Connect with us

Actualitate

Revoluţionarii care au cerut să fie făcuţi Cetăţeni de Onoare „refuză” titlul „în semn de protest”

Publicat

în

FOTO Arhiva

Proiectul iniţiat de către primarul Francisc Boldea, la propunerea Asociației 16-21 Decembrie 1989, privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare pentru zece persoane a fost unul controversat încă de la început, mai ales că încercări asemănătoare au mai existat şi de fiecare dată au fost blocate după reacţia societăţii civile.

RETIM

Ieri, 18 decembrie, revoluţionarii care au au cerut să primească acest titlu au făcut un pas înapoi şi printr-o scrisoare deschisă anunţă că „refuză” titlul dar se arată şi deranjaţi de reacţiile împotriva proiectului. Aceştia susţin că gestul de refuz este „un protest faţă de manipulările și dezinformările politicianiste îndreptate împotriva revoluționarilor și Revoluției, de către profitori ai Revoluției”

„Suntem onorați atât de propunerea Asociației 16-21 Decembrie 1989 Lugoj de acordare a Titlului de cetățean de onoare al mun. Lugoj, propunere inițiată la împlinirea a 30 de ani de la actul istoric înfăptuit de poporul român în numele unor idealuri și drepturi sfinte, cât și de avizul favorabil dat de instituția guvernamentală reprezentativă din subordinea Primului ministru – Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

De asemenea, apreciem avizul favorabil dat de Primarul mun. Lugoj, dl. ing. Francisc Constantin Boldea, privind acordarea Titlului de cetățean de onoare al mun. Lugoj pentru meritele deosebite și contribuția adusă la Victoria Revoluției Române.

Totodată, vă comunicăm faptul că ne vedem obligați de a refuza propunerea de acordare a Titlului de cetățean de onoare al mun. Lugoj, în semn de protest față de manipulările și dezinformările politicianiste îndreptate împotriva revoluționarilor și Revoluției, de către profitori ai Revoluției, urmași ai nomenclaturiștilor acelor vremuri, situați de partea cealaltă a baricadei, copii de activiști, securiști, turnători și comuniști, care, la 30 de ani de la Revoluție, încearcă să atragă oprobiul publicului prin practici securisto-comuniste, ducând în derizoriu vitejia și dorința de libertate a poporului român”, se arată în scrisoarea semnată de către Balint Petrică Dorin , Toma Trifon Nicolae , Gaidoș Eugenia , Lostun Daniela Tudora, Letcă Ștefan Constantin , Gurmay Andrei, Ursulescu Doru Ion, Nacu Dorel, Bologa Gheorghe și Covaci Vasile.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăria Lugoj caută personal medical pentru centrele de vaccinare

Publicat

în

Având în vedere prevederile O.U.G. nr.3 din 15 ianuarie 2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, pentru implementarea eficientă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Municipiul Lugoj invită personalul medico-sanitar și registratorii medicali (operatori date) să-şi exprime intenția de a face parte din echipele care vor desfășura activitate la Centrele de vaccinare împotriva Covid-19 nr.1 și nr.2, amenajate la Sala de sport “Lavinia Miloșovici” Lugoj, str. Caransebeșului nr. 2B.
Activitatea Centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 Lugoj se va desfășura după următorul program: luni – sâmbătă, 0800-2000.
Personalul medico-sanitar implicat în activitatea de vaccinare trebuie să își exercite profesia cu respectarea Legii nr.95/2006 și a OUG nr.144/2008.
Echipele centrelor de vaccinare Covid-19 pot fi compuse din medici din specialitățile epidemiologie, medicină generală, medicină şcolară, medicină de familie şi alte specialități, medici rezidenți, asistenţi medicali şi registratori medicali (operatori date).
Persoanele interesate își vor exprima intenția, printr-o cerere scrisă transmisă pe adresa de e-mail contact@primarialugoj.ro sau depusă la sediul Primăriei Municipiului Lugoj – Biroul relații cu publicul, specificând și perioadele de timp în care pot presta serviciile (zile disponibile și interval orar).
Modalitatea și documentele necesar a fi depuse în vederea încheierii contractelor de prestări servicii se vor stabili în perioada următoare și vor fi aduse la cunoștința celor interesați prin intermediul site-ului www.primarialugoj.ro și presa locală.

RETIM

Citiţi mai departe

Actualitate

Un ambulanțier din Lugoj a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Publicat

în

Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș a anunțat astăzi, că unul dintre ambulanțierii din Lugoj a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus. Nicolae Pantalia împlinise, în 15 ianuarie, 56 de ani.

RETIM

„De astăzi SAJ Timiș, a devenit mai sărac, a pierdut un coleg, un prieten, un om, a cărui absență va fi mereu resimțită. COVID-19 este UN ADEVĂR , DIN NEFERICIRE UNUL UCIGAȘ, FERIȚI-VĂ DIN CALEA LUI!”, au postat cei de la Ambulanța Timiș, pe pagina lor de socializare.

Colegii săi spun că s-au rugat pentru însănătoșirea lui Nicu, însă, astăzi, au primit vestea tristă.
„Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoșirea lui, dar acest cumplit virus a fost mai puternic și l-a smuls dintre noi. Îl vom păstra pe mai departe în amintirea noastră. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina sa”, au mai scris aceștia.

Citiţi mai departe

Actualitate

Eșec la Lugoj în prima zi de vaccinare COVID -19, din etapa a doua. De ce au stat oamenii la coadă

Publicat

în

FOTO Arhiva

A început și la Lugoj vaccinarea persoanelor din etapa a doua. Cum pe platforma de vaccinare apar trei centre, înscrierile permise au fost pentru cele trei fluxurile de vaccinare. Din păcate, la Lugoj funcționează, în momentul de față, doar un centru, la spital. Încă două, care sunt pregătite la Sala de sport „Lavinia Milosevici” nu au fost deschise încă, ceea ce a dus la o situația neplăcută. La centrul de la spitalul din Lugoj, zeci de persoane au așteptat să le vină rândul la vaccinare, personalul nu a reușit însă să facă față la toate programările.

RETIM

Ionuț Cocoș, directorul unității medicale din Lugoj a transmis că toate persoanele înscrise vor fi vaccinate.

„Vom face eforturi ca toate persoanele înscrise pe platformă să fie vaccinate. Dacă situația o impune, o să fie contactate telefonic pentru reprogramare în timp util. Pentru orice informații suplimentare, oamenii ne pot suna la 0786.397.206”, ne-a transmis conducerea Spitalului „Dr. Teodor Andrei”.

Cele două centre de la Sala de sport „Lavinia Milosovici”, ar urma să fie deschise la sfârșitul săptămânii, atunci când vor avea asigurat și personalul necesar.

Citiţi mai departe
Publicitate

Cele mai citite