Primăria Lugoj și UrbanizeHub România dau, astăzi, 7 iunie, startul în campania „Noi revitalizăm orașul”, prin care se începe reabilitarea mai multor zone de relaxare din oraș, dar mai ales locuri de joacă, care în prezent sunt într-o stare necorespunzătoare.
Este prima dintr-o lungă serie de acțiuni pe care Primăria Lugoj și UrbanizeHub România le vor avea în cartierele lugojene, în perioada următoare. Practic, se renunță la vechiul sistem de dezbateri publice, organizat de fosta administrație la sediul instituției, la care nu participa nimeni, mai ales din cauza orelor nepotrivite la care erau susținute. De luni, 7 iunie, reprezentanții primăriei vor dezbate fiecare proiect cu cetățenii, la fața locului, acolo unde urmează să fie implementat proiectul respectiv.
„Vă așteptăm să vă alăturați campaniei „Noi revitalizăm orașul”, la prima acțiune, de astăzi, 7 iunie, de la ora 17, la locul de joacă din cartierul Eftimie Murgu (Balta Lată), de pe str. Vasile Goldiș, fie că sunteți locuitor al carterului, fie că sunteți un lugojean interesat de cum se va desfășura campania noastră mai departe și ce locuri din oraș vom viza”, anunță reprezentanții Primăriei Lugoj
Programul evenimentului:
17:00-17:15 Debutul evenimentului
17:15-17:30 Prezentarea echipei
17:30-17:45 Prezentare concept de reactivare, împreună cu populația din zonă
17:45-18:15 Activitate interactivă (chestionare, întrebări-răspuns, etc.)
18:15-18:50 Exprimări libere (feedback)
18:50-19:00 Încheierea evenimentului
„E foarte important pentru noi, să veniți cu idei și solicitări pentru transformarea zonelor de relaxare din oraș. Dorim ca proiectele pe care le vom desfășura să fie realizate doar după consultarea comunității și pe baza dezbaterilor publice, pentru că lugojenii sunt cei care folosesc aceste spații și trebuie să aibă un cuvânt de spus în realizarea lor”, mai spun cei de la Primărie.
Alături de Primăria Lugoj, încă de la primul eveniment, de luni, 7 iunie, se vor afla și reprezentanții UrbanizeHub România, partenerul pe termen lung pentru acest tip de proiecte. E vorba despre specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, în peisagistică, în geografie economică, arhitectură și urbanism. De asemenea, va participa și o grupă de studenți de la Facultatea de Geografie a Universității de Vest din Timișoara, care urmează să se implice în desfășurarea campaniei. Împreună vom prelua toate propunerile comunității și le vom transforma în proiecte.
În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări importante cu Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România.