Connect with us

Divertisment

Românii sunt înnebuniți după loteria Keno Polonia

Publicat

în

Polonia keno este una dintre loteriile internaționale preferate de românii care își încearcă norocul pe internet. Acest joc loto este de tipul 20/70, ceea ce înseamnă că în urnă sunt 70 de bile din care sunt extrase 20. Mai există și alte loterii cu acest format, precum Belgia keno, Germania keno, Finlanda keno sau Franța keno.

Loto Polonia 20/70 are extrageri zilnice din patru în patru minute, spre deosebire de alt joc loto popular din această țară, Polonia Multi, pe care se poate paria numai de două ori pe zi. Pe bilet pot fi puse maxim 16 numere, sistemul maxim fiind de 8. Cota fiecărui bilet depinde de sistemul ales:

RETIM

 • cota 3.40 pentru un singur număr;
 • cota 12.50 pentru două numere;
 • cotă 47.00 pentru trei numere;
 • cotă 180.00 pentru patru numere;
 • cotă 750.00 pentru cinci numere;
 • cotă 3500.00 pentru șase numere;
 • cotă 12500.00 pentru șapte numere;
 • cotă 50000.00 pentru opt numere.

Vorbim despre cote medii (ele diferă de la un operator la altul), valabile pentru biletele simple, cu o singură variantă de câștig. Mulți dintre pasionații de loto preferă să joace bilete combinate, pentru mai multe șanse de succes. În general, ei apelează la trei tipuri de strategii de joc: cea cu miză variabilă, cea raportată la rezultate anterioare și cea în care numerele sunt selectate pe baza formulelor probabilistice.

Strategiile cu miză variabilă sunt folosite și de pariorii pe fotbal, cele mai populare fiind Martingale și Fibonacci. De exemplu, cineva poate alege un număr pe care să îl joace pe fiecare bilet, din 4 în 4 minute, până când respectivul număr este extras. Strategia Martingale presupune dublarea mizei după fiecare pariu necâștigător. Pe de altă parte, metoda Fibonacci presupune însumarea mizelor a două bilete necâștigătoare consecutive pentru a stabili miza pariului următor.

Strategia bazată pe rezultatele anterioare ține cont de următoarele observații făcute de cei care au analizat extragerile de tip keno ani la rând:

 • 25% din numerele câștigătoare au fost extrase și la extragerea precedentă;
 • 44% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele două extrageri precedente;
 • 58% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele trei extrageri precedente.

În fine, strategia care se bazează pe formule probabilistice presupune împărțirea celor 70 de numere din urnă în mai multe grupe, cum ar fi pare/impare sau „mai mici decât 35.5”/„mai mari decât 35.5”. S-a constatat că fiecare din aceste categorii are numere reprezentate la fiecare extragere, în proporție aproximativ egală. Astfel, dacă sunt puse 16 numere de bilet, 4 ar trebui să fie numere pare (de exemplu, 2, 12, 54 și 68), 4 – numere impare (de exemplu, 7, 15, 35 și 51 ), 4 – numere mai mici de 35.5 (de exemplu, 1, 24, 30, 33) și 4 – numere mai mare de 35.5 (de exemplu, 40, 50, 60 și 62).

Jucătorii beneficiază și de oferte promoționale

Periodic, agențiile de pariuri sportive au oferte promoționale dedicate jucătorilor la loto, aici fiind incluși și pasionații de Polonia keno. De pildă, un operator rambursa miza primelor cinci bilete jucate la loteriile internaționale, dacă acestea erau pierzătoare. Un alt operator a organizat, chiar la începutul acestui an, „Turneul loteriilor internaționale”, cu premii cash. Fiecare bilet jucat aducea un punct în clasament, la care se adăuga un punctaj echivalent cu 20% din valoarea mizei.

Aceste oferte sunt doar beneficii suplimentare care vin o dată cu distracția prilejuită de jocul de loto.

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Divertisment

Americanii, entuziasmați de uriașii unui lugojean. O femeie a călătorit mii de kilometri ca să cumpere nouă exemplare

Publicat

în

Crescătorul lugojean Lucian Onujec a vândut încă nouă exemplare de iepuri uriaș german în America. Cumpărătoarea este Elizabeth Strickland, aceeași femeie care a venit din America și toamna trecută pentru a cumpăra doi iepuri. De această dată, Elizabeth a cumpărat nouă iepuri și a rezervat alții doi, pentru următoarea achiziție.

„E aceeași doamnă care a fost și anul trecut în octombrie-noiembrie. Atunci a fost și a luat doi pui, iar acum a revenit. A făcut rezervare din timp și a cumpărat un număr destul de de mare de iepuri, nouă bucăți. A cumpărat opt pui, dintre care patru uriaș gri german, patru uriaș alb și o femelă matură, de 10 kg, de 2 ani. Această achiziție, nu sunt iepuri doar pentru ea. A mai luat pentru încă două persoane din America”, povestește Lucian.

