cele mai bune șanse.

RETIM

Invităm comunitatea să se alăture într-un număr cât mai mare acestui eveniment, pentru a se bucura de muzică de calitate și pentru a oferi o mână de ajutor celor din jur. Intrarea este liberă, însă se recomandă o donație de 30 de lei pentru susținerea cauzei. Să fim solidari și să contribuim împreună la un viitor mai bun pentru copiii cu TSA din comunitatea noastră!

Citiţi mai departe

Cultură

Un lugojean are un rol în filmul „Avram Iancu Împotriva Imperiului”

Publicat

în

Zilele trecute a avut loc avanpremiera filmului „Avram Iancu Împotriva Imperiului”, care îl are în prim plan pe Crăișorul Munților Avram Iancu. Filmul intră, de astăzi, în rețeaua cinematografelor din România, și săptămâna viitoare va ajunge și la Lugoj.

Acțiunea filmului este legată de faptul că în plină revoluție în Transilvania, moții răspund chemării lui Avram Iancu de a apăra Munții Apuseni, care se transformă într-o fortăreață. Legiunile de români resping atacurile armatei răsculaților maghiari. Deși slab echipați și fără o pregătire militară sistematizată, românii sunt dispuși la sacrificiu, însuflețiți de personalitatea lui Avram Iancu, avocatul devenit Crăișorul Munților.

RETIM

Rolul principal (Avram Iancu – tânăr) este jucat de către Horia Fedorca, iar rolul lui Avram Iancu – bătrân este interpretat de către Damian Oancea. Alte roluri fiind interpretate de către Paula Hriscu, Kata Panczel, Alin Panc, Sandu Pop și alții. Regia a fost semnată de Theo Thorn.
Producătorii filmului sunt Alin Panc și Sandu Pop (Văru Săndel).

În film apare și lugojeanul Sorin Palciuc, care nu este la prima experiență de acest gen.

„Eu am rolul santinelei, care păzește tabăra Auraria Gemina. Filmăriile au avut loc în luna octombrie, au durat 7 zile și au fost realizate în zona Brad, din județul Hunedoara. Sunt la al doilea film în care joc, primul rol a fost în filmul de lungmetraj Secretul lui Zorillo, care a fost lansat în cinematografe în aprilie 2022 și care în prezent poate fi vizionat pe Netflix”, ne declarat Sorin Palciuc.

Citiţi mai departe

Cele mai citite