RETIM

Acesta spune că efortul americancei, pentru a cumpăra iepuri săi, este incredibil de mare, deoarece străbate mii de kilometri, cu mai multe escale și petrece zeci de ore pe drum.

„A fost foarte, foarte costisitor pentru ea. Avut o grămadă de escale de făcut. A plecat astăzi cu o mașină pe care a plătit-o special să o ducă la Milano cu iepuri. Din Milano, stă două zile, și pleacă cu avionul către New York iar de la New York va face 18-20h. Vine cineva după dânsa cu mașina ca să ajungă acasă”, povestește crescătorul lugojean.

Lucian spune că este foarte mândru pentru că acesta este cel de-al doilea import de iepuri al americanilor din România. Însă, iepurii lui Lucian nu pleacă pentru prima dată din țară. El a vândut iepuri în întreaga Europă.

„La ei, în America, nu există decât uriașul continental care este o rasă net inferioară față de uriașul german, din toate punctele de vedere. Doamna vine din nou, în iunie. În prima săptămână, ca să nu fie așa cald. Va umpăra două femele mature, pe care deja mi le-a plătit și sunt rezervate, plus o să vedem ulterior ce rezervări mai facem. În acest an, cred că am vândut doar 5% în România. Restul vânzărilor au fost în afara țării și cei mai buni le-am oferit lor, în America, pentru că am apreciat efortul. Am mai vândut în Polonia, Germania, Bulgaria, Olanda și Austria”, povestește lugojeanul. El spune că este mândru că unul dintre iepurii cumpărați de americancă, în prima tură, a ieșit deja campion la o competiție națională din America.

Lucian Onujec din Lugoj este unul din cei mai apreciați crescători de iepuri uriași din România. Exemplarele lui domină competițiile naționale. Din 7 etape locale care au avut loc în România, Lucian a câștigat șase, plus titlul de vicecampion național obținut în expoziția națională de la București. El spune că succesul în creșterea iepurilor uriași îl datorează bunicul său, care i-a fost mereu alături și l-a ajutat mereu. Din păcate, anul acesta a trecut în neființă, dar Lucian spune că îi dedică toate trofeele obținute și nu va uita sprijinul care i l-a acordat.

Citiţi mai departe

Divertisment

Doi jurnaliști lugojeni lansează primul podcast video din oraș. În prima emisiune, invitat este un lugojean cu o poveste extraordinară

Publicat

în

Proiectul primului podcast video de la Lugoj, filmat în studiourile fostei televiziuni locale, este realizat de Daniela Decean și Stefan Festo, care au peste 20 de ani de experiență în televiziune și radiouri locale și naționale. Cei doi lansează astăzi, 07 martie, de la ora 17.00, pe canalul lor de Youtube, un podcast video cu oameni deosebiți, simpli și faini, povești adevărate, idei, opinii, perspective sau chiar sfaturi care pot să ajute.

Pentru a urmări podcastul, trebuie să te abonezi la canalul Youtube, Direct la Subiect, unde primești notificări de fiecare dată când apare un nou episod. Echipa postează săptămânal în premieră câte un episod, în fiecare zi de marți, de la ora 17.00, pe Youtube, pe site-ul Stiri24plus.ro și pe pagina de Facebook. Planurile pentru viitor includ chiar și transmisiuni live.

RETIM

Prima ediție a podcastului „Direct la Subiect” îl are ca invitat pe Silviu Cadia, un lugojean cu o poveste extraordinară de viață: sportiv, ciclist, IT-st și aventurier. Așadar, nu ratați nicio ediție și urmăriți podcastul „Direct la Subiect”. Mai jos, aveți și un scurt promo cu prima emisiune.

Citiţi mai departe

Divertisment

6 sfaturi pentru aplicarea stickerelor de perete în orice cameră

Publicat

în

Cred că stickerele de perete au o reputație proastă ca fiind un fel de kitch, dar nu vorbim despre tipul de stickere de perete cu un citat caligrafic mare pe el (deși acestea pot funcționa în unele locuri cu siguranță). Vorbesc despre stickere de perete care nu arată în mod evident ca niște stickere de perete. Și există câteva sfaturi pentru aplicarea stickerelor de perete pe care le-am învățat și care cred că te vor ajuta dacă alegi să începi un proiect de stickere de perete, pe care m-am gândit să le împărtășesc cu tine astăzi.

Motive să iubești și să folosești stickere de perete:
● Sunt mai ieftine decât tapetul
● Sunt mai ușor de aplicat decât tapetul
● Sunt detașabile
● Sunt amuzante și colorate
● Există o mulțime de opțiuni de modele și design
Cele mai utile sfaturi pentru a aplica stickere de perete
Stickerele de perete pot fi înșelătoare. Haideți să învățăm câteva sfaturi de succes pentru aplicarea stickerelor de perete pentru a vă asigura că proiectul dvs. de decorare a casei arată fantastic.

RETIM

Curățați mai întâi peretele – Da, instrucțiunile vă spun de obicei acest lucru și da, oamenii sar peste asta oricum. De fapt, am sărit acest pas în ultimul meu proiect, dar asta pentru că peretele fusese vopsit recent, așa că știam că este curat. Dar asta m-a făcut să fiu prea încrezătoare când am început proiectul și nu am curățat pereții, ceea ce mi-a cauzat ceva probleme.

Chiar dacă pereții dvs. arată curați, aceștia pot fi plini de praf. Nici eu nu aveam idee. Dar praful și scamele de pe perete pot face ca stickerele să nu se lipească. Da, este adevărat. Este ca atunci când lipiți un abțibild pe tricou și acesta adună o grămadă de scame și apoi nu mai este lipicios. Același lucru. Așa că curățați-vă pereții. În cele mai multe cazuri, o ștergere uscată urmată de o ștergere cu apă este suficientă.

Dacă ați zugrăvit recent, AȘTEPTAȚI – Acest sfat era pe foaia de instrucțiuni pentru cel mai recent proiect al meu și mi s-a părut extrem de inteligent. Cred că de multe ori oamenii aplică stickere de perete sau tapet ca parte a unei renovări de cameră, ceea ce înseamnă că pereții sunt adesea vopsiți recent. Dar dacă aplicați stickere decorative de perete sau hârtie detașabilă pe pereții proaspăt vopsiți înainte ca vopseaua să fie complet întărită, se poate desprinde imediat dacă decideți să îndepărtați stickerele. Da, acele stickere detașabile s-ar putea să nu fie atât de detașabile. Majoritatea surselor recomandă să așteptați cel puțin o lună pentru ca vopseaua să se întărească complet. Da, știu, este enervant. Dar merită!

Planificați – Decideți din timp ce fel de model de stickere de perete doriți să aplicați, nu improvizați pur și simplu.

Modelele aleatorii sunt MULT mai ușoare – Asta mă duce la următorul punct, modelele aleatorii de stickere de perete sunt mult mai ușor de aplicat. Așa că sfatul meu personal este să alegeți un model aleatoriu. Cred că este mult mai ușor de făcut, ascunde orice greșeală și merge mult mai repede. Modelele cu grilă arată fantastic, nu mă înțelegeți greșit, dar fiți atenți că sunt mai dificile.

Mergeți pe densitate – Aceasta este, probabil, o chestiune de opinie personală, dar cred că cele mai reușite proiecte de stickere de perete sunt cele care nu arată cu adevărat ca niște stickere de perete și arată mai mult ca un tapet. Un model dens și aleatoriu arată mai bine decât un model cu formele mai rar plasate. Așa că mergeți pe dens pentru cele mai bune rezultate.

S-ar putea să vă întrebați acum, ei bine, dacă vreau ca stickerele mele de perete să arate ca tapetul, de ce nu folosesc direct tapet? Pentru că stickerele sunt de o mie de ori mai ușoare! Fără potrivire de modele, fără adeziv sau pastă, nici măcar nu aveți nevoie de un al doilea set de mâini care să vă ajute!

Când este timpul să aplicați stickerele, tăiați-le și lipiți-le cu bandă adezivă pe perete pentru a testa plasarea – Acest sfat este de la sine înțeles. Puteți lipi cu bandă adezivă cu scotch înainte de a desprinde suportul pentru a testa unde vreți să le puneți. La majoritatea stickerelor puteți vedea prin banda de transfer de pe față suficient de mult pentru a vă face o idee despre cum va arăta amplasarea sa.

Citiţi mai departe

Divertisment

Încă un titlu de campion pentru uriașii lui Lucian Onujec

Publicat

în

Crescătorul de iepuri uriași gri din Lugoj, Lucian Onujec, a obținut un nou titlu de campion la Expo Napoca, de la Cluj, zilele trecute, la ultima competiție a acestui sezon. Lucian a participat cu doi iepuri masculi, iar unul dintre ei a obținut titlul de campion.
„A fost ultima expoziție din sezonul acesta și am participat cu doi masculi Uriaș gri. Amândoi au avut 96,5 puncte, iar unul a ieșit campion. La Cluj e a șaptea expoziție la care am participat, în acest an, iar la șase am reușit obțin titlu de campion. La Uriaș gri, cred au fost undeva la 15 participanți, din toată țara. Sezonul e terminat și foarte greu acuma reușești prinzi animalele în formă, pentru toți am început reproducerea și animalele nu mai sunt competitive”, a declarat crescătorul.
Lucian Onujec din Lugoj este unul din cei mai apreciați crescători de iepuri uriași gri din România. Exemplarele lui domină competițiile naționale. Din 7 etape locale care au avut loc în România, Lucian a câștigat șase, plus titlul de campion național obținut în expoziția națională de la București.

Citiţi mai departe

Cele mai citite